Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

. MUĞLA İli toplamında 7161 TAPDK belgeli Açık Alkol ve Tütün ürünleri satıcısı mevcuttur.   . Bunların 1885 adeti Bodrum ilçesindedir.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: ". MUĞLA İli toplamında 7161 TAPDK belgeli Açık Alkol ve Tütün ürünleri satıcısı mevcuttur.   . Bunların 1885 adeti Bodrum ilçesindedir."— Sunum transkripti:

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12 . MUĞLA İli toplamında 7161 TAPDK belgeli Açık Alkol ve Tütün ürünleri satıcısı mevcuttur.
. Bunların 1885 adeti Bodrum ilçesindedir. . İl genelininde % 26 sını teşkil etmektedir. . Bodrumda ruhsatlı ve TAPDK belgeli Açık alkollü satıcısı 985 adet mevcuttur.. . Açık Alkol satıcısı ANKARA ilinde 968 adettir. . Yani Başkent ANKARA dan fazladır.. . İlçemizin en önemli geçim kaynaklarında biri olduğunun göstergesidir..

13

14

15

16 TAPDK ( Tütün Alkol Piyasası Düzenleme Kurulu) ve Çevresel Gürültü Sorunu Düzenlemelerinin BODRUM ve MUĞLA geneline etkileri neler olacaktır..

17 1. TAPDK 7 Ocak 2011 tarihli Resmi Gazetede yayınlanan yönetmeliğe göre Madde 8 ve Madde 19 da belirtildiği üzere Açık Alkol Satıcıları Sigara Satışı yapamamaktadır ve Üretici firmalar hiçbir şekilde sponsor-luk, aktivite, satış desteği ve mal fazlası gibi uygulamaları yapamayacaktır..

18 BU DURUMUN BÖLGEMİZE ETKİLERİ NELER OLACAKTIR
. BU DURUMUN BÖLGEMİZE ETKİLERİ NELER OLACAKTIR.. . En başta Devlet ve Millet adına ciddi bir vergi kaybı oluşacaktır.. (KDV ve Gelir Vergisi gibi) . Nedeni ise tüm bu işlemler faturalı yapılmakta ve faturalarımızda satış destek primi Hizmet Bedeli olarak kesilmektedir.. . Tüm Alkol ve Sigara satış desteklerinden doğan katılım bedeli Mal fazlası, Bedelsiz, Klima, Şemsiye, Tente, oturma grupları ve iskontalar olarak bölgemiz esnafına ve doğrudan halka inen gerçek bir kaynaktır. Tüm bölgenin tamir tadilat ve yeni yatırım kanallarının temel besleyicisidir ki bu kaynak kesilecektir..

19 2. ÇEVRESEL GÜRÜLTÜ 23.59 AÇIK ALANLARDA MÜZİK KAPANIŞI ve
KAPALI ALANA GEÇME ZORUNLULUĞU

20

21

22

23

24

25

26 Diğer Avrupa ve Amerika’daki uygulamalara baktığımızda bunların içinde en katı Amerika’dır. Birçok eyaletinde içki ve tütün ürünleri de çok ağır düzenlemelere sahipken Miami ve Keywest gibi turistik eğlence bölgelerinde Ses, Sigara, Açılış Kapanış saati gibi konularda tamamen serbesttir.Kapalı mekanlarda da sigara satıldığı gibi içilebilmektedirde . Avrupada da İBİZA, CANNES, SANTORİNİ, MİKANOS gibi örnek birçok bölge mevcuttur ki bunlar da ses yasaklarının olmadığı serbest bölgelerdir.

27 Bodrum halkı yıllardır Eğlence sektörü ile yaşamayı bilmiş ve hep anlayışlı olmuştur. Bu sorunu yaratıp rahatsız olan kesimler ise Bodruma sonradan gelmiş yerleşmiş Metro, Migros gibi yerlerden alışveriş yapıp ne çarşıya ne de Bodruma ekonomik bir değeri, katkısı olmayan kişiler yapmaktadır.. Bodrumda ekonomik getirisi olan hiç kimse ses ve gürültüden şikayetçi değildir.

28

29 Bodrum Dünya turizmiyle rekabet etmekte- dir
Bodrum Dünya turizmiyle rekabet etmekte- dir. Karşımızda Mikanos, İbiza, Miami, Keywest gibi rakipler bulunuyor. Bugün bu şehirlerle rekabet edebiliyorsak, Bodrum’da 1970 lerde başlayan Bar kül-türünün en büyük etken olduğu unutulmamalıdır.

30 BODRUM EĞLENCE KOMİTESİ
Siz değerli İşadamlarının bu sektöre destek vereceğinden hiç şüphemiz yoktur. Çünkü bizler aynı geminin içerisindeyiz. Sessiz bir Bodrum soluksuzda kalacaktır. BODRUM EĞLENCE KOMİTESİ


". MUĞLA İli toplamında 7161 TAPDK belgeli Açık Alkol ve Tütün ürünleri satıcısı mevcuttur.   . Bunların 1885 adeti Bodrum ilçesindedir." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları