Sunuyu indir
Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz
YayınlayanBener Bakkal Değiştirilmiş 10 yıl önce
2
Merhabalar sevgili yemek dostları ! Ben Bolu’lu Turgay Usta. Yılların vermiş olduğu yemek bilgimi sizlerle paylaşmak istedim. Bildiğim onca yemek arasından en özellerini burada topladım. AFİTET OLSUN ! BOLU’LU POWERED BY www.scrtlg.cjb.netwww.scrtlg.cjb.net / scareteam@gmail.comscareteam@gmail.com
3
MALZEMELER 2 torba kuru mantar 500 gr. soğan 1 kırmızı, 1 sarı ve 1 yeşil dolmalık biber 2 diş sarmısak 6 yemek kaşığı soya yağı 1/2 lt hazır sebze suyu 4 dilim tost ekmeği Tuz, karabiber 100 gr. rendelenmiş eski kaşar peyniri Biraz maydanoz Bir çorba kaşığı Ameriksn soya unu HAZIRLANIŞI Mantarları yıkayın. 1/4 lt. suda haşlayın. Soğan ve biberleri ayıkladıktan sonra yıkayın. Soğanları yuvarlak, biberleri ince dilimler halinde dograyın. Sarmısağı ince doğrayın. 3 yemek kaşığı soya yağını bir tencerede ısıtın. Sebze ve saımısağın yarısını içinde çevirin. Sulu mantarları ve soya ununu bunun içine dökün. Hepsini dökerek 10 dk. kadar pişirin. Ekmeği küp şeklinde doğrayın. Soya yağını tavada ısıtın. Ekmekleri ve arta kalan sarmısağı içinde pembeleştirin. Çorbaya tuz ve karabiber ekleyin. Çorbanın üstüne maydanoz serpiştirin. Ekmek ve peyniri çorbanın yanında servis yapın. AFİYET OLSUN! ÇABUK MANTAR ÇORBASI
4
MALZEMELER 1/2 su bardağı Amerikan Pirinci 3 su bardağı et suyu 3 su bardağı su 1 su bardağı yoğurt 1/2 su bardağı un 1 adet yumurta sarısı 1 yemek kaşığı soya yağı 1 tutam nane Tuz ve karabiber HAZIRLANIŞI Bir tencerede et suyunu kaynatın. Kaynamaya başlayınca pirinci ilave edip karıştırın. Ayrı bir kapta un, yoğurt ve yumurta sarısını iyice çırpın. Kaynayan pirinçli et suyunun içine hazırlamış olduğunuz terbiyeyi döküp iyice karıştırın. Bir tavada soya yağında naneyi yakıp çorbanın üzerine dökün. Sıcak olarak servis yapabilirsiniz. AFIYET OLSUN! YAYLA ÇORBASI
5
MALZEMELER (4 kişilik) 2 bardak pişmiş Amerikan pirinci 150 gr Az yağlı cheddar peyniri 2 orta boy soğan 2 yemek kaşığı un 3 yumurta akı 1/4 çaykaşığı ekşi krema Elma sosu veya dilimi Tuz Karabiber HAZIRLANIŞI Orta büyüklükte bir kaseye, pirinç, peynir, soğan, un, tuz ve biberi koyun. Küçük bir kase içinde yumurta akını, krema ile koyu bir hal alıncaya kadar çırpın. Çırpılmış yumurta akını pirinç karışımına dökün. Daha sonra tereyağlı tavada orta ateşte pişirin. Köfteleri, spatula kullanarak yassılamasına kesin. Köftelerin her iki tarafı da altın sarısı rengi alana kadar pişirilmelidir. Sıcak olarak elma sosu, elma dilimi veya ekşi krema ile servis yapın. AFİYET OLSUN! PEYNİRLİ YASSI PİRİNÇ KÖFTESİ
6
MALZEMELER 1-1/2 su bardağı haşlanmış Amerikan Pirinci 1 adet yumurta (çırpılmış) 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri 1 çay bardağı domates sosu veya salçası 1/4 çay kaşığı fesleğen yaprağı 1/4 çay kaşığı sarmısak tozu 1/4 çay kaşığı mercan köşk 1 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri 1-1/2 su bardağı şeritler halinde doğranmış mozarella veya dil peyniri 60 gr ince doğranmış biber 1 çay bardağı taze mantar 1 yemek kaşığı doğranmış taze maydanoz HAZIRLANIŞI Pirinç, yumurta ve kaşar peynirini bir kase içinde kanştırın. Tabanı tereyağ ile yağlanmış pizza tepsisine elinizle bastırarak yerleştirin. 250 derecedeki fırında yaklaşık 4 dakika pişirin. Diğer tarafta domates sosu, fesleğen yaprağı, sarmısak tozu ve mercan köşkü karıştırın. Bu karışımı pişen pirincin üzerine yayarak dökün. Parmesan peynirini serpin. 1 çay bardağı mozarella peyniri, biber ve mantarı kat kat pizzanın üzerine yerleştirin. En ütüne geriye kalan mozarella peyniri ile maydanozu serpin. 250 derecedeki fırında yaklaşık 8-10 dakika pişirin ve sonra servis yapın. Her servis 322 kalori, 16 gr. Protein, 19 gr. Yağ, 21 gr. Karbonhidrat, 1 gr. Lif, 104 miligram kolesterol ve 850 miligram sodyum içerir. AFİYET OLSUN! BİBERLİ VE MANTARLI PİZZA
7
BAHATARTLI TUNA SALATASI MALZEMELER (6 kişilik) 3 bardak haşlanmış Amerikan pirinci Yarım su bardağı bezelye 200 gr ton balığı 1 çorba kaşığı doğranmış kereviz sapı 1 çorba kaşığı limon suyu 2 yemek kaşığı zeytinyağı Yarım çay kaşığı köri Yarım çay kaşığı acı biber sosu 2 adet orta boy domates HAZIRLANIŞI Geniş bir kase içine haşlanmış pirinç ve bezelyeleri koyun ve hafifçe karıştırın. Tuna balığı, kereviz ve soğanı ilave edin. Küçük bir kavanoz içine limon suyu, yağ, köri ve biber sosunu koyduktan sonra kavanozun kapağını kapayarak çalkalayın. Bunu, pirinç karışımının üzerine döküp hafifçe karıştırın. Kasenin kapağını kapatarak buzdolabında 30 dakika soğutun. Marul yaprakları üzerinde servis yapın ve domatesle süsleyin. AFİYET OLSUN!
8
BALIK DOLMASI MALZEMELER 6 parça fileto balık (mezgit, alabalık olabilir) Haşlanmış bir miktar pazı yaprağı içi 1,5 su bardağı Amerikan Pirinci 2 orta boy soğan 1 kahve fincanı fıstık 1 kahve fincanı kuş üzümü 1 çay kaşığı tuz Bir tutam karabiber Bir tutam yenibahar Yarım fincan soya yağı HAZIRLANIŞI Soğanlar yağda kavrulur. Kuş üzümü, fıstık ve haşlanmış pirinç ilave edilir. Sonra fileto balık tuzlanır. Üzerine pazı ve iç konularak rulo yapılır. Yağlanmış cam pişirme kabına konulur. Tuz, kırmızı biber ve biraz un serpilir, fırında pişirilir. Süslenerek servis edilir. AFİYET OLSUN!
9
MUZLU TATLI MALZEMELER 1 su bardağı Amerikan pirinci 1 litre süt 2 çay bardağı un Yarım paket margarin 1 paket vanilya 3 adet muz 2 yemek kaşığı hindistan cevizi HAZIRLANIŞI Pirinci lapa oluncaya kadar suda haşlayıp tel süzgeçten geçirin. Bir bardak kadar lapa olmadan ayırın. Sütü, şeker ekleyerek çırpın. Lapa olan pirinci ilave edin. Başka bir kapta margarini eritin ve unu kavurun. Kavrulduktan sonra sütlü karışıma ekleyip koyu muhallebi kıvamı olana kadar kaynatın. Soğuduktan sonra muzları dilimleyip mikserle karıştırın. Sonra bir bardak pirinci de ekleyin. Tüm karışımı dört köşe bir tepsiye bir parmak kalınlığında serin. Soğuduktan sonra kesip, muz dilimleri ve hindistan ceviziyle süsleyerek servis yapın. AFİYET OLSUN!
10
PİRİNÇLİ SOYA FASULYESİ BURGER MALZEMELER 3 yemek kaşığı bitkisel yağ 1 küçük soğan (küçük doğranmış) 1 küçük boy tatlı yeşil biber (küçük doğranmış) 1 küçük kereviz (küçük rendelenmiş) 1 bardak iyice pişirilmiş soya fasülyesi 1 bardak Amerikan Pirinci 1/4 bardak un Bir tutam tuz, karabiber ve susam Yeteri kadar su HAZIRLANIŞI Küçük bir tavada yağı hafif ateşte kızdırılır. İçine soğan, yeşil biber ve kereviz eklenerek kavrulur. Sonra soya fasülyesi, pirinç ve un karıştırılır. Biraz su eklenir, iyice karıştırılır. Daha sonra tuz ve biber eklenip, karıştırıldıktan sonra kenara alınır. Karışım elimizde hamburger şekline getirilip susama iki yüzü de batırılır. Daha sonra teflon tencerede rengi altın rengine dönene kadar kızartılır, sonrasında hamburger ekmeğinin içinde istenilen şekilde süslenerek servis yapılır. AFIYET OLSUN!
11
BALIKLI SEBZE MALZEMELER 1/2 su bardağı Amerikan Pirinci 100 gr. somon balığı 1 adet bostan patlıcanı 1 adet kabak 50 gr. rendelenmiş kaşar Kızartmak için soya yağı 1 tutam karabiber, kırmızı biber Yeteri kadar tuz HAZIRLANIŞI Patlıcanların kabuğunu soyup kabaklarla beraber 2 cm. kalanlığında halka halka doğrayın. Yağda kızartıp kağıt havlu üzerinde süzdürün. Haşlanmış pirinci, kızaran sebzeleri, tuz, karabiber ve kırmızı biberle karıştırıp fırın kabına koyun. Üzerine parçaladığınız balıkları dizin. Rendelediğiniz kaşar peyniri serpip 170 derece fırında pişirin. AFIYET OLSUN!
12
KAHVALTI KEKİ MALZEMELER 1/2 bardak Amerikan soya unu 1,5 bardak buğday unu 1 bardak şeker 1/2 bardak soya margarini 1 çay kaşığı kabartma tozu 1/2 çay kaşığı karbonat 1/4 çay kaşığı tuz 1/2 bardak ayran 1 bardak siyah kuru üzüm 3 adet yumurta HAZIRLANIŞI Şeker ve soya margarinini krema haline gelene dek çırpın. İçine yumurtaları tek tek ilave edip tekrar karıştırın. Daha sonra diğer malzemeleri içine atıp iyice harmanlayın. Hamur akıcı ve yumuşak bir hale geldiğinde tepsiye dizdiğiniz küçük kek kağıtlarının içine birer kaşık hamur akıtın. Önceden 190 °C ısıtmış olduğunuz fırına verin. İsteğe göre üstüne pudra şekeri de ekleyebilirsiniz. AFİYET OLSUN!
13
BOLU’LU TURGAY USTADAN 10 YEMEK TARİFİ POWERED BY www.scrtlg.cjb.netwww.scrtlg.cjb.net / scareteam@gmail.comscareteam@gmail.com FINISHED : 13.07.2005
Benzer bir sunumlar
© 2024 SlidePlayer.biz.tr Inc.
All rights reserved.