Sunuyu indir
Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz
1
LEZZET PROFİLİ ANALİZİ
2
En yaygın olarak kullanılan analitik yöntem tanımlayıcı lezzet profil analizidir.
3
LPA, 1949 yılında geliştirilmiş bir tekniktir.
4
Nitel olarak tanımlayıcı,
Nicel olarak yoğunluk ve tüm izlenim
5
LPA tekniğinde; Ürünün tüm lezzeti ve üründe saptanabilen lezzet özellikleri, Ayrı ayrı belirlenen lezzet özelliklerinin yoğunlukları ve birleşik etkilerinin tüm lezzete etkisi , Algılanan lezzet özelliklerinin yoğunlukları, algılanma sıraları, tat sonrası izlenim ve tüm izlenim
6
LPA tekniği gıda endüstrisinde;
Ürün geliştirme, Satış ve pazarlamada, Tüketici beklentisi, lezzet benzerlikleri farklılıklarının saptanması,
7
terimler, standartlar kişisel özellikler
8
Lezzet Profili Analizi Tekniğinin Uygulanması
Panel lideri;
9
LPA tekniğinin işlem basamakları;
10
Panelist seçimi ve eğitimi:
Yüksek düzeyde eğitilmiş panelistler Nicel sonuç 3-8 adet yüksek düzeyde eğitilmiş panelist
11
LPA için panelist seçiminde önemli kriterler;
12
LPA testinin 1949 yılında ilk kullanıldığı yer olan Arthur D
LPA testinin 1949 yılında ilk kullanıldığı yer olan Arthur D. Little laboratuvarlarında panelist seçiminde adaylara üç farklı test uygulandığı belirtilmektedir.
13
Günümüzde panelist seçiminde;
Tat ve koku duyarlılığı Lezzet farklılıkları algısı Sayısal ifade edilmesi
Benzer bir sunumlar
© 2024 SlidePlayer.biz.tr Inc.
All rights reserved.