Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Öğr. Gör. Saliha TUPAL YEKE

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Öğr. Gör. Saliha TUPAL YEKE"— Sunum transkripti:

1

2 Öğr. Gör. Saliha TUPAL YEKE
YÜKSEKÖĞRETİM FAALİYETLERİNİN HAYAT BOYU ÖĞRENME ALANINDA DEĞERLENDİRİLMESİ Öğr. Gör. Saliha TUPAL YEKE ARALIK 2017

3 TARİHİ İPEK YOLU HARİTASI
  İpek endüstrisi, eski çağlardan beri birçok milletin hayatında çok önemli bir yer tutmuştur. Uzak Doğu'dan gelen ipek ve baharat, Batı dünyası için, uluslararası ilişkilerde önemli bir rol oynamıştır.

4 BURSA HANLAR BÖLGESİ 16. YY İPEK TİCARETİ

5 19. YY BURSA HARİTASI Eski bir ipekçilik merkezi olan Bursa, bu özelliğini 20. yüzyılın ortalarına kadar korumuştur. Avrupa’da gerçekleşen Sanayi Devrimi’nin etkisiyle Bursa’daki ipekçilik 19. yüzyılda endüstrileşme sürecine girmiş; yüzyılın ortalarına doğru kentin fiziksel gelişiminde önemli rol oynayan ipek filatür fabrikaları inşa edilmeye başlanmıştır.

6 FABRİKA-İ HUMAYUN Cilimboz deresinin kenarında,1852 yılında "Hazine-i Hassa-i Şâhâne" tarafından finanse edilerek kurulan devlete ait ilk "harir" (ipek) fabrikasıdır. Dört yapıdan oluşan bir "külliye" halindedir. Yapılar divanhane, kozaklık, mancınıkhâne ve kasr-ı hümâyundur.

7 FABRİKA-İ HUMAYUN Cumhuriyet döneminde uzun süre Tekel Yaprak Tütün İşletmeleri bakım atölyesi işlevi gören ve boşaltıldıktan sonra harap olan yapılar, 1997 yılında önce Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne devredildikten sonra restorasyonu tamamlanarak 2010 yılından bu yana Faruk Saraç Tasarım Meslek Yüksekokulu olarak kullanılmaktadır.

8 FABRİKA-İ HUMAYUN’DAN TASARIM MESLEK YÜKSEKOKULU’NA…
19. Yüzyıl boyunca Bursa halkına, özellikle kadın çalışanlara istihdam sağlayan saray için ipek kumaşları üreten fabrika, günümüzde moda, ticaret, restorasyon gibi birçok alanda öğrencilerin meslek kazanmasını sağlamaktadır.

9 FARUK SARAÇ TASARIM MESLEK YÜKSEKOKULU
Faruk Saraç Tasarım Meslek Yüksekokulu Milli Eğitim Bakanlığı’nın 9/2/2010 tarih, 2147 sayılı yazısı üzerine (4/11/1981 tarihli ve 2547 sayılı kanunun ek 2´nci maddesine göre) Bakanlar Kurulu kararı ile 16/02/2010 tarihinde kurulmuş; 4 Ekim 2010 tarihinde Bursa’da eğitim öğretime başlamıştır. Türkiye’nin ilk tasarım meslek yüksekokulu olan okulumuz 2 yıllık önlisans eğitimi verilen bir vakıf meslek yüksekokuludur ve eğitim ücretlidir.

10 FARUK SARAÇ TASARIM MESLEK YÜKSEKOKULU
AKADEMİK BİRİMLER Moda Tasarımı Programı Moda Yönetimi Programı Grafik Tasarımı Programı Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı Dış Ticaret Programı Aşçılık Programı Mimari Restorasyon Programı İç Mekan Tasarımı Programı

11 FARUK SARAÇ TASARIM MESLEK YÜKSEKOKULU
MODA TASARIM PROGRAMI Mezunlarımız, moda ve tekstil sektöründe yer alan firmalarda, kamu kurum ve kuruluşlarında, ulusal ve uluslararası markalarda; Moda Editörlüğü Kostüm Tasarımcılığı Desinatörlük Stil Danışmanlığı Stilistlik Modelistlik veya çeşitli üretim departmanlarında kariyer fırsatları yanı sıra, Sektöre kendi atölyelerini, iş yerlerini veya moda evlerini açarak da kariyer fırsatları oluşturabilmektedir.

12 FARUK SARAÇ TASARIM MESLEK YÜKSEKOKULU MODA YÖNETİMİ PROGRAMI
Mezunlarımız, moda ve tekstil sektöründe yer alan firmalarda, kamu kurum ve kuruluşlarında, ulusal ve uluslararası markalarda; Ürün Müdürü Tasarım Yöneticisi Marka Uzmanı Müşteri Temsilcisi Perakende Müdürü Mağaza Müdürü Pazarlama Uzmanı İletişim Yöneticisi Moda Editörü, Stil Danışmanı veya çeşitli üretim departmanlarında kariyer fırsatları bulmaktadır.

13 FARUK SARAÇ TASARIM MESLEK YÜKSEKOKULU GRAFİK TASARIMI PROGRAMI
Mezun olan öğrencilerimiz, Tanıtım ve reklam ajanslarında, Firmaların reklam ve tanıtım birimlerinde, Basılı medya kuruluşlarında, Matbaacılık, Fotoğrafçılık, Film sektörlerinde, Televizyon kanallarında, Web tabanlı yayım yapan kuruluşlarda görev alabilirler, Kendi kurdukları işletmelerde ya da serbest tasarımcı olarak da mesleklerini sürdürebilmektedir.

14 Kurumsal İletişim Uzmanı Halkla İlişkiler ve Tanıtım Uzmanı Reklamcı
FARUK SARAÇ TASARIM MESLEK YÜKSEKOKULU HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM PROGRAMI Mezunlarımız, İletişim sektöründe yer alan ulusal ve uluslararası şirketlerde, kamu kurum ve kuruluşlarında, ulusal ve uluslararası markalarda; Kurumsal İletişim Uzmanı Halkla İlişkiler ve Tanıtım Uzmanı Reklamcı Marka Yöneticisi Müşteri Temsilcisi Pazarlama Uzmanı İletişim Yöneticisi Medya Planlamacı Metin Yazarı ve Sosyal Medya Uzmanı olarak kariyer fırsatı bulmaktadır.

15 FARUK SARAÇ TASARIM MESLEK YÜKSEKOKULU
DIŞ TİCARET PROGRAMI İhracat ve ithalat şirketleri, Avrupa Birliği’nin Türkiye’deki temsilcilikleri, bankalar, ulusal ve uluslararası ticaret ve lojistik firmaları gibi ulusal ve uluslararası kuruluşlarda uzman ya da operasyon yetkilisi olarak istihdam edilebilirler. İş hayatlarına özel ve kamu işletmelerinin dış ticaret bölümlerinde ara eleman, yönetici yardımcısı veya orta kademe yönetici; gümrük müşavirliklerinde B karneli Gümrük Müşavir Yardımcısı olarak veya kendi adına dış ticaret alanında işyeri açıp işletebilecek, bankaların kambiyo bölümlerinde çalışabilecek şekilde yön verebilirler. KPSS’ye girip Gümrük Uzmanı olabilirler. Gümrükler Genel Müdürlüğü, Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü, Gümrük Baş Müdürlükleri ve Gümrük Muhafaza Baş Müdürlükleri’nde çalışabilirler. Gümrük muhafaza memuru, onay servisi memuru, muayene memuru olabilirler.

16 FARUK SARAÇ TASARIM MESLEK YÜKSEKOKULU
AŞÇILIK PROGRAMI Aşçılık programı mezunlarımız aşağıdaki alanlarda çalışabilirler: Oteller, Turistik tesisler, Catering firmaları, Restaurantlar, Pastacılık sektörü, Yiyecek içecek işletmeleri, Ağırlama sektörü, Gıda fabrikaları, Aşçılık eğitimi veren kurumlar, Özel veya resmi kurumların mutfaklarında çalışabilmektedir.

17 FARUK SARAÇ TASARIM MESLEK YÜKSEKOKULU MİMARİ RESTORASYON PROGRAMI
Mezunlarımız, tekniker unvanına sahip olarak mezun olurlar ve; Restorasyon şantiyeleri, mimarlık büroları, ören yerleri ve sit alanları, müzeler, arkeolojik kazılar, kamu kuruluşları, serbest girişimci olarak kendi bürolarını açabileceklerdir. Dikey geçiş yaparak lisans tamamlayabilir,  Açık öğretim ile lisans tamamlayabilir. Lisans eğitimini tamamlayan her öğrenci yüksek lisans ve  doktora programlarını devam ettirerek akademik kariyer de yapabilir. .

18 FARUK SARAÇ TASARIM MESLEK YÜKSEKOKULU İÇ MEKAN TASARIMI PROGRAMI
Mezunlarımız, tekniker unvanına sahip olarak mezun olurlar ve İnce yapı şantiyeleri, mimarlık ve iç mimarlık  büroları, müzeler, kamu kuruluşları ve serbest girişimci olarak kendi bürolarını açabilirler. Dikey geçiş yaparak lisans tamamlayabilir,  Açık öğretim ile lisans tamamlayabilir. Lisans eğitimini tamamlayan her öğrenci yüksek lisans ve  doktora programlarını devam ettirerek akademik kariyer de yapabilir.

19 FARUK SARAÇ TASARIM MESLEK YÜKSEKOKULU ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ

20 FARUK SARAÇ TASARIM MESLEK YÜKSEKOKULU SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ
FSSEM 1. Etap 16 Kasım 2015, Bursa FSSEM 2.Etap 22 Şubat 2016, Bursa SIRA NO PROGRAMIN ADI 1. ETAP 1 STİLİSTLİK 2 TEMEL KALIP TEKNİKLERİ 3 TEMEL DİKİM TEKNİKLERİ SIRA NO PROGRAMIN ADI 2. ETAP  1 HAUTE COUTURE 2 TEMEL DİKİM TEKNİKLERİ

21 Dinlediğiniz için teşekkür ederim.


"Öğr. Gör. Saliha TUPAL YEKE" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları