Sunuyu indir
Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz
YayınlayanYeliz Inanc Değiştirilmiş 10 yıl önce
2
Besin olarak tüketilen en önemli karbohidrat kaynakları;
Nişasta Glikojen Bazı disakkaritler
3
Nişasta
6
Karbohidratların Sindirimi
Disakkarit +monosakkaritler Monosakkaritler Oligosakkaritler Polisakkaritler Lingual amilaz Pankreas amilazı Maltaz, sukraz ve laktaz
8
Glukoz transporter protein (Glut) 5 farklı izomeri vardır.
Glut 1 ve 3 hemen hemen bütün hücrelerde mevcuttur. ( Km=1mM) serum glukoz düzeyi 4-8 Glut 2 karaciğer ve pankreatik B hücrelerde mevcut ( Km=15-20mM)
9
Bütün canlılarda mevcuttur..
Stoplazmada gerçekleşir
11
Net reaction of glycolysis
Glucose + 2 ADP + 2 NAD+ + 2 Pi 2 Pyruvate + 2 ATP + 2 NADH + 2 H+ + 2 H2O
14
1. Hekzokinaz
16
Glukokinaz enziminin KM değeri yüksektir
Glukokinaz enziminin KM değeri yüksektir. Yüksek substrat seviyesinde de çalışır.
17
2. Glukoz 6-Fosfat izomeraz
19
3. Fosfofruktokinaz-1 (PFK-1)
20
4. Aldolaz
22
5. Trioz Fosfoizomeraz (TPI)
24
6. Gliseraldehit 3-fosfat dehidrogenaz (GAPDH)
26
7. Fosfogliserat Kinaz (PGK)
27
8. Fosfogliserat mutaz
28
9. Enolaz
29
10. Piruvat Kinaz (PK)
42
Galaktoz ve Fruktozun Glikolize Girişi
43
Fruktoz Metabolizması
45
Kontrol Uptake of glucose by hexose transporters is regulated
Alanin (continued)
47
PFK-2 ve F-2,6-BPaz enzimlerinin ikisi de 53 kdal molekül ağırlığında tek bir polipettit zincirinin üzerinde iki farklı ‘domain’ olarak bulunur, bu yüzden bunlar bir tandem (artarda dizilmiş) enzimi olarak adlandırılırlar. Aynı zincir üzerinde zıt katalitik aktiviteye sahip bir enzimdir.
49
Fruktozun glikolize girişi
Prentice Hall c2002 Chapter 11
51
Alkol Fermantasyonu
52
Laktat Fermantasyonu
53
LDH farklı izoenzimlere sahiptir.
Teramer yapıya sahiptir. M4, HMMM, HHMM, HHHM, H4 M4 iskelet kaslarında H4 kalp kaslarında The M4 LDH enzyme has a high Km for pyruvate and is not inhibited by pyruvate. This suggsts that the H-type LDH is utilized for oxidizing lactate to pyruvate and the M-type the reverse.
Benzer bir sunumlar
© 2024 SlidePlayer.biz.tr Inc.
All rights reserved.