Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

RESTORAN EKİPMANLARI.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "RESTORAN EKİPMANLARI."— Sunum transkripti:

1 RESTORAN EKİPMANLARI

2 RESTORAN EKİPMANLARI 1)Masalar-Sandalyeler
2)Servis Arabaları (Guéridon, Trolley) 3)Mefruşatlar: Masa Örtüleri ve Peçeteler

3 MASA TÜRLERİ Kare Masa Yuvarlak Masa

4 Masa Örtüleri ve Kumaş Malzemeler
Runner Peçete Kapaklar Masa Örtüsü

5 Garsonun Kişisel Malzemeleri
Çakmak Captain Order Kalem Garson Peçetesi

6 4)ÇATAL-KAŞIK-BIÇAK ÇATALLAR: dessert çatalı, balık çatalı, Ana Yemek Çatalı. BIÇAKLAR: Ana Yemek , Dessert Bıçağı, Tereyağı Bıçağı KAŞIKLAR: Çorba Kaşığı, Dessert Kaşığı, Çay Kaşığı,Kahve Kaşığı 10 Balık Kaşığı 5 Dessert Çatalı 11 Sos Kaşığı 6 Dessert Bıçağı 12 Steak Bıçağı 7 Tereyağı Bıçağı 8 Balık Çatalı 9 Balık Bıçağı 1 Çorba Kaşığı 2 Ana Yem. Çatalı 3 Ana Yem. Bıçağı 4 Dessert Kaşığı

7 Modern Klasik Champagne cup Liquer glass White wine glass
5)BARDAKLAR: Su Bardakları, Beyaz Şarap Bardağı, Kırmızı Şarap Bardağı, Flüt bardağı Modern Klasik Klasik ve modern tarzlara göre bardakların boyutları değişebilir. Champagne cup Liquer glass White wine glass Red wine glass Water glass Flûte Water glass White wine glass Red wine glass Flûte

8 Kırmızı Şarap Bardağı Kadehin geniş bir ağız kısmı vardır. Böylelikle şarap havayla temas edip aromasını geliştirebilir. Beyaz Şarap Bardağı Daha ince ve uzundur. Narin bir kadeh bölümü vardır.

9 Shot Bardağı Likör Bardağı
25 – 50 cm³’lük hacmi vardır. Özellikle tekila ve bazı likörlerin servisinde kullanılır. Ayrıca bazı short kokteyller de servis edilebilir. Likör Bardağı Oldukça uzun bir ayak kısmı vardır yukarıya doğru ağzı daralır cm³ kapasitesi vardır.

10 Düz Tabak Çorba Tabağı Dessert Tabağı Ekmek Tabağı
Yemek Takımları Show plate, Düz Tabak, Çorba Tabağı, Dessert Tabağı, Ekmek Tabağı Düz Tabak Çorba Tabağı Dessert Tabağı Ekmek Tabağı Ana Yem. Tabağı Showplate

11 Fincanlar ve Altlıkları
Süt veya Çay Fincanı Kahve Fincanı Espresso Fincanı

12 Restoran Ekipmanları Sıcak Arabası Gueridon (İki Katlı)
Guéridon(Üç Katlı) Şarap Arabası Flambe Arabası Tatlı Arabası

13 SERVANTLAR

14 REŞO Şarap Dolabı TEPSİ Pastırma Askısı Tabak Isıtıcısı

15 Masa Araçları Çay Potu Menajlar Şekerlik Biber Değirmeni Kahve Potu
Süt Potu

16 Çeşitli Servis Malzemeleri
Buz Maşası Zeytinyağı Sirkelik Masat Pastırma Bıçağı Oyma Bıçağı Soyma Bıçakları Buz Kovası Kemik Bıçağı

17 1 – Ekmek Sepeti 2 – Meyve Sepeti 3 – Tevzi Kasesi 4 - Sosluk 5 – Tereyağı Kabı

18 Restorandaki Açık Barda Bulunan Bardaklar
(Look at the glasses from the left side to the right side) Barlarda Kullanılan Bardaklar: Küçük Tumbler:Meyve suyu, viski, votka vb. içkilerin servisinde kullanılır. Shot Bardağı Büyük Tumbler (highball bardağı): milk shakeler, alkolsüz içecekler vb. Martini Bardağı Kokteyl Bardağı:Kremalı kokteyller için kullanılır. Likör Bardağı Konyak Bardağı:


"RESTORAN EKİPMANLARI." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları