Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

91 İÇ KORUMA. 92 Su depoları, sıcak su hazırlayıcıları, ısı değiştiriciler, borular, gemi balast ve benzeri yapıların içerdikleri sıvı ile korozyonunu.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "91 İÇ KORUMA. 92 Su depoları, sıcak su hazırlayıcıları, ısı değiştiriciler, borular, gemi balast ve benzeri yapıların içerdikleri sıvı ile korozyonunu."— Sunum transkripti:

1 91 İÇ KORUMA

2 92 Su depoları, sıcak su hazırlayıcıları, ısı değiştiriciler, borular, gemi balast ve benzeri yapıların içerdikleri sıvı ile korozyonunu önlemek için iç koruma yöntemine baş vurulur. Galvanik anot ve dış akımla koruma yöntemleri iç koruma içinde geçerlidir.

3 93 İÇ KORUMA Şekil 109. Sıcak su hazırlama kazanının iç yüzeylerinin magnezyum anot kullanarak korunması.

4 94 İÇ KORUMA Dış koruma büyük çoğunlukla yer altına gömülen yapıları zemin korozyonuna karşı korumak için uygulanır. Diğer yaygın bir uygulama gemi gövdesi, çeşitli deniz yapıları ve deniz içinden geçirilen boru hatlarının deniz suyu korozyonuna karşı korumasıdır.

5 95 İÇ KORUMA İç koruma gereksinimi ise çok sayıda farklı ortamlarla ilgili olarak karşımıza çıkar. Zemin, deniz suyu, içme ve kullanma suları, asit ortamlar bunun başlıca örnekleridir.

6 96 İÇ KORUMA İç koruma, ısı değiştiricileri, sıcak su hazırlayıcıları ve asit depoları gibi kaplanması sakıncalı ve hatta olanaksız yapılara sıklıkla uygulanır. Bu tür iç korumalarda yüksek akım gereksinimi ile hesaplamak gerekir.

7 97 İÇ KORUMA Doğal olarak yetersiz bulunan potansiyel dağılımını homojenleştirmek için anotların sayı, yer ve konumları üzerinde de özenle durulmalıdır. Depolardaki sıvı seviyenin değişebileceği göz önünde bulundurulması gerekli diğer bir husustur.

8 98 İÇ KORUMA Tablo 7. Sık kullanılan iç koruma uygulamaları için akım gereksinimleri

9 99 İÇ KORUMA Tablo 8. İç korumada kullanılan anotlara ait özellikler


"91 İÇ KORUMA. 92 Su depoları, sıcak su hazırlayıcıları, ısı değiştiriciler, borular, gemi balast ve benzeri yapıların içerdikleri sıvı ile korozyonunu." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları