Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Afet Bolgesi Guvenligi WW2L – Levent Sasmazel Bu egitim dokumani ticari olmamak sarti ile istenildigi gibi kullanilabilir.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Afet Bolgesi Guvenligi WW2L – Levent Sasmazel Bu egitim dokumani ticari olmamak sarti ile istenildigi gibi kullanilabilir."— Sunum transkripti:

1 Afet Bolgesi Guvenligi WW2L – Levent Sasmazel Bu egitim dokumani ticari olmamak sarti ile istenildigi gibi kullanilabilir.

2 Afet Bolgesi Guvenligi Bu egitim afet bolgesinde hayatlarini hice sayarak baskalarinin hayatlarini kurtarmak icin canla basla calisan afet gonullulerine ve zamana karsi verilen bu savasta tufegini birakip elleri ile yikinti daglari yok eden Mehmetcige itaf edilmistir. Ticari amac disinda istenildigi gibi kullanilabilir.

3 Afet Bolgesindeki En Onemli kisi kim? 1 nci onemli kisi sensin. 2 inci onemli kisi afet bolgesindeki gonullu arkadasin. 3 uncu onemli kisi ise afetten etkilenmis kazazededir.

4 Afet Bolgesi Guvenligi Yanlizca egitimlis oldugun konuda calis. En onemli kisinin kim oldugunu unutma Afet alanina hasta/yarali ilave etme. DUR komutuna hicbirsey dusunmeden uy. Etrafindaki zararlilara karsi guvenligini sagla. Tum tellerin elektrik yuklu oldugunu dusun. Bolgeye girer ve cikarken calisma listesine Adini ve Soyadini tarih ve saatle yazmayi unutma. Gurubundaki tum arkadaslarini tani ve nerede olduklarini her an icin bil.

5 Afet Bolgesi Guvenligi Afet bolgesine gurubun ile gir ve bolgeyi gurubun ile terk et. Aksi afet bolge sorumlulari tarafindan soylenmemis ise, afet bolgesindeki tum kaynaklarin kirlenmis oldugun dusunerek hareket et.

6 Afet Bolgesi Guvenligi Afetler –Dogal Afetler Deprem, Yangin, Sel, Toprak Kaymasi, Cig, Salgin Hastalik –Kazalar Kimyasal Madde dokulmesi, Yangin, Tren/Ucak Kazasi, Nukleer sizinti / erime. –Savas ve Terorizim Biolojik ajanlar, Nukleer kirlenme, Kimyasal ajanlar, bombalama.

7 Afet Bolgesi Guvenligi Tehlike Unsurlari –Yikinti –Cam kiriklari –Yangin –Her tur metal –Elektrik hatlari –Gaz –Cig –Sel –Biolojik Artiklar –Kimyasal kirlenme –Dogal zararlilar –Iklim / Hava sartlari

8 Afet Bolgesi Guvenligi DUR Komutu –“DUR” Komutunu duydugunda hicbirsey dusunmeden yaptigin isi durdur. Hareket etmeden kipirdamadan “DEVAM” komutu gelene kadar bekle. –DUR Komutunu sagdece gercek tehlike durumunda kullan. –“DEVAM” komutunu “DUR” komutunu veren kisi vermedigi surece dinleme. –“DUR” komutunu veren kisi afet bolgesindeki tek hareket etme yetkisine sahip kisidir. “DEVAM” komutu ancak “DUR” komutunu veren kisiden geldigi taktirde gecerlidir.

9 Afet Bolgesi Guvenligi “DUR” Komutunu vermis isen; –Tehlikesiz yandan arkadasina yaklas. –Arkadasini yavasca tutarak (Elektrik carpma tehlikesi yoksa) ve sozlu komutlarla tehlike bolgesinden uzaklastir. –“DEVAM” Komutu ile bolgedeki calisanlarin islerine devam etmesini sagla. –Tehlike devam ediyor ise bu bolgeyi kirmizi bantla isaretle ve bolgedeki diger arkadaslari tehlike konusunda uyar.

10 Afet Bolgesi Guvenligi Bolgendeki Afet konusunda calisan diger organizasyonlarla temasa gec bu konuda verilen egitimleri takip et. Gerekli olan tum asilarinin guncel olmasina ozel dikkat goster.


"Afet Bolgesi Guvenligi WW2L – Levent Sasmazel Bu egitim dokumani ticari olmamak sarti ile istenildigi gibi kullanilabilir." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları