Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

AYÇAĞ ESRA OSKAY ŞİİRLERİ.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "AYÇAĞ ESRA OSKAY ŞİİRLERİ."— Sunum transkripti:

1 AYÇAĞ ESRA OSKAY ŞİİRLERİ

2 ŞİZOFREN SEVDA Her yerde sen vardın, Yüzlerde, eskimeyen gülüşlerde, Analizi yapılmamış uçan aşklarda! Göklerde sentezi bekleyen meleklerde ... İsmini bilmediğim nehirde sen, İçimde ismini unuttuğum Kasabanın çiçekleri açıyordu. İnadına karşıma çıkıyordu senden isimler.. Beynimde var, karşımda yoktun! Ama her yer de sen vardın! Şekeri elinden alınmış çocuğun ağıdında, Sanal seslerin tonunda! Sevgilisine sarılan selvi boyluda. Banka kuyruğunda bir seste! ‘'Hoş geldiniz''Diyen resepsiyon şefinde, Her yerde sen vardın!

3 Kayboluşlarının sıkıntısında; Ses sendromunda ben
Kayboluşlarının sıkıntısında; Ses sendromunda ben! Yanan Kent in dumanında şiirlerinin sancısında, Başkalarına yanlış gideceğini sandığım mesajlarında,şiirlerinde.. Sanrılarda,dehşetlerde ve Paranoyam da! Her yer de sen! Şiirinde gördüğüm , Konuşmaya doyamadığım, yüreğime yatırdığın mısralarda; Dokunuşun,bakışın ve hatta göz kırpışında; Aklımda varken görüntüne değemediğim, Var sandığım; hep yok olduğun, Beynimi zonklayan pembe dünyam da.. Ve şizofren sevda da! Özlemine çıkardığım; net 250 ÖSY sınavından, Geçemediğim,sıralama hatasında yerleşemediğim;ruhumda gölge izinde! Ve; Her yerde sen vardın                          

4 SEVGİ LEKESİ Acıtan kar beyaz elbislerimi, Renkli puantiyeli eteklerimi, Ne varsa topladım... Beyazlatıcı deterjanlarla yıkadım. Yine çıkmadı izin! Güneşinin lekesi.. . Kurşun geçirmez yelek giydim, O Rh + kanımı değiştirdim. Damarlarda pıhtılaştı izin... Anjio ile açılmayan yüreğimin Çarpıntısında; Son şişendeki, şarap ın lekesi..

5 Kalbini okşadığım ellerimi ; Saatlerce buz gibi sularda
Kalbini okşadığım ellerimi ; Saatlerce buz gibi sularda.. Lavanta kokulu sabunlarla yıkadım.. Geçmedi elimdeki kokun, Parfümün şeftali lekesi! Meyveleri dalından kopardım, Kırmızı dudaklarımdan süzüldü , Tenime yayıldı vişne,kiraz,bögürtlen.. Kalbime işledi, Yanaklarım; Nar kızarıklığı... Belleğimden çıkmadı, nar ın _ lekesi!!

6 GÖZLERİN Benim gözlerim ela, Senin gözlerin değil, Ama yeşil senin. Senin gözlerinde en güzele Sana baktıkça anlıyorum. Ağacı,yaprağını seviyorum. Çimeni,yosunu... Eğrelti otlarını seviyorum. Senin gözünün renginde.. Seni seviyorum yeşil bakışında. Elimde resim tuvalim. Fırçam,boyalarım.

7 Kınakına ağacına yasladım, sırtımı. Kara kalem çalışıyorum
Kınakına ağacına yasladım, sırtımı. Kara kalem çalışıyorum. Seni çiziyorum. Tıpkı seni.. Bebeksi yüzünü, Uzun kaşlarını,kıvrılmış kirpiklerini.. Elmacık kemiklerindeki asilliğini. Irkının güzelliği; yüzün den resmimde aynısı. Kara kalem çalışıyorum,tuvalimde.. Resim bitiyor,bakıyorum! Yeşil gözlerin yosun tonunda! Kara kalemim bile inkar edemiyor seni, Yeşil gözlerini... Şaşıyorum ben bu işe

8 ŞİİRDEN ÖTE BİRŞEY Bu benden sana bir armağan Şiir değil belki.. Şiirden öte birşeyler.. Oku göreceksin belkide özümseyeceksin. Kederlenme sakın! Benimle olduğun , beni çoşturduğun O yıllar için, Yeter beni unutma! Sakın üzülme. Mutlu olman için, Elimde tuttuğum bu 6-7 şiirle.. Kelebekler gibi uçuyorum , Okurken olduğun yerden, Benim boyutuma geçeceksin. Lütfen, sayfalar ilerledikçe ağlama. Bal köpüğü renkli gözlerin dolmasın yaşlarla.

9 Sen ağlamak nedir bilirmisin. Aşık olduğunda ağlarmıydın
Sen ağlamak nedir bilirmisin? Aşık olduğunda ağlarmıydın? Ve ya düşününce, vicdanını dinlermiydin hiç? Gözyaşı oluşmasın gözlerinde.. Dayanamam üzülmene. Altı yedi tanecik. Okuyunca anlayacaksın kim olduğunu, Sen kimsin biliyormusun? Hani gün.... Güneşin doğuşuyla başlarya her sabah.. Gözlerini açtığında yatağının Kırışmış çarşafının boşluğunda. Boş yastığın soluğunda. Bir ümit! Bir sevinç, bir sevgi! Bir sıcaklık kaplar ya, her yanını Ateş olur yakar ya yüreğini..

10 Hani; o an herşey silinir ya birden
Hani; o an herşey silinir ya birden. Sanki haz durağında son a yaklaşılırken birden. Akşam olmak üzere iken, Kollarımda sen, Yanımda sen. Evet sennnn.... Dudakların ateş renginde.. Yuvarlanır kızarmış nar yanaklarım.. Gözlerinde. Gözlerin burukluğun damlasıyla .. Yanakların alev. Gözlerin gözlerimde beklediğinde, Göz kapaklarımı öptüğünde sen. İşte böyle, böylesine yanımda, kanımda sen.. Sen sevgisin! Güneşsin. Yıldızsın.. Ay ışıgısın. Ve dokularımda , benimlesin!

11 SEN Ne zaman seni düşünsem, Gözlerim gülüyor, Gamzelerimde çiçekler açıyor. Sarı saçlarında bukleler dalgalanıyor. Nehir gözlüm, Papatyam. Dünyamda seni sevmek mutluluktur! Benim dünyamda sevilmek ölümsüzlüktür. Ve dünyamdaki ölümsüzlük SEN DEMEKSİN. Seni seviyorum, Bebeğim.

12 EYVAH Sana dokunacaklar, Ellerinde elleri.. Gözlerinde rimelli bakışları, Yaklaşacaklar gizin perdesinde. Koklayacaklar .Saracaklar seni.. Güneş in göz diktiği ince beyaz tenini görecekler. Laf kalabalığı yapacak makyajlı yüzleri, Konuşacak konuşacak, senle senden yapaylıklarda. Diz üstü etekleri,lensli gözleriyle.. Sana değil bu kadar çabaları. Senden alacakları iki dk.ya!! Senin koşullarına, duruşuna, belki de cebindeki parana! Kapılacaksın onlara,

13 inancaksın sevdiklerine
inancaksın sevdiklerine. Kalbini değil,ruhunu değil, Şartlarını sevdiklerini düşünmeden , El uzatacaksın acımasızlara.. Sonra yüreğin isyan bayrağını açacak. Ruhun sızlayacak! Ruhumu yüreğimi seven nerde? Gercek sevgi nerde? Diyeceksin? İsteyeceksin! Ve o zaman, Masum seviğimi anlayacaksın. ‘''Hiçkimse!Seni benim kadar sevemez!'' Dediğimi hatırlayacaksın. Gecen güne diyeceksin ki; Eyvahhhhh!

14 ANKARA'DA Bir akşam üstü, boğuşan kedilerin Mart ında.. Baharın geçiktiği günlerde; üşüyorum. İnceden bir kar yağıyor saçlarıma, Ne atkı, ne bere yok başımda, Ankara da.. Kalabalık yollarda; köşe başında bir iki mendil satma umudunda insanlar... Çiçek pasajında, yapay güller solmakta. Akşam vuruyor kendini karanlığa.. Koşuşuşturan insanlar karşında, Ve An kara da. Işıldayan ışıklarda.. Yollar renkli Evlerde loş ışıklar.. Renganrenk yaşamla Ankara da. Boş yollarda kar devam ediyor.. Köşe başlarında sokak çocukları, Kimse görmüyor! Esmer kirli elleriyle kağıt topluyor. Kiminin elinde poşet; bali içmekte. Umursamıyor hiç kimse!

15 Akşam olunca Ankara da; insanlar evlerinde
Akşam olunca Ankara da; insanlar evlerinde.. Kaybolmuşluluğun yudumların da, Eğlencenin koynunda! Kimse hatırlamıyor sokaktakileri.. Beyaza bürünmüş kirli çocukları.. ‘'Bozaaaa'' Bozacı sesi Ankara da! Bozacı da yorgun,sesinin sarhoşluğunda! Artık üşümüyorum; kar başıma da yağmıyor! Üşüyen yüreğime saplanıyor,buz parçaları. Bir çocuk yaklaşıyor yanıma; sıcak ürkek eli. Dokunuyor yüreğime. Ezgiler ufalanıyor gözlerimde... O çocuk , sokak çocuğu Ankara da! Artık gülüyorum; Yanımda neşe ile.. Üşümüyor kalbim; bu Ankara akşamlarında!!

16 GÜNEŞİ GETİRDİM SANA Gökyüzünü kucaklayıp getirdim sana Al! Solmuşsun! Kokla açılırsın, Benzin sararmış! Yorgun bir işicinin yüzüne benziyor yüzün. Sanki yüreğinde güneşe özlem var! Öyle bükük, Buruk bakma bana! Üzme bu kadar kendini! Bak yeryüzü ne kadar geniş, Ne kadar dar!! Dur! Hemen gitme! Gözlerinden öpecek bir yer bırak bana. Aydınlık sen de,güneş bende.. Offf.... offf... Bana en yakın,en uzak sevgili.. Ah ayrılık... vah ayrılık...

17 HÜZÜNDE SEN Bir buselik hüzün sardı benliğimi, Sevgi bahçesinde hanımelleri , nergisler... Sanki küsler gibi. Sensizliğe kırgın tüm bahçe.. Deniz dalgalarında kükremiyor. Çarşaf gibi düz. Güneş ağlıyor bulutun arkasında. Bir buselik hüzün var sensizlikte! Ada da balıklar kızgın,elemli sensizliğe.. Çeşit çeşit balıklar buruk şaşkın! Arıyorum seni, bulduğumda denizdesin! Sen benim BARAKUDA'msın! Bilirmisin barakuda nedir? Barakuda, Bir balık sadece. Çok akıllı!! Ve çok acımasız!!!

18 VEDA Kalbimi,beynimi. Düşüncelerimi... Zamanımı..Veremedim sana. Sevgi yürek ,emek sorumluluk ister. Yorgun ruhumda veremezdim, sana. Başka bahara da diyemezdim, Başka baharlarda bekletemezdim. Sağnakta! Ya başka baharda; nisan yağmuru yağmasa. Bahar sana uğramaz;rafa kalkarsa. Gökyüzünde kal sen! Bir kuyruklu yıldız gibi.. Teğet geçip git, yaşamımdan Sonsuzluğa doğru. Elveda... Çiğdem kokulu yarim.. Elveda, şiirlerde saklanan sevgim, Bu veda sana!

19 GÖRDÜM SENİ Yedi bahar,yedi iklimlerde.. Yüreğimin burcunda. Kelebeğin kanadının tozunda. Geldin benliğime. Bir tutkusun artık içimde.. Asırsın gözümde. Turfanda meyvesin dallarda.. Kardelenin bakışında.. Auramın yoğunluğunda.. Gözlerim kapalı iken, bilincimde geldin bana. Meltem esen nergislerde odamda. Başımın ucunda; saçımda elin ve sonbaharda. Hazan kıskandı ay yüzünü. Sonbahar sana hayran kaldı. Seninle uyandım. Dört yanım boş! Yüreğim bir hoş! Gördüm seni.. Hayalimde olsan da gördüm ya, ben seni. Ya sen beni?

20 CAN AKIN Mr_canakin@yahoo.co.uk
HOŞÇA KAL Ne yapsam boş. Kasırgadan kurtulmaz sevdam. Hortum aldı, yüreğimi, İçimdeki saklılarla.. Gidiyorum, bu Kent ‘ten.Hoşça kal! Iki dörtlük,bir kaç dize bırak bana, git. Aloooo , dedirtmeyeyim artık sana. Gereksiz melodiyi duyma yeter. Toprak istiyor, gömmeliyim. Yada külleri okyanusa dökmeliyim. Aşk can çekişiyor. Acımasız cerrah, temizlemedin yarayı. Yüreğimdeki saklı anılarla .. Gidiyorum. Kent limanında ışıklar sönmüş. Kırlangıçlar su altına kaçmış. Deniz kızı karaya vurmuş, Yosun balık kokusuyla karışmış. Ay ışığı yetmiyor içime. Güneş eritmiyor artık, canımın içini.. Gidiyorum ,bu Kent ten .. Sevgili, HOŞCA KAL CAN AKIN


"AYÇAĞ ESRA OSKAY ŞİİRLERİ." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları