Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

MALİYET MUHASEBESİ II Y. Doç. Dr. A.Vecdi CAN.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "MALİYET MUHASEBESİ II Y. Doç. Dr. A.Vecdi CAN."— Sunum transkripti:

1 MALİYET MUHASEBESİ II Y. Doç. Dr. A.Vecdi CAN

2 Ders Değerlendirmesi Dönem İçi Sınavı (Vize) % 50 Kısa Sınavlar (Quiz)
% 20 Ödevler % 10 Diğer (Devam, Uygulama) Dönem İçi Toplam Dönem Sonu Toplam

3 KAYNAKLAR Ahmet Vecdi CAN: MALİYET MUHASEBESİ, Sakarya Kitabevi, 2005.
2. Ahmet Vecdi CAN – Selim Yüksel PAZARÇEVİREN: MALİYET MUHASEBESİ PROBLEMLERİ, Sakarya Kitabevi, 2003. 3. Selim Yüksel PAZARÇEVİREN: 4. Kamil BÜYÜKMİRZA: MALİYET VE YÖNETİM MUHASEBESİ, Gazi Kitabevi, 2005.

4 Bu Dersin amacı ve hedefi:
Sizleri günümüz rekabet ortamının en hayati konularından biri olan maliyetler konusunda temel bilgiler ile donatmaktır. Maliyetler bir çok işletmenin üstün veya zayıf yönünü, tehdit veya fırsatlarını belirleyen temel parametrelerden biridir. Bir çok işletme maliyetleri yüzünden batarken bir çok işletme de maliyetleri sayesinde ayakta kalabilmiştir. Bu ders ile sizlere maliyetleri tanıyacak, saptayacak, ayrımlayacak, ölçümleyecek, hesaplayacak, kaydedecek, izleyecek, özetleyecek, raporlayacak, yorumlayacak bilgi birikiminin verilmesi hedeflenmektedir. Böylece çalışacağınız/çalıştığınız yerlerde daha faydalı olmanız umulmaktadır.

5 Genel Çerçeve 1.Dönem Temel kavramlar ve genel bilgiler
Maliyetlerin sınıflandırılması Hammadde ve malzeme maliyetleri İşçilik maliyetleri Genel imalat maliyetleri 2.Dönem Maliyet sistemleri Sipariş maliyet sistemi Safha maliyet sistemi Standart maliyet sistemi TDHP’da maliyet hesap ve kayıtları


"MALİYET MUHASEBESİ II Y. Doç. Dr. A.Vecdi CAN." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları