Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

EBYS Elektronik Belge Yönetim Sistemi

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "EBYS Elektronik Belge Yönetim Sistemi"— Sunum transkripti:

1 EBYS Elektronik Belge Yönetim Sistemi
SAĞLIKTA ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ

2 Elektronik Belge Yönetim Sistemi(EBYS)
Belgelerin ÜRETİM, KAYIT, ERİŞİM ve MUHAFAZA işlemlerini belli bir plan dâhilinde yürüterek, kayıtlı bilgilerin olabildiğince etkili bir biçimde işleme konulması sağlanır.

3 ebys.saglik.gov.tr Karşımıza çıkan ekrandan

4 E-imza: 5070 sayılı Elektronik İmza Kanunu ile de tanımlanmıştır.
Doğal olarak dijital imza güvenilirliği şifrelenmiş olmasından kaynaklanır. Bu sistem, şifrelenmiş verileri gönderen bilgisayar ile bu şifrelemeyi çözebilen alıcı bilgisayar arasında çalışır.  Elektronik imza, elle atılan ıslak imza gibi kullanılabildiği için, internette her türlü resmi işlemin, hem zamandan hem de kağıt israfından tasarruf edilerek ve elektronik ortamda arşivlenerek yürütülmesini sağlar. Elektronik imza, kamu kuruluşlarıyla yapılan işlemlerde, bankacılık ve sigortacılık işlemlerinde, e-devlet, e-iş ve e- ticaret uygulamalarında, elektronik posta ve kanun kapsamındaki hukuki işlemlerde kullanılabilir. Elektronik imza ile imzalanmış herhangi bir belge bilgisayar ortamında arşivlendiğinden bulunması için zaman harcanmayacaktır. Böylece depolama maliyetleri de yok denecek kadar az olacaktır.

5

6

7

8 Programa giriş yaptıktan sonra Klasörler ekranı açılacaktır
Programa giriş yaptıktan sonra Klasörler ekranı açılacaktır.Bu ekrandan bütün Gelen Giden evraklarınızın kontrolunu yapabilirsiniz.Eğer vekalet yada birim yetkileriniz var ise, yetkilerinizide Klasörler ekranından görebilir ve işlem yapabilirsiniz.(1,2) Gelen veya Giden kutularınızdan bir şeçim yaptıktan sonra, seçilen kutuya ait belgeleriniz, Belge Listeleri bölümünde listelenecektir.(3) Listelenen belgelerde bazı ön bilgiler mevcuttur.Bunlar ; Belgenin konusu, Belgeyi gönderen kişi, Belgenin gideceği kurum veya birim, Belgenin geliş tarihi ve saati, Belgenin işlemi gibi bilgileride görebilirsiniz. Listelenen belgelerden içeriğini görmek yada işlem yapmak istediğiniz herhangi bir belgeyi seçerseniz, belge içeriği editör de gözükecektir.(4) Editördeki belgenin bilgileri, belgenin hemen üstünde yer almaktadır.(5) Programdaki kişisel ayarlarınız için ekranda sağ üst köşedeki Ayarlar linkine tıklayabilirsiniz.Detaylı bilgi için tıklayınız(7)

9 STANDART DOSYA PLANI NEDİR? Sorusuna cevap vermeye çalışalım
Kavramlar Belge; Yürütülen faaliyetler neticesinde kendiliğinden teşekkül eden, üretim biçimleri ve donanım ortamları ne şekilde olursa olsun bir bilgiyi içeren yazılmış, çizilmiş, resmedilmiş, görüntülü, sesli veya elektronik ortamlarda üretilmiş materyali, Dosya; Aynı konuyu ihtiva eden yazılar grubunu, Dosya Planı; Kurum ve kuruluşların iş ve işlemleri sonucunda teşekkül eden belgelerin, sistemli bir şekilde dosyalanmasını sağlamak üzere önceden hazırlanmış konu ve konu numaraları envanterini, Standart Dosya Planı; 2005/7 Başbakanlık genelgesiyle uygulamaya konulan dosya planı Saklama Kodu; Standart dosya planı çerçevesinde oluşacak dosyaların saklanma sürelerinin belirtileceği kodlardır. Resmi Yazı; Kamu kurum ve kuruluşlarının kendi aralarında veya gerçek veya tüzel kişilerle iletişimlerini sağlamak amacıyla yazılan yazı. Resmi Belge; Kamu kurum ve kuruluşlarının kendi aralarında veya gerçek veya tüzel kişilerle iletişimlerini sağlamak amacıyla oluşturdukları/gönderdikleri/sakladıkları belirli bir standart ve içeriği olan belgeler. Resmi Bilgi; Kamu kurum ve kuruluşlarının kendi aralarında veya gerçek veya tüzel kişilerle iletişimleri sırasında metin, ses ve görüntü şeklinde oluşturdukları/gönderdikleri/sakladıkları bilgilerdir

10 STANDART DOSYA PLANI İÇERİĞİ
GENEL KONULAR ANA HİZMET FAALİYETLERİ DANIŞMA VE DENETİM FAALİYETLERİ ARAŞTIRMA PLANLAMA İŞLERİ BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER HUKUK İŞLERİ TEFTİŞ / DENETİM İŞLERİ YARDIMCI HİZMETLERLE İLGİLİ FAALİYETLER BİLGİ SİSTEMLERİ DIŞ İLİŞKİLER VE AVRUPA BİRLİĞİ EMLAK VE YAPIM İŞLERİ EĞİTİM İŞLERİ İDARİ VE SOSYAL İŞLER TANITIM VE YAYIN İŞLERİ MALİ İŞLER ÖZEL KALEM VE PROTOKOL İŞLERİ PERSONEL İŞLERİ SATINALMA VE SATIŞ İŞLERİ GÜVENLİK İŞLERİ, AFET VE ACİL DURUM YÖNETİMİ VE TOPYEKÜN SAVUNMA SİVİL HİZMETLERİ


"EBYS Elektronik Belge Yönetim Sistemi" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları