Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

(İç Birimlere Yönelik Eğitim Sunusu)

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "(İç Birimlere Yönelik Eğitim Sunusu)"— Sunum transkripti:

1 (İç Birimlere Yönelik Eğitim Sunusu)
GZFT ANALİZİ (İç Birimlere Yönelik Eğitim Sunusu) Prof. Dr. Recep BOZDOĞAN

2 GZFT ANALİZİ GZFT Analizi belediyenin güçlü ve zayıf yanları ile belediyeyi ilgilendiren fırsatların ve tehditlerin belirlenmesi için yapılır. GÜÇLÜ YANLAR «Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin» güçlü olduğu yanlar ayrı ayrı listelenir. Her bir çalışma masası Gaziantep Büyükşehir Belediyesi için en az 15 (on) tane güçlü yan belirlenir (bkz. Rehber: Sf. 25). Güçlü yan, belediyenin bünyesindeki imkân ve kabiliyetlerden kaynaklanan üstünlüklerdir. Belediyenin dışındaki avantajlar ve olumlu şartlar belediye için güçlü yan değil, fırsattır. Örneğin «belediye personelinin eğitim seviyesinin yüksekliği» veya «Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin yürüttüğü aktif uluslararası ilişkiler» güçlü yan iken, «Gaziantep’te sanayinin gelişmiş olması», «Gaziantep’in avantajlı coğrafî konumu» veya «Suriye sorunu dolayısıyla Gaziantep’in dünyada ön plana çıkması» belediye veya birim için güçlü yan değil, fırsattır.

3 GZFT ANALİZİ GÜÇLÜ YANLAR - 1
Bakanlık geçmişi ve tecrübesi olan etkin bir yöneticiye (Belediye Başkanı) sahip olması. İstikrarlı ve tecrübeli bir yönetime sahip olunması. Kurumsal itibarın yüksek olması. İl genelinde üst ölçekli planların hazırlanmış olması. Projeleriyle Avrupa Birliği hibe ve kredilerinden yararlanabiliyor olması. Başta Uluslararası Antep Fıstığı Kültür ve Sanat Festivali olmak üzere ulusal ve uluslararası alanda yapılan organizasyonlar. Kalite Yönetim Sisteminin uygulanıyor olması. Ulaşım ağının yaygın olması. Türkiye'nin en büyük, Avrupa'nın ikinci ve Dünyanın dördüncü büyük hayvanat bahçesinin olması.

4 GZFT ANALİZİ GÜÇLÜ YANLAR - 2
Personel çocukları için gündüz bakımevlerine sahip olması (anaokulu, kreş). Belediyeye ait sağlık kuruluşları, engelsiz yaşam merkezi ve çeşitli alanlarda meslek edindirme kurslarının olması. Yatırım ve hizmet için gerekli makine, araç ve ekipmanların yeterli olması. İç ve dış paydaşlarla olan koordinasyonun iyi olması. İleri teknolojiden maksimum seviyede faydalanılması (araç takip, ölçüm cihazları, CBS, bilgisayar destekli programlar vs.). İdarenin yenilikçiliği desteklemesi. Hizmet içi eğitimlerin yeterli miktarda verilmesi. Paydaşların belediyeye ulaşabilirliğinin yüksek olması.

5 GZFT ANALİZİ GÜÇLÜ YANLAR - 3 Konsept müzelerin olması.
Temalı parkların olması. Uluslararası işbirliklerinin olması. Sosyal belediyecilik anlayışının gelişmiş olması. Bilim ve Gezegen Merkezinin olması. Belediyeye ait sağlık kuruluşlarının olması. Raylı toplu ulaşım sisteminin inşa edilmesi. Gelecekteki ihtiyaçlar için toplu konut alanlarının planlanmış olması. Modern, ihtiyaçları karşılayan ve geri dönüşüme hizmet eden, katı atık depolama alanının olması. Emeklilere yönelik sosyal donatı alanlarının olması. İlk çocuk dostu kent olunması.

6 GZFT ANALİZİ ZAYIF YANLAR
«Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin» zayıf olduğu yanlar ayrı ayrı listelenir. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi için en az 6 (altı) tane zayıf yan belirlenir (bkz. Rehber: Sf. 25). Zayıf yan, belediyenin bünyesindeki sorun ve yetersizliklerden kaynaklanan zayıflıklardır. Belediyenin dışındaki dezavantajlar, sorunlar ve olumsuz şartlar belediye için zayıf yan değil, tehdittir. Örneğin «belediye gelirlerinin düşüklüğü», «kurumsal yapısının hantallığı» veya «Gaziantep’te metro ağının bulunmaması» zayıf yan iken, «Gaziantep’in kurak iklimi», «Havalimanı terminal binasının yetersizliği» veya «Gaziantep’te yabancı göçmenlerin yoğunluğu» belediye için zayıf yan değil, tehdit veya risktir.

7 GZFT ANALİZİ ZAYIF YANLAR - 1
Belediye hizmet binalarının yetersiz olması. Nitelikli personel eksikliği. Kurum içi kültürel ve sosyal faaliyetlerin yetersiz olması. Birimler arası koordinasyonunu yetersiz olması. Uygulanabilir bir stratejik planının olmaması. Algı yönetiminde koordineli hareket edilememesi yüzünden patinajlar yaşanması. Merkezden taşra ilçelere olan hizmetlerde mesafeden dolayı bütçe ve zaman kaybının meydana gelmesi. Sıklıkla program dışı imalatların meydana gelmesi.

8 GZFT ANALİZİ ZAYIF YANLAR - 2 Otopark sorununun olması.
Sosyal aktivitelerin yeterli olmaması. Kent Bilgi Sisteminin olmaması. Teknolojik altyapının zayıf olması. Coğrafî bilgi sisteminin olmaması. Kurumsal yapının yetersizliği. İç kontrol sisteminin yetersiz olması. Süreç yönetim sisteminin kurulmamış olması. Eğitim ihtiyaç analizinin yapılmamış olması.

9 GZFT ANALİZİ ZAYIF YANLAR - 3
İzlem ve Değerlendirme Sisteminin kurulmamış olması. Malî kaynakların yeterli oranda etkin yönetilememesi. Ulaşım çeşitliliğinin azlığı. Mevcut kültür ve sosyal işler hizmetleri için kullanılan tesislerin, artan taleplere cevap verememesi. Şehrin engelli vatandaş, yoksul kesim ve emisyon (koku) haritasının hazırlanmamış olması. Kent içi bilgilendirme, yönlendirme ve tanıtma olanaklarının yetersiz Olması. Belediyenin kurumsal portalının yetersiz olması. Yönetim bilgi sisteminin yetersiz olması.

10 GZFT ANALİZİ FIRSATLAR
«Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin» önündeki fırsatlar ayrı ayrı listelenir. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi için en az 6 (altı) tane fırsat belirlenir (bkz. Rehber: Sf. 25). Fırsatlar, belediyenin dışındaki kurumların imkân ve kabiliyetlerden, şehrin sahip olduğu avantajlardan veya yerel, bölgesel, ulusal ya da uluslararası gelişmelerden ve şartlardan kaynaklanan üstünlüklerdir. Belediyenin bünyesinden ve imkânlarından kaynaklanan avantajlar belediye için fırsat değil, güçlü yandır. Örneğin «Gaziantep Havalimanındaki trafik yoğunluğu» veya «Gastronomi şehri unvanının alınması» fırsat iken, «Gaziantep Hayvanat Bahçesinin büyüklüğü ve zenginliği» veya «Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin uluslararsı fon kaynaklarından aktif bir şekilde yararlanması» belediye için fırsat değil, güçlü yandır.

11 GZFT ANALİZİ FIRSATLAR - 1
Kentin, doğal, tarihi ve kültürel zenginliği. Turizm kenti olması. Büyük ve gelişmiş Organize Sanayi Bölgesine sahip olması. Sanayi çeşitliliğinin olması. UNESCO Gastronomi şehri olması. Etkin yönlendirmeyle şehrin sahip olduğu genç nüfusun iyi değerlendirilmesi. Şehrin arazi topoğrafyasının çalışmaya elverişli olması. Kış koşullarının ağır geçmemesi nedeni ile yıllık hizmet süresinin fazla olması. Tarihî İpek Yolu üzerinde bulunması.

12 GZFT ANALİZİ FIRSATLAR - 2
Tarımsal anlamda marka ürünlere sahip olunması. Yenilenebilir çevre. Bölge hastanesinin yapılmakta olması. Genç ve eğitimli nüfusunun olması. Dış fon desteği. Sanatsal etkinliklerin yaygın olması. Yeni üniversitelerin açılması. Uluslararası fuarların düzenlenmesi. Yeniliklere açık bir kent olması.

13 GZFT ANALİZİ FIRSATLAR - 3
İnsanımızın girişimci ruhunun ve yardımseverlik duygusunun yüksek olması. El sanatları ve halıcılık kültürünün güçlü olması. Arazi toplulaştırma çalışmalarında başarı sağlanması. Mersin ve İskenderun Limanı ile otoyol bağlantısının mevcut olması. Serbest bölgenin olması. Şehirdeki çarpık yapılaşmalara çözüm olarak ortaya konan kentsel dönüşüm konusunda kamuoyunun desteğinin olması. Sanayi kuruluşlarının şehir dışında olması.

14 GZFT ANALİZİ TEHDİTLER
«Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin» önündeki tehditler ayrı ayrı listelenir. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi için en az 6 (altı) tane tehdit belirlenir (bkz. Rehber: Sf. 25). Tehditler, belediyenin dışındaki kurumlardan, şehrin sahip olduğu dezavantajlardan veya yerel, bölgesel, ulusal ya da uluslararası gelişmelerden ve şartlardan kaynaklanan sorunlar ve risklerdir. Belediyenin bünyesinden ve sorunlarından kaynaklanan dezavantajlar belediye için tehdit değil, zayıf yandır. «Suriye sorunu», «terör örgütlerinin şehirleri hedef alması», «küresel ekonomik kriz», «küresel ısınma» ve «yoğun yabancı göçmen sayısı» tehditlere örnek olarak verilebilir.

15 GZFT ANALİZİ TEHDİTLER - 1
Şehrin iç ve dış göç hareketleri ile çok hızlı bir şekilde büyümesi. Yapılaşmada yaşanan sorunlar / çarpık yapılaşma. Etkin yönetilemeyen genç nüfusun yaratacağı sıkıntılar. Sınırımızda devam eden terör olayları. Doğal afetler. Altyapı yetersizliği. Ham madde temininde yaşanan sıkıntı. Şehrin yoğun şekilde göç alması. Nüfusa bağlı olarak yapılaşmanın hızla artması.

16 GZFT ANALİZİ TEHDİTLER - 2 Trafik denetimlerinin yetersiz olması.
Suç oranlarının yüksekliği. Madde bağımlılığı. Eğitim sistemindeki sorunlar. Konut yetersizliği. Kentsel çevre bilincinin olmaması. Şehir trafiğine giren araç sayısında artış olması. Göç nedeniyle şehir içinde seyyar satıcı, dilenci, işportacı türü işler yapan insan sayısının artıyor olması. Sokakta çalışan ve yaşayan çocuk sayısında artış olması.

17 GZFT ANALİZİ TEHDİTLER - 3
Belediye sınırlarının genişlemesi ve yeni katılan yerleşim birimlerinin getirdiği sorunlar. Halkın çevre ve sağlık bilincinin yetersiz olması. Esnafların eğitim desteğine ihtiyaç duyuyor olması. Hal dışında kayıt dışı meyve ve sebze satışlarının olması. Gelir dağılımının dengesiz olması. Atıkların kaynağında ayrıştırılmasının çok düşük seviyelerde olması. Bina yapım aşamalarında mali kaygılar sebebiyle estetikten uzak yapılan binaların görüntü kirliliği oluşturması. Sosyal faaliyetlerde sivil toplum ve kamu kuruluşları ile koordinasyonun yetersizliği.

18 GZFT ANALİZİ GZFT ANALİZİ TABLOSU Güçlü Yanlar Zayıf Yanlar 1. 2. 3.
4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. Fırsatlar Tehditler

19 TEŞEKKÜR EDERİZ


"(İç Birimlere Yönelik Eğitim Sunusu)" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları