Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

TARİHÇE Şeker, 1960 yılında Emek Tavukçuluk adıyla kuruldu. Söz konusu dönemde kırsal bölgelerde beslenen tavukların yumurtaları şehirlere getirilip satılır.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "TARİHÇE Şeker, 1960 yılında Emek Tavukçuluk adıyla kuruldu. Söz konusu dönemde kırsal bölgelerde beslenen tavukların yumurtaları şehirlere getirilip satılır."— Sunum transkripti:

1

2 TARİHÇE Şeker, 1960 yılında Emek Tavukçuluk adıyla kuruldu. Söz konusu dönemde kırsal bölgelerde beslenen tavukların yumurtaları şehirlere getirilip satılır ve halkın ihtiyacı bu şekilde karşılanırdı. Devlet çiftliklerinde, Amerika’dan Marshall yardımı çerçevesinde Türkiye'ye getirilen New Hampshire tavukları vardı. Bu tavukların yumurtalarından cinsiyet tayini yapılmadan civciv çıkarılır ve satılırdı. Sektördeki bu boşluğu fark ederek profesyonel bir yaklaşımla işe başlayan Emek Tavukçuluk, artan damızlık ihtiyacı karşısında kuluçka makinelerine yatırım yaptı yılında, haftalık yumurta kapasitesini 14 bin adede yükselterek hedef büyüttü yılında, 230 bin 400 yumurta kapasiteli Hollanda yapımı kuluçka makineleri ithal ederek, hızla büyüdü. Amerikan Hy-Line firması ile yapılan ortak çalışmalar sonrasında kurulan damızlık kümeslerinde etlik ve yumurtalık tavuk üretimine geçildi. Damızlık kümes yatırımlarının artmasıyla 1990 yılında bir yem fabrikası kuruldu. Yatırımlarla hızla büyüyen Emek Tavukçuluk, kuluçka tesisleri ve kesimhanenin kurulması, çiftliklerin artmasıyla 1999 yılında unvan değiştirerek Şeker Piliç adını aldı. Türkiye’nin halka açık iki beyaz et firmasından biri olma özelliği taşıyan Şeker Piliç’in hisse senetleri 22 Şubat 2000’de İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nda işlem görmeye başladı. İstanbul Sanayi Odası’nın yaptığı ve Türkiye’nin en büyük 500 firmasının belirlendiği çalışmada ilk kez 1997 yılında 493’üncü sırada yer aldı. İlerleyen yıllarda da listenin üst basamaklarına tırmanarak başarısını sürdürdü. Şeker, 2008 ve 2009’da yeniden yapılanma çalışmalarını hızlandırarak, bir taraftan yeni yatırımlarla kapasitesini artırdı, diğer taraftan da markasına önemli yatırımlar yaparak logosunu değiştirdi. 2009 yılı sonunda yeni yüzüyle tüketicisiyle buluşan Şeker, ihracat pazarlarındaki atağıyla da sektörün öne çıkan isimlerinden biri oldu. Yatırımların tamamlanmasıyla üretim kapasitesi 100 bin tona ulaşacak Şeker, 2010 yılında 14 bin metrekarelik kesimhanesini faaliyete geçirdi. İleri işlenmiş ürünlerde ise şu anda 6 bin ton olan üretim kapasitesi yatırımların tamamlanmasının ardından 12 bin tona yükseldi. Türk halkının hak ettiği güvenilir ve sağlıklı piliç eti ve ürünlerini üretme hedefiyle sürekli kendini yenileyen Şeker, Türkiye’nin ve dünyanın lider üreticilerinden biri olma felsefesiyle hareket ediyor. Bu başarı öyküsünün kurucuları, bugünün Şeker Piliç Yönetim Kurulu Başkanımız Ali BOR ve Başkan Yardımcımız Osman BOR kardeşlerdir.

3 YÖNETİM KADROSU ALİ BOR YÖNETİM KURULU BAŞKANI
OSMAN BOR YÖNETİM KURULU BAŞKAN YARDIMCISI MACİDE BOR YÖNETİM KURULU ÜYESİ PROF. DR ADEM ÇABUK BAĞIMSIZ YÖNETİM KURULU ÜYESİ PROF. DR İBRAHİM LAZOL BAĞIMSIZ YÖNETİM KURULU ÜYESİ EMRE BOR GENEL MÜDÜR KAAN BOR GENEL MÜDÜR YARDIMCISI (KURUMSAL VE MALİ HİZ.) BETÜL DEMİREL GENEL MÜDÜR YARDIMCISI (SATIŞ VE PAZARLAMA) BARIŞ ALPAY GENEL MÜDÜR YARDIMCISI (ÜRETİM) FAZIL ÖZPOLAT DENETİM KURULU BAŞKANI ELİF BOR BEKDEMİR KURUMSAL HİZMETLER KOORDİNATÖRÜ HAKAN BOR SATIŞ KOORDİNATÖRÜ ALİ CAN MALİ İŞLER KOORDİNATÖRÜ AHMET YILMAZ YEM FABRİKASI KOORDİNATÖRÜ AV. ÖZKAN KABASAKAL HUKUK MÜŞAVİRİ ONUR KÜTÜKLÜ BAYİLER GRUP MÜDÜRÜ BİROL ÖZEL ŞUBELER GRUP MÜDÜRÜ ESRA BAYKAL KURUMSAL İLETİŞİM MÜDÜRÜ FATMA PINAR GÜRSOY FİNANS MÜDÜRÜ MEHMET DOĞAN MUHASEBE MÜDÜRÜ HALDUN TUNCA SATINALMA MÜDÜRÜ ÜLKÜ KILIÇ İNSAN KAYNAKLARI-İDARİ VE SOSYAL HİZMETLER MÜDÜRÜ MERCAN ÖNCEL PAZARLAMA MÜDÜRÜ

4 HEDEF VE İLKELER Misyon
Köklü geçmişe sahip Şeker Piliç ailesi, toplumun değişen gereksinimlerini göz önünde bulundurarak piliç eti ve ürünlerini gıda güvenliği ilkelerine uygun şekilde üreten, toplumsal fayda ve yaşam kalitesini yükseltmeyi amaçlayan, insana ve çevreye duyarlı bir kuruluştur. Vizyon Şeker Piliç, gıda ve lezzet denince akla gelen ilk kuruluş haline gelmiş, sektörüne yön vererek ilkleri başarmış, markasını yurtdışında tanıtmış ve sahip olduğu kalite bilincini toplumun tüm kesimlerine yaymış dev bir aile olmaktır. KALİTE ve GIDA GÜVENLİĞİ POLİTİKASI  Şeker olarak beyaz et sektörünün öncü markası olmanın sorumluluğunu taşıyoruz. Markamız, ürünlerimizin güvenle tüketilebileceğine, ilgili tüm yasal gerekliliklere uygun olduğuna ve şirketimizin yüksek kalite ve gıda güvenliği standartlarına sahip olduğuna ilişkin taahhüdümüzdür.  Müşterilerimiz, işimizin odak noktasıdır. Görevimiz müşteri isteklerini algılamak, beklentilerini hızlı ve etkili bir şekilde karşılamaktır.  Yönetimimiz, kalite ve gıda güvenliği sistemlerine olan bağlılığını, hedefleri belirleyerek, sistemlerin sahiplenilmesi ve uygulanması konusunda liderlik ederek gösterir.  Tüm çalışanlarımız, yönetim sistem kültürünün oluşturulmasından ve süreçlerin sürekli iyileştirilmesinden sorumludur.  Şirketimiz, yönetim sistem gereklilikleri konusundaki bilincini tüm paydaşlarımız ile karşılıklı faydaya dayalı ilişkiler kapsamında geliştirir.  Mükemmeliyet ve rekabet üstünlüğü sağlamak amacıyla çalışanlarımızın yetkinliği ve gelişimi için düzenlenen eğitimler takım çalışmasını destekler.  Şeker; kalite ve gıda güvenliği faaliyetlerinin tüm süreçlerini, bilimsel verilere dayalı, önleyici yaklaşım, açık iletişim, takım çalışması ve denetimlerle mükemmel olarak yürütmeyi hedefler. ŞEKER PİLİÇ VE YEM SAN. TİC. A.Ş. YÖNETİM KURULU YSADP /02 

5 HEDEF VE İLKELER  ÇEVRE ve İŞ SAĞLIĞI, GÜVENLİĞİ POLİTİKASI    Yönetim olarak hedefimiz; çevreyi, sürekli iyileştirmek ve sürdürülebilir kalkınma kapsamında korumak, tehlikeleri kaynağında yok ederek sıfır iş kazasına ulaşmak, iş kayıplarını engellemektir.  Bunun için tüm etkinliklerimizde;  ·        İş sağlığı, güvenliği ve çevre ile ilgili yasal mevzuatlara uyarak, gereklilikleri yerine getirmeyi,  ·        Tüm süreçlerimizde teknolojik olanaklar ölçüsünde, her türlü atık oluşumunu ve doğal kaynak tüketimini en aza    düşürerek çevreye olabilecek zararlı etkimizi minimum seviyeye indirgemeyi, ·        Güvenli davranışı temel alarak, tüm faaliyetlerimizde bireysel ve takım sorumluluğunu benimseten iş sağlığı ve güvenliği kültürü oluşturmayı, ·        Geri kazanım olanağı olan çevre dostu malzemeleri kullanmayı ve bunların geri kazanımını sağlayacak araştırma, iyileştirme ve uygulamaları yürütmeyi,  ·        Meydana gelen kazaların nedenlerini giderici ve tekrarını önleyici her türlü düzeltici tedbiri almayı, ·        Tüm paydaşlarımız ile belirlenen çevre ve iş sağlığı güvenliği hedeflerimiz doğrultusunda işbirliği içinde çalışmayı ve teşvik etmeyi, gerekli aksiyonları planlayıp uygulamayı, ·        Eğitim ve iletişim ile alt işverenlerimiz dâhil tüm çalışanlarımızda, çevre ve iş sağlığı güvenliği bilinci oluşturmayı,  ·        Çevre ve iş sağlığı, güvenliği ile ilgili aksiyonların uygulamalarını, performans göstergelerinin sonuçlarını periyodik olarak gözden geçirerek performansımızı sürekli iyileştirmeyi taahhüt ederiz. ŞEKER PİLİÇ VE YEM SAN. TİC. A.Ş. YÖNETİM KURULU

6 ÜRETİM Şeker, tüm üretimini Bandırma’daki kesimhanelerinde gerçekleştiriyor. Beyaz et lezzetini tüketicileriyle her zaman aynı kalite ve güvende buluşturmak için sürekli çalışan Şeker, tüm üretim sürecini titiz kontrollerle yönetiyor. Şeker kesim tesislerinde, İslami kuralların gerekliliklerine uygun kesim yapılmaktadır. Bu durum Balıkesir İli Bandırma İlçe Kaymakamlığı İlçe Müftülüğü tarafından belgelendirilmiştir. Yapılan detaylı incelemeler sonucunda Şeker ürünlerinin "Temiz ve Helal" olduğu, "Yenilmesinde dinen hiçbir sakınca bulunmadığı" konusunda belge verilmiştir. İlçe müftülüğü her yıl periyodik olarak konuyla ilgili incelemelerini yapmaktadır.

7 Ürünler


"TARİHÇE Şeker, 1960 yılında Emek Tavukçuluk adıyla kuruldu. Söz konusu dönemde kırsal bölgelerde beslenen tavukların yumurtaları şehirlere getirilip satılır." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları