Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ"— Sunum transkripti:

1 NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
taşIYICI SİSTEM tasarIMI STATİK (7.HAFTA) NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ © Mühendislik Mimarlık Fakültesi mmf.nisantasi.edu.tr

2 Statik Giriş Statik kuvvetler etkisinde cisimlerin denge koşullarını inceleyen bilim dalıdır. Bu tanımda adı geçen kuvvet, cisim ve denge terimlerini açıklayalım. Kuvvet: Ele alınan cisme başka cisimler tarafından uygulanan ve cismin hareket veya denge durumları ile şeklini değiştiren etkiye kuvvet denir. Kuvvetler etkinin cinsine göre, temas etkisi(yüzey kuvvetleri) ve uzaktan etki(hacim kuvvetleri) olmak üzere ikiye ayrılır.

3 Statik Dengesi incelenen cisimle temasta olan mafsal, mesnet, kablo, çubuk gibi diğer cisimlerden gelen kuvvetler yüzey kuvvetleridir. Uzaktan etki kuvvetlerine örnek, ağırlık kuvvetleri, manyetik ve elektriksel alanlardan gelen kuvvetler verilebilir.

4 Statik Kuvvetler cisme etki bölgesine göre: iç kuvvet ve dış kuvvet olmak üzere ikiye ayrılır. Şekilde gösterilen F1, F2, F3 ve F4 kuvvetleri dış kuvvetler, F ve –F kuvvetleri ise iç kuvvetlerdir. İç kuvvetler şekilde gösterildiği gibi cismin içinde var olduğu düşünülen bir kesitte oluşur. Bu hayali kesitle cisim iki parçaya ayrılır. Oluşan bu iki ayrı kesitteki iç kuvvetlerin etki tepki ilkesine göre şiddet ve doğrultuları aynı yönleri zıttır.

5

6 Statik

7 Kuvvet Sİstemlerİ ve Moment

8 NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ ©
kaynaklar Alfred Meistermann, Adım Adım Taşıyıcı Sistemler, Yapı Endüstri Merkezi Yayınları, 2012 NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ ©


"NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları