Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

KURULUM BAĞLANTI. KURULUM BAĞLANTI Pasif mon. İçin amplifire ile bağlantı gerçekleştirilir Aktif monitör bağlantısı, near field CR output’lardan.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "KURULUM BAĞLANTI. KURULUM BAĞLANTI Pasif mon. İçin amplifire ile bağlantı gerçekleştirilir Aktif monitör bağlantısı, near field CR output’lardan."— Sunum transkripti:

1

2 KURULUM BAĞLANTI

3

4 Pasif mon. İçin amplifire ile
bağlantı gerçekleştirilir Aktif monitör bağlantısı, near field CR output’lardan gerçekleştirilebilir.

5 Başlangıç için mixing console’un 4 modundan biri olan line ve mikrofon input
Bölümü aktif hale getirilmelidir. NOT: Bu değişimle masa üstünde bulunan fader’lar harekete geçeceği için Fader bölümüyle temas kesilmelidir.

6 Kat 1:Mikrofon ve line input select
MDR Hard disc recorder return İnternel efx Dönüşü ve alternatif 8 kanal dönüş mixing için group ve (DR16için) Bus8 out kanallar D8B katlara ayrıldığında 4x24 kanallı bir mixing console olarak davranıyor..

7 Mikrofon input sinyalinin Main out ve
Control Room’a yönlendirilmesi.

8 Monitor output’tan main out sinyali
seçilerek dinlenir Main monitor yada,near field monitor bağlantısı, seçime bağlı olarak aktif hale getirilir. Control room’da sinyal çıkış seviyesi ayarlanır.. NOT:Yapılan değişimler sadece dinleme için gerçekleştirilen seçimlerdir

9 Kanallar üzerinde bulunan Assign, O kanal üzerinde yer alan sinyalin
Main out, 8 kanal bus out, yada 24 kanal recorder’a yönlendirilmesini sağlayan bir matrix’tir. BU seçim yönlendiren masanın sağ bölümünde yer alan ‘assighment’ Bölümüyle atanır. ÖRN:Gerçekleştirilen seçimle kanal üzerinde Bulunan sinyal Main Out’a yönlendiriliyor.

10 Şu ana kadar yapılan işlem
1’den-24’e kadar olan kanallarda giriş yapan sinyalin CR out ve Main out’a yönlendirilmesi

11 Mikrofon yada line olarak giriş yapan sinyalin, multitrack recorder’a yönlendirilerek
Kayıt (yada monitoring) yapılması. Rec. Dönüşü sinyalin tekrar masanın İkinci katı olan ‘tape return’ dönüşüyle monitöre yönlendirilmesi.

12

13 Ne Nerede???

14

15

16

17 1-12 input mikrofon ve line
sinyal input girişe sahip line input

18

19 Eternet

20

21 Ne olduğunu sölimmi???

22 Master Section Mixing console’un kanal yönlendirme ve
main out seçeneklerinin aktifleştirildiği bölümdür.Ayrıca setup,effect ve plug-in gibi parametreler bu bölümden kontrol edilir. Master Section

23 Mixing console katlarında değişimler için
Mic/line, tape in, effect ve masters seçimlerimiz Gerçekleştirilebilir. Shift butonu, birden fazla kanalda solo, Select işlemlerini gerçekleştirir.. Shift butonuyla gerçekleştirilen Pan ve aux işlemlerinde ‘fine tuning’ sağlanır.

24 İlk açılışta herbir kanalın pan kullanımı içindir.
Seçime bağlı kanalların üzerinde bulunan potlara Level to tape, digital trim, aux ,seçimlerini Atamak için kullanılır. Bu seçimleri V-Pot select Seçenekleri ile gerçekleştiriyoruz. Solo butonuyla ataması yapılan birimin öndinlemesi gerçekleştiriliyor… (Örn: V-Pot section aux1 ise solo ile Master aux1 out dinlenir.)

25 İnternal effect ve dinamic kartlara aux çıkışı sağlandığı gibi, external efx processor’lere de sinyal yönlendirilmesi yapılabilir.

26 Fat channel, olarak adlandırılan bölüm masa üzerinde üzerinde
bulunan kanalların üzerinde aktif halde bulunan editing merkezidir. Kanallarda kullanılan dinamik, eq, plg-in, gate, expander gibi Kulanımlar. Software haricinde mixing bord üzerinden de kontrol edilebilir.ayrıca setup, ve önceden kayıt edilmiş patch’lere Ulaşım da bu bölgeden sağlanır. Not: Genelde bu kullanımlar software üzerinde daha kolay Yapılabilabilmektedir.

27 MIXDOWN SOLO: Solo olarak kullanılan kanalların Main outve
ctrl outtan dinleme işlemi için. Cubasede solo yapılan kanalların mixdown olması gibi çıkışını dinlemek içindir. PFL/AFL SOLO: Console’un ön dinlemelerinin afl/pfl olmasını düzenler. TALKBACK TO STUDIO: Studio out’lar kullanılıyorsa. Talkback butonuna basıldığında stüdyo içi monitörlere sesimizi yönlendirebiliriz. CLEAR SOLO: Birden çok solo butonu aktif ise, bunların hepsini bir defada kapatatır. SOLO LEVEL: CR Outta afl/pfl dinlenen sinyalin çıkış gücünü değiştirir. STUDIO LEVEL: Studio çıkışı volume değerini değiştirir. TALKBACK LEVEL:Talkback sesinin volume değerini ayarlar. RUDE SOLO LIGHT: console üzerinde akıtif bir solo seçimi olduğunu belirtir.

28 External two track dönüşler
içindir. DAT rec. dönüşü gibi. Digital two track dönüşleri Dinlemek için Main out sinyalini dinlemek için kullanılır. Tüm main out çıkışını mono Dinlemek için kullanılır. Monitör çıkışlarının iki farklı out Switch’i Monitor çıkışındaki sinyali aniden düşürmek için kullanılır ayrıca talkback’e bağlı olarak kulla nılabilir. Studio ile haberleşme için kullanılır… Okulumuzda öğrenciler kullanamaz????sorun öğrenin

29 Aux 9-10 ve 11-12 yi kulaklıklara yönlendirmek için kullanılır.
Bu switch’lere basıldığında aux çıkışlarından ayarlanan seviye kulaklığa da yönlendirilir. Mixing Console’da uygulanan mix fader seviyelerini istediğimiz Kulaklık çıkışına copy yapabiliriz. Bununla bizim duyduğumuz Mix sound’un aynını duymuş olur.Özellikle vocal kayıtlarından önce çok kullanılır. (FEED BACK DİKKAT) Control Room çıkışında biz ne dinliyorsak Kulaklıklarda onu dinler

30 Automation yada FAT Channel içinde yer alan herhangi bir
Parametrenin edit işlemleri için kullanılır.

31 Kanallar üzerinde bulunan ‘assign’ switch’lerinin hangi yönlendirmeyi
açacağını belirler. ÖRN: Eğer assighmentte Aktifse. Kanal üzerinde herhangi bir Aktiflendiğinde sinyal Main out’a gidecektir.

32 Herhangi bir bölüm harekete geçirildiğinde automation
Write pozisyonuna girer. Tüm fader’lar 0db ye gelir Tüm faderlar minimum seviyeye düşer ancak automation Devam eder. Automation’u devre dışı bırakır Automation amacı olan bölge seçilir.

33 Projeyi save’ler Farklı bir isimle save’ler Yeni bir proje oluşturmak için Daha önceden kayıt edilmiş bir projeyi açmak için. Mixing’de kanalları group’lamak için. Fat channel’deki bazı pozisyonlara atamak için. Plug in penceresini açarak plugin’lerde editing sağlar System’de bulunan Tape in/out-alt in/out-stereo in/out’ların konfigure edilmesinde kullanılır.

34 Parça içinde rahat hareket edebilmek için,
Curser, locator, gibi birimleri girerek. Bunlar içinde hızlı olarak hareket edebilmemizi sağlar. Numaralandırma ile istenilen time code bölgesine gitme işlemi kolaylaşır. Jog shutle ile daha yavaş hareket ederek editing sırasında doğru yeri bulmamız kolaylaştırılmıştır. Recorder üzerinde kayıda girmemiz rec ve play Switch’leriyle MMC kullanılarakgerçekleşir.

35 COMING SOON...

36


"KURULUM BAĞLANTI. KURULUM BAĞLANTI Pasif mon. İçin amplifire ile bağlantı gerçekleştirilir Aktif monitör bağlantısı, near field CR output’lardan." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları