Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ"— Sunum transkripti:

1 İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
ŞARKİKARAAĞAÇ İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2010 – 2011 FAALİYET RAPORU

2 ARAK İLKÖĞRETİM OKULU AÇILIŞI
Arak köyüne hayırsever Nurettin AKGÜL tarafından yaptırılan Arak Nurettin Akgül İlköğretim Okulu 8 Ekim Cuma günü eğitim öğretime açıldı.

3 ANADOLU SAĞLIK MESLEK LİSESİ AÇILIŞI
Milli Eğitim Bakanımız Nimet ÇUBUKÇU, ilçemizde eğitimci hayırsever Mehmet Kudret SELÇUK'un anne ve babasının ismine yaptırdığı Asım ve Sıddıka Selçuk Anadolu Sağlık Meslek Lisesi'nin açılışını yaptı.

4 ÇİÇEKPINAR ANAOKULU AÇILIŞI
Çiçekpınar Anaokulu Eğitim Öğretim Yılı başında eğitim öğretime başladı.

5 İLK ATAMA 2010 yılı Aralık ayının ilk haftasında yapılan kadrolu öğretmen atamasında ilçemize çeşitli branşlarda 23 öğretmen ataması yapıldı.

6 ONARIMLAR Eğitim Öğretim yılına hazırlık amaçlı Halk Eğitim Merkezi ve ASO, ATL-TL-METEM, İMKB Atatürk, Yeniköy, Karayaka,Gedikli Kumluca, Sarıkaya, Beyköy İlköğretim Okullarında küçük onarımlar yapıldı.

7 TAŞIMALI EĞİTİM (ilköğretim-ortaöğretim)
Bakanlığımızca taşımalı ilköğretim kapsamında 557 öğrencimiz taşımalı olup; 595 öğrencimize yemek yardımı yapılmaktadır. Taşımalı ortaöğretim kapsamında ise 557 öğrencimiz taşımalı olup; 595 öğrencimize yemek yardımı yapılmaktadır.

8 TAŞIMALI EĞİTİM (ortaöğretim)
S.Y.D.V. Projesi kapsamında ise 60 öğrenci taşınmakta ve 90 öğrenciye yemek yardımı yapılmaktadır.

9 SBS ve YGS Hazırlık Kursları
İlçemiz S.Y.D.V. Başkanlığı tarafından H.E.M. Müdürlüğü bünyesinde ilköğretim okullarından “Seviye Belirleme Sınavı”’na girecek 120 öğrenci ile “Yüksek Öğretim Geçiş Sınavı”’na girecek 80 öğrenciye kurs verilmektedir.

10 H.E.M. ve A.S.O. Kursları Kurs Adı Kurs Sayısı Bayan Kursiyer
Erkek Kursiyer Toplam Trikotaj 8 125 Halk Oyunları 15 157 96 253 Sınavlara Hazırlık 50 278 337 615 Aerobik-Fitness 6 77 Bilgisayar Operatörlüğü 4 39 13 52 Ahşap Süsleme 1 23 Gitar 3 35 14 49 Sportif Kurslar 5 17 62 79 El Nakışları 25 İngilizce 9 34 İpek Halı İzcilik 2 12 29 Kalorifer Ateşçiliği Okuma Yazma 41 42 Saç Bakımı TOPLAM 100 888 564 1452

11 Özel Öğrenci Yurtları 1 yükseköğretim 3 ortaöğretim yurdu olmak üzere ilçemizde 4 öğrenci yurdu bulunmaktadır. eğitim öğretim yılı başında Çiçekpınar kasabasına yeni bir yükseköğretim erkek öğrenci yurdu açıldı.

12 Donanım Yardımı Alan Okullar
İlçemiz H.E.M. ve A.S.O., ATL-TL-METEM, Şarkikaraağaç Lisesi, İmam Hatip Lisesi, Anadolu Lisesi,Asım ve Sıddıka Anadolu Sağlık Meslek Lisesi, Atatürk, Arak Nurettin Akgül ilköğretim okullarına yaklaşık ,00 TL değerinde donanım yardımı yapıldı.

13 Kamu Hizmet Standartlarımız
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün Kamu Hizmet Standartları envanteri hazırlandı.

14 Stratejik Planımız Müdürlüğümüze bağlı okul ve kurumlar ile Müdürlüğümüzün Strateji Planı hazırlanarak onaya sunuldu.

15 Projelerimiz Şarkikaraağaç Okuyor ! Nesiller Buluşuyor ! Serbest Kürsü
projeleri Eğitim Öğretim yılında da devam etmektedir.

16 Ders Dışı Egzersiz Çalışmalarımız
Faaliyet Adı Faaliyet Sayısı Matematik 3 Tiyatro 2 Satranç 5 Fonetik Sanatlar 1 Güreş Biyoloji TOPLAM 13 İlçemiz ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarında görev yapan branş öğretmenleri tarafından hazırlanan 6 faaliyette toplam 13 egzersiz çalışması yapılmaktadır.

17 Aday Öğretmen Eğitimi İlçemiz okullarında görev yapan aday öğretmenlerin temel ve hazırlayıcı eğitimleri tamamlanmış olup; 24 Kasım 2010 Öğretmenler Günü’nde Arak Nurettin Akgül İlköğretim Okulu’nda düzenlenen kutlama programında yemin ettirildi.

18 Proje-Yatırımlar Anadolu Öğretmen Lisesi binasının yapımı için zemin etüdü ve projeleri hazırlatıldı. Asım ve Sıddıka Selçuk Anadolu Sağlık Meslek Lisesi için yurt açılması ile ilgili Bakanlığa teklif yapıldı. İmam Hatip Lisesi pansiyonu ihtiyaca cevap verememektedir. Bu nedenle yeni pansiyon binasının plan ve projesi hazırlanarak Bakanlığa teklif yapıldı.

19 Kurum Kimliğimiz Kurum kimliğimizi tanıtmak amacıyla yeni logomuzu tasarladık ve 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde her öğretmenimize rozet hediye ettik.

20 ARaştırma-GEliştirme
İl,ilçe ve okul stratejik planlama, toplam kalite yönetimi, okul geliştirme ve MEB'in Kapasitesinin Güçlendirilmesine Destek Projesi çalışmaları kapsamında yapılan iş ve işlemlerin farklı birimler ve kişiler tarafından yürütülmesi yerine bu işlemlerin bir birimde veya bir komisyonda toplanması hususları insan ve maddi kaynakların israf edilmemesi, uzmanlık, tecrübe ve birikimlerinin yerinde kullanılması için AR-GE birimi kuruldu.

21 Web Sitemiz Sitemizi, Eğitim Öğretim yılı başında tasarım ve içerik açısından tamamen yenileyip; siz kullanıcılarımızın site içerisinde daha rahat ve eğlenceli gezinebilmenizi amaçladık. web: e-posta:

22 Sınavlar Milli Eğitim Bakanlığı merkezi sistem sınavları kapsamında yapılan Seviye Belirleme Sınavları ilçemizde yapılmaktaydı Eğitim Öğretim Yılı itibariyle de Açık öğretim Liseleri Sınavları da ilçemizde yapılacaktır.

23 Sportif Faaliyetler İlçemiz Mesleki Teknik Eğitim Merkezi öğrencilerinden oluşan güreş takımımız; 18-19 Aralık 2010 tarihleri arasında ilimizde yapılan yaş yıldızlar grubunda 3 birincilcilik 4 ikincilik 3 üçüncülük olmak üzere takım halinde il birinciliği 24-25 Aralık 2010 tarihleri arasında ilimizde yapılan yaş gençler grubunda ise 2 birincilik 2 ikincilik 3 üçüncülük olmak üzere takım halinde il ikinciliği kazandı.

24 İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
ŞARKİKARAAĞAÇ İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2010 – 2011 FAALİYET RAPORU


"İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları