Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

SİGARA ve ALKOLÜN ZARARLARI. SİGARA ve ALKOLÜN ZARARLARI.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "SİGARA ve ALKOLÜN ZARARLARI. SİGARA ve ALKOLÜN ZARARLARI."— Sunum transkripti:

1

2 SİGARA ve ALKOLÜN ZARARLARI

3 Hepimiz sağlıklı olmak isteriz
Hepimiz sağlıklı olmak isteriz. Sağlıklı bir yaşam, sağlıklı bir vücutla olur. Bazı insanlar bunu bildikleri halde, kendileri için zararlı olabilecek alışkanlıklardan uzak duramazlar. SİGARA Ülkemiz, dünyada en fazla sigara tüketilen ülkelerin başında gelmektedir. Bu, ülkemizin geleceği için tehlikeli bir durumdur. Ham maddesi tütün olan sigaranın dumanı; nikotin, karbon monoksit ve kanserojen özellik taşıyan birçok zehirli madde içerir. Bu nedenle sigara içmek ve sigara içilen ortamlarda bulunmak vücut sağlığını bozar. ZARARLARI Kalp krizi ve damar tıkanıklığına neden olur. Akciğer hastalıklarına ve solunum yetmezliğine neden olur. Astım ve akciğer kanseri nedenidir. İştahsızlık, mide ağrıları ve diş problemlerine neden olur. Derinin erken kırışmasına neden olur. Baş ağrısı, isteksizlik ve yorgunluk yapar. Erken ölümlere neden olur.

4 Acaba böyle kararmalarının sebebi ne olabilir?
AKCİĞERLERİMİZ Sağlıklı bir insanın akciğerlerini görüyorsunuz. Hepimiz böyle sağlıklı ve tertemiz akciğerlere sahip olmak istemez miyiz? BUNLARA DA AKCİĞER DENİYOR. Acaba böyle kararmalarının sebebi ne olabilir?

5 ALKOL ZARARLARI Kalp atış hızını artırır, kan dolaşımı düzenini bozar.
Zararlı alışkanlıklardan biri de alkol kullanımıdır. Sigara gibi alkolde de vücut için çok zararlı zehirli ve uyuşturucu maddeler vardır. Bu nedenle alkollü maddelerin kullanımı vücut sağlığını bozar. insanların kendini kontrol edememesine neden olur. Bu da istenmeyen durumlara yol açar. ZARARLARI Kalp atış hızını artırır, kan dolaşımı düzenini bozar. Mide, bağırsak hastalıklarına neden olur. Ülser ve Gastrit hastalığı yapar. Bağırsakların çalışma düzenini bozar, ishallere neden olur. Karaciğer kanseri ve SİROZ hastalığı nedenidir. Böbrek sağlığını bozar. Unutkanlık, hafıza kaybı, korku, kıskançlık ve sinir buhranlarına neden olur. Ani ölüm nedeni olabilir.

6 Sigara ve alkol kullanımı kişiye olduğu kadar topluma ve çevreye de zarar verir. Bireylerin sigara ve alkol kullanım oranının yüksek oluşu, toplum için tehlikeli bir durumdur. SİGARA VE ALKOL KULLANILAN BİR TOPLUMDA SİGARA VE ALKOL KULLANILAN BİR ÇEVREDE Sağlıksız insanlar çoğalır. Çalışma gücü azalır, ekonomik kayba neden olur. Sağlık giderleri artar. Alkol nedeniyle kavga ve kargaşalar çıkar. Ülkede düzen bozulur. Trafik kazalarının çoğuna alkollü sürücüler neden olmaktadır. Erken yaşta ölümler çoğalır. İnsan kaynaklarının kaybolmasına neden olur. Kapalı ortamlarda içilen sigara hava kirliliğine neden olur. Bilinçsizce atılan sigara izmaritleri ve sigara paketleri, kalıcı kirliliğe neden olur. Gelişigüzel atılan alkol şişeleri kalıcı kirlilik yapar. Söndürülmeden atılan sigara ve rasgele atılan cam kırıkları, orman yangınlarına neden olabilir.

7 Biliriz ki kötü arkadaş grupları, oyun ve atari salonları; bizim zararlı alışkanlıklar edinmemize neden olabilir. Sigara ve alkol kullanımı gibi zararlı alışkanlıklar edinmemek için yapabileceğimiz etkinlikler vardır. Bunun için ; Boş zamanlarımızı spor etkinlikleri ile değerlendirir, bireysel ve takım sporları yaparız. Kültürel etkinliklere katılırız. Müzik, resim gibi uğraşlar ediniriz. Sinemaya yada tiyatroya gideriz. Çevre gezileri yaparız. Spor karşılaşmalarını izlemeye gideriz.

8 GÖZDEN GEÇİRME Sigara ve alkolün vücuda vereceği zararları söyleyiniz.
Toplumu, sigara ve alkol konusunda bilinçlendirmek için neler yapılabilir? Sigara ve alkol gibi kötü alışkanlıklar edinmemek için neler yapılabilir?

9 Atatürk İlköğretim Okulu
TEŞEKKÜR EDERİM Atatürk İlköğretim Okulu Sınıf Öğretmeni Kuyucak - AYDIN Mustafa Neşeli GİRGİN


"SİGARA ve ALKOLÜN ZARARLARI. SİGARA ve ALKOLÜN ZARARLARI." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları