Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

İçerik Yönetim Sistemi (CMS)

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "İçerik Yönetim Sistemi (CMS)"— Sunum transkripti:

1 İçerik Yönetim Sistemi (CMS)
Bayburt Bilgisayar Elektrik Elektronik Kulübü

2 İçerik Yönetim Sistemi;  Bir web yayınlama sistemi olan, İçerik Yönetim Sistemi  ( CMS : Content Management System), çok sayıda bilginin yayınlanmasını, saklanmasını, sonrasında bu bilgilerin tekrar kullanılmasını sağlamak için gereken büyük bir database sistemini ve  dosyaları yönetmek için dosya yöneticisi ile  ilgili yazılım modüllerini kullanan programlardır.

3 İçerik yönetim sistemleri, sayfa sahibinin ve yetki verilmiş diğer kullanıcıların özel hesap bilgileri(kullanıcı adı, parola ...) ile ulaşabildiği Sayfa Yönetim Panelini kullanarak web sayfasında yer alan içeriği (yazı, resim, müzik, dosyalar vs..) değiştirebildiği, yenilerini ekleyebildiği programlardır.

4

5 Web tabanlı yani internet üzerinde çalışan bu programlar dünyanın herhangi bir yerindeki herhangi bir bilgisayardan kolayca ulaşılabilir ve bilgisayarınıza özel bir program vs. kurmanıza gerek kalmadan kolayca çalıştırılıp kullanılabilirler. Aynı zamanda  içerik  veri tabanı içinde saklandığı için sayfanın yazılımı ve tasarımı değişse bile sahip olduğunuz içerik kaybolmayacaktır

6 İçerik yönetim sistemlerindeki kolay güncellene bilirlik sayesinde sayfadaki bir yeniliği,  değişikliği ya da yeni düzenlediğiniz bir etkinliğin bilgilerini kolayca web sayfanıza aktarabilir, web sayfanızı güncel tutabilirsiniz.

7 İçerik yönetim sistemlerinde temel amaç, web sayfasının sayfa yöneticisinin girdiği bilgiler doğrultusunda şekillenmesidir. Bunun sağlanmasında kullanılan en popüler ve en rasyonel çözüm, sayfa yöneticisinin girdiği verilerin bir veri tabanında tutulması ve web sayfasının bu veri tabanındaki veriler doğrultusunda şekillenmesidir.

8 Gelişmelerin süratle web sayfasında yansıtılması
İçerik yönetim sistemi kullanmanın en önemli avantajları şunlardır: Sayfa içerik yönetimi - Sık ve hızlı güncelleme ve  geliştirme imkanı, Bilgi Yönetimi - Var olan bilgilerin sınıflandırılması ve arşivlenebilmesi, Resim/Fotoğraf/Video Yönetimi - Var olan resim, fotoğraf ve video gibi dosyaların sınıflandırılması ve arşivlenebilmesi, Gelişmelerin süratle web sayfasında yansıtılması

9 İçerik Yönetim Sistemlerinden bazıları şunlardır:  - Joomla  - OSCommerce  - Moodle - Php-Nuke  - WordPress  - XOOPS  - Simple Machines Forum  - Drupal  - Elgg  - Zangetsu  Webrender

10 Bir site sahibi olabilmek için 3 unsura ihtiyacımız vardır: 1
Bir site sahibi olabilmek için 3 unsura ihtiyacımız vardır: Domain (Site Adı) Hosting (Sitemizi barındıracağımız yer) Site.

11 İçerik yönetim sistemlerini nasıl kullanabiliriz
İçerik yönetim sistemlerini nasıl kullanabiliriz?  Öncelikle site kurmadan önce ne sitesi kuracağımıza karar vermeliyiz. Daha sonra kurmak istediğimiz siteye uygun içerik yönetim sistemi seçmeliyiz. Burada içerik yönetim sistemlerinin türlerine, kullanım alanlarına göre farklı alternatifler vardır. Örneğin bir alışveriş sitesi ile bir blog sitesinde aynı tema ve modüller kullanılamaz. Bunun için öncelikle sitemizin içeriğini belirlememiz gerekir.


"İçerik Yönetim Sistemi (CMS)" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları