Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Katılım 30 Endeksi Tanıtım Sunumu. Katılım 30 Endeksi BİST’de işlem gören ve Katılım Bankacılığı prensiplerine uygun hisse senetlerinden oluşan bir borsa.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Katılım 30 Endeksi Tanıtım Sunumu. Katılım 30 Endeksi BİST’de işlem gören ve Katılım Bankacılığı prensiplerine uygun hisse senetlerinden oluşan bir borsa."— Sunum transkripti:

1 Katılım 30 Endeksi Tanıtım Sunumu

2 Katılım 30 Endeksi BİST’de işlem gören ve Katılım Bankacılığı prensiplerine uygun hisse senetlerinden oluşan bir borsa endeksidir. Hisse senedi seçimi, bu prensiplerdeki Endeks Kuralları esas alınarak yapılır. Buna göre, endekste faaliyet alanı bu kurallara uygun şirketler bulunur. Ayrıca, endekse girecek şirketler bazı finansal oranları da sağlamak zorundadır.

3 Neden Katılım 30 Endeksi Son dönemde faizsiz yatırım ve Katılım Bankacılığı prensiplerine uygun hisse senetleri alım-satımı hacmi artmıştır. Birkaç yıldır bu perspektifte yatırım yapan BES fonları faaliyete başlamıştır. Birçok kurum yatırımcı ihtiyacına cevap vermek adına farklı uygulamalarda bulunabilmektedir. Sektörde standart ihtiyacı belirmiştir.

4 Endeks İş Ortakları Endeks Sponsorları tüm Katılım Bankaları’dır. Katılım Bankaları asgari standartları belirlemiş ve hazırlanmasında destek vermişlerdir. Endeks Danışmanı Türkiye Katılım Bankaları Birliği ve Bizim Menkul Değerler’dir. Endeks Kuralları çerçevesinde endeks sağlayıcıdır. Endeks Hesaplayıcı Borsa İstanbul’dur. BİST hesaplama ve veri dağıtımını yapmaktadır.

5 Endeks Kuralları Endekste faaliyet alanı; faize dayalı finans, ticaret, hizmet, aracılık, alkollü içecek, kumar, şans oyunu, domuz eti ve benzer gıda, turizm, eğlence, basın, yayın, reklam, tütün mamulleri, silah, vadeli altın, gümüş ve döviz ticareti, olmayan şirketler bulunur.

6 Endeks Kuralları Endekse girecek şirketler bazı finansal oranları da sağlamak zorundadır. şirketlerin toplam faizli kredilerinin piyasa değerine oranı %30’dan, faiz getirili nakit ve menkul kıymetlerinin piyasa değerine oranı %30’dan, bahsedilen faaliyet alanlarından elde ettiği gelirlerinin toplam gelirlerine oranının da %5’ten az olması gerekmektedir.

7 Kullanım Alanları Gösterge, karşılaştırma Yatırım fonları, endeks fonlar Borsa yatırım fonları Bireysel emeklilik fonları Hisse senedi işlemlerinde referans Teminata kabul edilecek hisse senetleri Alternatif, karma ve türev ürünler Yabancı yatırımcılara yönelik ürünler

8 Endeks Lisanslama Katılım 30 Endeksi, üçüncü taraflarca ürün bazlı lisanslanabilir ve yatırım fonu gibi ürünlerde kullanılabilir. Bunun için Endeks Danışmanı ile Endeks Lisans sözleşmesi imzalanır. Endeks Danışmanı, bu işlemi Katılım Bankaları adına yürütür.

9 Endeks Şirketleri *Hisse senetleri, endeksteki ağırlığına göre sıralanmıştır. KE30_040814Hisse KoduHisse AdıKE30_040814Hisse KoduHisse Adı 1BIMASBim Mağazalar16ALBRKAlbaraka Türk 2EREGLEreğli Demir Çelik17ADANAAdana Çimento (A) 3THYAOTürk Hava Yolları18SELECSelçuk Ecza Deposu 4ENKAIEnka İnşaat19PNSUTPınar Süt 5ULKERÜlker Bisküvi20KONYAKonya Çimento 6FROTOFord Otosan21GOODYGood-Year 7PETKMPetkim22MRDINMardin Çimento 8KOZALKoza Altın23SODASoda Sanayii 9PGSUSPegasus24KARTNKartonsan 10TTRAKTürk Traktör25NUHCMNuh Çimento 11AYGAZAygaz26BUCIMBursa Çimento 12ASYABAsya Katılım Bankası27BOLUCBolu Çimento 13AKSAAksa28TKNSATeknosa İç ve Dış Ticaret 14AKCNSAkçansa29LOGOLogo Yazılım 15CIMSAÇimsa30PETUNPınar Et Ve Un

10 Sektör Dağılımı (Ağustos 2014, yaklaşık)

11 Piyasa Değeri (Ağustos 2014, yaklaşık)

12 Son İki Yıllık Grafik Simülasyon

13 Endeks Bilgileri Endeks kodu KATLM’dir. Endeks en fazla 30 hisse senedinden oluşmaktadır. Hisse senetleri, BİST Ulusal Pazar’da işlem gören ve KÜP’te işlem gören GYO ve GSYO dahil A ve B Grubu hisse senetlerinden oluşur. Endeksteki hisse senetleri 3 ayda bir dönemsel gözden geçirmeye tabi tutulur. Başlangıç tarihi 31.12.2008’dir. Başlangıç değeri bu tarihteki BİST-Sınai’dir.

14 katilimendeksi.org

15 Teşekkürler...

16 Katılım 30 Endeksi Tanıtım Sunumu


"Katılım 30 Endeksi Tanıtım Sunumu. Katılım 30 Endeksi BİST’de işlem gören ve Katılım Bankacılığı prensiplerine uygun hisse senetlerinden oluşan bir borsa." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları