Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

VAN TİCARET VE SANAYİ ODASI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "VAN TİCARET VE SANAYİ ODASI"— Sunum transkripti:

1 VAN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Van Chamber Of Commer And Industry

2 VAN TDİ OSB TDİ OSB Yer Seçim Komisyonu toplantısı Bakanlık ve ilgili kurum temsilcilerinin katılımıyla odamızda yapıldı.

3 MESLEKİ YETERLİLİK SINAVI
Odamız ve TOBB Meybem işbirliğinde duvar ve kalıp ustaları ile ikinci el araç alım satım işi ile iştigal eden kişilere yönelik mesleki yeterlilik sınavı düzenlenmiştir.

4 SAVATLI GÜMÜŞ İŞLEMECİLİĞİ
Van Açık Cezaevi Müdürlüğünün Savatlı Gümüş işlemeciliğine ilişkin projelerini destek sunuldu.

5 SİGORTACILIK HAFTASI Sigortacılık Haftası kapsamında, Van TSO, Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) ve Van Sigortacılar Derneği işbirliğinde öğrencilere kumbara dağıtıldı.

6 VAN BALIĞININ KORUNMASI
Van Balığının korunması gerektiğine dikkati çekmek ve bu konuda duyarlılık oluşturmak amacıyla Van Gölü Aktivistleri işbirliği ile Erciş Balık Bendi ve Van Gölü sahilinde etkinlik düzenlenmiştir.

7 GIDA YARDIMI Odamız ve TOBB işbirliğinde yardıma muhtaç 500 aileye gıda yardımı yapılmıştır.

8 VAN TDİ OSB Odamızın yayın organı olan Van TSO EKOBÜLTEN Gazetesi e-bülten olarak yayınlanmaya başlamıştır.

9 KapIköy gümrük KAPISI Ramazan Bayramı süresince Kapıköy Gümrük Kapısında yaşanan aksaklıklar raporlaştırılarak, Ticaret Bakanlığı ile Türkiye Odalar Birliği’ne sunulmuştur.

10 UÇAK SEFERLERİ Uçuş sefer sayılarının yetersizliği nedeniyle yaşanan sorunlar ve Uçak seferlerinin arttırılmasına yönelik taleplerimiz İlgili mercilere iletilmiştir.

11 CUMHURİYET CADDESİ Ramazan ayı nedeniyle araç trafiğine kapatılan Cumhuriyet Caddesinin yeniden trafiğe açılması hususunda Belediye Başkanlığı nezdinde girişimler yapılmıştır.

12 AKREDİTASYON Ekim ayı içerisinde yapılacak olan Akreditasyon Denetlemesine İlişkin değerlendirme toplantıları yapılmıştır.

13 TOBB GENEL KURULU Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin
75.Genel Kuruluna katılım sağlanmıştır.

14 TOBB MEYBEM SINAV ALANI
Odamız bünyesinde TOBB Meybem sınav alanı oluşturulmuştur.

15 BİRİM FAALİYETLERİ

16 PLANLAMA VE KOORDİNASYON MÜD.
ÜRETİCİ FİRMALARA 14 ADET KAPASİTE RAPORU 772 ADET GELEN EVRAK İŞLEMİ 441 ÜRÜN VE HİZMETE YÖNELİK FİYAT ARAŞTIRMASI 2 ADET MESLEKİ YETERLİLİK EĞİTİMİ DÜZENLENMİŞ VE 50 KURSİYERE SERTİFİKALARI VERİLMİŞTİR. 2 ADET HİJYEN EĞİTİMİ DÜZENLENMİŞ VE 24 KURSİYERE SERTİFİKALARI VERİLMİŞTİR. 3 ADET SİGORTA FİRMASININ ADRES DEĞİŞİKLİĞİ, 5 ADET MÜDÜR ATAMASI VE 7 ADET HİSSE DEĞİŞİKLİĞİ İŞLEMİ YAPILMIŞTIR.

17 TİCARET SİCİLİ MÜDÜRLÜĞÜ
218 ADET MAHKEME YAZISINA CEVAP VERİLMİŞTİR. 634 BELGE VERİLMİŞTİR. (YETKİ BELGESİ, KONKORDATO, SİCİL TASDİKNAMESİ VS) 41 ADET KURULUŞ (GERÇEK KİŞİ VE TÜZEL KİŞİLİK- KOOPERATİF) 3 ADET TASFİYE İŞLEMİ GERÇEKLEŞMİŞTİR. 18 ADET KAPANIŞ İŞLEMİ GERÇEKLEŞMİŞTİR. (GERÇEK VE TÜZEL KİŞİLİK) 171 ADET DEĞİŞİKLİK TESCİL İŞLEMİ YAPILMIŞTIR. 4 ADET MERKEZ NAKLİ GELEN 2 ADET MERKEZ NAKLİ GİDEN 263 ADET GAZETE İLANI

18 DIŞ TİCARET BİRİMİ 108 ADET FİRMAYA İTHALAT UYGUNLUK BELGESİ HAZIRLANMIŞTIR 9 ADET FİRMAYA SINIR TİCARET BELGESİ DÜZENLENMİŞTİR. 12 ADET FİRMAYA KOMİSYON KARARI TEBLİĞİ YAPILMIŞTIR. 26 ADET İHRACAT TEK PENCERE SİSTEMİ ONAYI YAPILMIŞTIR. 7 ADET FİRMAYA İTHALAT TEK PENCERE SİSTEMİ ONAYI YAPILMIŞTIR. 2 ADET VAN VALİLİĞİ SINIR TİCARET KOMİSYONUNA KATILIM SAĞLANMIŞTIR.

19 ODA SİCİL MÜDÜRLÜĞÜ 35 ADET LİMİTED ŞİRKET KURULUŞU
4 ADET ANONİM ŞİRKET KURULUŞU 8 ADET GERÇEK KİŞİ KURULUŞU 179 ADET GENEL KURUL 62 ADET HİSSE DEVRİ 101 ADET YETKİ İPTALİ/ATAMASI 31 ADET TERKİN 85 ADET BAĞ-KUR SİGORTALILIK İŞLEMİ 25 ADET İŞ MAKİNESİ TESCİLİ 4 ADET ATR-MENŞE ŞAHADETNAMESİ 6 ADET YERLİ MALI BELGESİ

20 ZİYARETLER

21 MÜSİAD Van Şube Başkanı Muzaffer Bakan
Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Hacı İlbaş ASKON Heyeti İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Görentaş, YYÜ Teknokent Genel Müdürü Necat Görentaş Memur-Sen Van İl Temsilcisi/Büro Memur-Sen Van Şube Başkanı Sayın Mahmut Gülaçar KOSGEB İl Müdürü Bilal Emre Yörük SGK İl Müdürü Sayın Abidin Göksoy Merkezi Sırbistan’da bulunan Tibet Moda Firmasının Genel Müdürü Sayın Melih Şengül Van Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ali Kemal Atlı Koop-İş Sendikası Van Şube Başkanı Ayhan Özbek İş Bankası Ticari Şube Müdürü Salih Oral Van Vali Yardımcısı İbrahim Civelek Van Defterdarı Murtaza Kamar Avusturya Büyükelçisi Sayın Ulrike TILLY ve Ticari Konsolos Sayın Georg KARABACZEK Gürpınar Kaymakamı Osman Doğramacı, Dünyaca ünlü sualtı fotoğraf ve video sanatçısı Tahsin Ceylan Van Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanı İsa Berge ve Birliğe bağlı oda başkanları Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Eski Başkanı Salih Özdemir Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Halil Güray ve Birim Başkanı Emin Çakay Van Büyükşehir Belediyesi, İpekyolu Belediyesi, Tuşba Belediyesi ve Edremit Belediyesi ziyaret edildi. Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Hamdullah Şevli' ye hayırlı olsun ziyareti gerçekleşti. Genç Girişimciler Kurulumuz Van Valisi Mehmet Emin Bilmez’i ziyaret etti.

22 TEŞEKKÜRLER


"VAN TİCARET VE SANAYİ ODASI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları