Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

GÇS METAL TAHVİLLERİ DEĞERLENDİRME SUNUMU Haziran 2015.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "GÇS METAL TAHVİLLERİ DEĞERLENDİRME SUNUMU Haziran 2015."— Sunum transkripti:

1 GÇS METAL TAHVİLLERİ DEĞERLENDİRME SUNUMU Haziran 2015

2 İhraççı : Vakıf Yatırım A.Ş. İhraç Tarihi : 19 Ocak 2015
GÇS Metal Tahvili Arkaplan: Yapı Kredi Bankası ana kreditör olduğu halde, Yapı Kredi Yatırım GÇS tahvilini ihraçtan vazgeçiyor, ihracı Vakıf Yatırım yapıyor. Tutar : 35milyon TL İhraççı : Vakıf Yatırım A.Ş. İhraç Tarihi : 19 Ocak 2015 İtfa Tarihi : 15 Temmuz 2015 Alım Yapan Kurumlar Portföyüne Alım Yapılan Kurum/ Fon Tutar % Vakıf Yatırım* Vakıfbank yatırım fonları ~12milyon TL 34,3 Vakıf Portföy Vakıf Emeklilik**’in kurucusu olduğu emeklilik fonları 1.75milyon TL 5 Bosphorus Capital İş Bankası ve Finansbank yatırım fonları ~21.25milyon TL 60,7 *Vakıf Yatırım hem ihraca aracılık eden kurum, hem de Vakıfbank fonlarına alım yapan portföy yönetim şirketi. ** Söz konusu tahvilin alımı ihraç aşamasında Vakıf Emeklilik’e de önerilmiş ancak Vakıf Emeklilik bu tahvile yatırım yapmamaya karar vermiştir.

3 PORTFÖYÜNE ALIM YAPILAN ŞİRKETLER/ FONLAR
GÇS Metal Tahvili (35 Milyon TL): İHRAÇÇI KURUM VAKIF YATIRIM ALIM YAPAN PORTFÖY YÖNETİM ŞİRKETLERİ: VAKIF YATIRIM VAKIF PORTFÖY* BOSPHORUS CAPITAL PORTFÖYÜNE ALIM YAPILAN ŞİRKETLER/ FONLAR VAKIFBANK YATIRIM FONLARI VAKIF EMEKLİLİK*’İN KURUCUSU OLDUĞU EMEKLİLİK FONLARI *Vakıf Emeklilik-Vakıf Portföy İlişkisi: Vakıf Portföy, portföy yönetim sözleşmesi kapsamında Vakıf Emekilik’in kurucu olduğu emeklilik fonlarına varlık alım satımı yapmaktadır. Yatırım kararını, aldığı yetki çerçevesinde, tek başına almıştır.

4 Şu Ana Kadar Alınan Aksiyonlar:
9 Mart 2015 : GÇS Metal’in iflas erteleme kararı KAP’ta ilan edildi. 19 Mart 2015 : Söz konusu borçlanma araçlarını işlem görmekten men edildi. Kurumlar bazında alınan aksiyonlar: KURUM ALINAN AKSİYON VAKIFBANK 12milyon TL tutarındaki GÇS tahvillerini, portföy yöneticisi olan ve yatırım kararını alan Vakıf Yatırım’a devretti. VAKIF EMEKLİLİK Sorunun çözümü için Vakıfbank’ın izlediği yöntemi (1,75milyon tutarlı tahvilin Vakıf Portföy’e devri) önerdi. BOSPHORUS CAPITAL İhraççı kurum Vakıf Yatırım aleyhine dava açma hazırlığında olduğu söyleniyor.

5 Vakıf Emeklilik Emeklilik Fonlarındaki 1
Vakıf Emeklilik Emeklilik Fonlarındaki 1.75Milyon TL Tutarlı Tahvil için Çözüm Alternatifleri: 1. Tahvilleri Vakıf Portföy Alır ÖNERİLEN ÇÖZÜM! Vakıfbank’ın izlediği yöntem SPK ve Hazinenin beklentisi. Vakıf Portföy, Vakıf Emeklilik’e kıyasla çok daha az denetlenen bir şirket; daha küçük bir şirket; sadece tek şirkete (Vakıf Emeklilik) hizmet veriyor; tek hissedarı Vakıfbank ve paydaş sayısı Vakıf Emeklilik’e kıyasla çok daha az. Sonuç olarak sorunun izole edilmesi açısından doğru adres. 2. Tahviller Emeklilik Fonu Portföyünde Kalır Bu durumda 1,75Milyon tutarında karşılık ayrılacak ve BES müşterileri zarar edecek. 3. Tahvilleri Vakıf Emeklilik Alır EN SAKINCALI ALTERNATİF! Sigortacılık Kanunu’na göre Vakıf Emeklilik’in bu tahvilleri alması aktif azaltıcı işlem olacağından yapılamaz. Hazine Müsteşarlığı Şirket’imize, öz kaynaklarını güçlendirmek açısından 2 yıl boyunca temettü ödememesini tavsiye ediyor. Tahvilleri Vakıf Emeklilik’in alması durumundaysa tam tersi bir durum ortaya çıkacak, öz sermaye azaltılmış olacaktır. Vakıf Emeklilik sıkı denetlenen bir şirket. Hem SPK, hem de Hazine denetimine tabi. 326,000 BES katılımcısı ve 2,600,000 sigorta poliçesi var. Aldığımız Ernst&Young bağımsız hukuk görüşü Vakıf Emeklilik olarak bu tahvilleri almamamızı önermektedir. Muhasebe denetçimiz PWC da aynı görüştedir.


"GÇS METAL TAHVİLLERİ DEĞERLENDİRME SUNUMU Haziran 2015." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları