Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Kütüphan-e Türkiye Projesi BİT Yol Haritası

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Kütüphan-e Türkiye Projesi BİT Yol Haritası"— Sunum transkripti:

1 Kütüphan-e Türkiye Projesi BİT Yol Haritası
BİLGİ ve İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ YOL HARİTASI

2 Kütüphan-e Türkiye Projesi
Ne Amaçlıyoruz? Bilgi ücretsiz erişim sağlanması için gereken hizmetlerin Halk Kütüphaneleri üzerinden sağlamak. Halk kütüphanelerindeki Bilgi Teknolojileri altyapılarının doğru ve ekonomik çözümler ile basit, sürdürülebilir ve yönetilebilir olması için gereken planlama ve yazılım kurulumlarını yapmak. Kurulacak BT altyapısının kurulumlarını planlanmak, testlerini yapmak ve yönetmek. BT ihtiyaçlarını belirleyerek ülke projesine hazırlanmak.

3 Kütüphan-e Türkiye Projesi
Alan Adı Kaydı Yapıldı Kütüphan-e Türkiye Projesi Kurumsallığın ve markanın etkisinin arttırılması amacı ile org.tr uzantılı kutuphaneturkiye.org.tr alan adlı belirlendi. Web sitesi ve mobil web sitesi yapıldı. Sanal sunucu platformu üzerine Web ve DNS sunucuları kurularak hizmete sunuldu.

4 Kütüphan-e Türkiye Projesi
Sunucu Yazılımları - 1 Verilecek hizmetler için sunucu ve yazılımlar belirlendi. Açık kaynak kodlu tüm yazılımlar Linux işletim sistemleri üzerinde çalıştırıldı. Sanallaştırma sistemi kuruldu.

5 Kütüphan-e Türkiye Projesi
Sunucu Yazılımları - 2 Web sayfası WordPress, Apache HTTP Server ve Linux platformları üzerinde oluşturuldu. E-Postalar için Zimbra kuruldu.

6 Kütüphan-e Türkiye Projesi
Sunucu Yazılımları - 3 Uzaktan eğitim ve Web Konferans sunucuları için Moodle ve Big Blue Button tercih edildi.

7 Kütüphan-e Türkiye Projesi
Sunucu Yazılımları - 4 Global Kütüphaneler Ukrayna ekibi (irex.org Ukrayna) tarafından geliştirilmiş, etki değerlendirme yazılımı kuruldu. Yazılım ihtiyaç duyulduğunda Popup ile kullanıcı ekranına anket soruları gönderebilmektedir. Yazılım Microsoft SQL Express ve Windows 2008 üzerinde çalışmaktadır.

8 Yedekleme ve Veri Depolama Sistemi
Kütüphan-e Türkiye Projesi Yedekleme ve Veri Depolama Sistemi Sunucuların tamamı sanal platformda oluşturulmaktadır. Veri yedekleme işlemi, belirli aralıklar ile sanal sunucuların snapshot alınarak yapılmaktadır. Tüm veriler Veri Depolama Sistemi üzerine yüklenmektedir.

9 Halk Kütüphaneleri BT Ekipmanları
Kütüphan-e Türkiye Projesi Halk Kütüphaneleri BT Ekipmanları Halk Kütüphanelerinde kullanmayı planladığımız donanımlar: PC (miniPC) LED monitör Çevresel ürünler (Klavye, fare, kulaklık, mikrofon, kamera) (Ağ) yazıcı Tarayıcı Projectör Güvenlik Duvarı (pfSense) Kesintisiz Güç Kaynağı

10 Planladığımız Bilgisayar Yazılımları
Kütüphan-e Türkiye Projesi Planladığımız Bilgisayar Yazılımları Bilgisayarlarda bulunacak yazılımlar: Windows 7 TR işletim sistemi Microsoft Ofis 2010 TR Microsoft Visio 2010 TR Firefox, Chrome Acronis, Horizon Datasys sistem restore yazılımları Antivirus (Ücretsiz versiyon) Adobe Acrobat Reader, Flash, Shockwave, Air Nitro PDF Reader Microsoft Silverlight Oracle Java VM 7zip Skype Irfanview Gimp Picasa VLC Media Player CDBurnerXP veya ImgBurn Google Earth LogMeIn Dropbox, Google Drive, Skydrive FileZilla NotePad++ Virtual CloneDrive

11 Bilgisayarlarda Güvenlik Önlemleri
Kütüphan-e Türkiye Projesi Bilgisayarlarda Güvenlik Önlemleri Alınan ve mevcut bilgisayarların normal kullanıcılar tarafından içeriklerinin değiştirilmesini önlemek için kullanıcılar kısıtlanacaktır. Bilgisayarlarda imaj sistemi oluşturulacak, gerektiğinde sistem kapat/aç ile sıfırlanabilecektir.

12 Kütüphan-e Türkiye Projesi
Planlanan Yapı


"Kütüphan-e Türkiye Projesi BİT Yol Haritası" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları