Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

XII. Kimler Bireysel Başvuru Yapabilir?

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "XII. Kimler Bireysel Başvuru Yapabilir?"— Sunum transkripti:

1 XII. Kimler Bireysel Başvuru Yapabilir?
bireysel başvuru yapabilecek kişiler

2 Bireysel Başvuru Hakkına Sahip Olanlar - I
Bireysel Başvuru Olağanüstü ve İstisnai Nitelikte Bir Hak Arama Yoludur Bireysel başvuru ancak ihlale yol açtığı ileri sürülen işlem, eylem ya da ihmal nedeniyle güncel ve kişisel bir hakkı doğrudan etkilenenler tarafından yapılabilir. Özel Durumlar Bireysel başvuruya konu olan hakkın mirasçılara intikali mümkünse ve devam edilmesinde mirasçıların menfaati varsa, başvuru görüşülebilir. Yaşam hakkına yönelik olarak gerçekleştirilen ihlâllerden kaynaklı bireysel başvuruları takip hakkı her zaman mirasçılara geçer.

3 Bireysel Başvuru Hakkına Sahip Olanlar - II
Bireysel Başvuru Olağanüstü ve İstisnai Nitelikte Bir Hak Arama Yoludur Bireysel başvuru ancak ihlale yol açtığı ileri sürülen işlem, eylem ya da ihmal nedeniyle güncel ve kişisel bir hakkı doğrudan etkilenenler tarafından yapılabilir. Kamu tüzel kişileri bireysel başvuru yapamaz. Köy Tüzel Kişiliği Başvuru Yapabilir mi ? (Büğdüz Köyü Muhtarlığı Başvurusu, Başvuru No. 2012/22). Kamu Kurumu Niteliğinde Meslek Kuruluşları Başvuru Yapabilir mi? (Doğubayazıt Ticaret ve Sanayi Odası Başvurusu, Başvuru No. 2012/743)

4 Bireysel Başvuru Hakkına Sahip Olanlar - III
Bireysel Başvuru Olağanüstü ve İstisnai Nitelikte Bir Hak Arama Yoludur Bireysel başvuru ancak ihlale yol açtığı ileri sürülen işlem, eylem ya da ihmal nedeniyle güncel ve kişisel bir hakkı doğrudan etkilenenler tarafından yapılabilir. Özel hukuk tüzel kişileri sadece tüzel kişiliğe ait haklarının ihlal edildiği gerekçesiyle bireysel başvuruda bulunabilir. Vakıflar Başvuru yapabilir mi? (Mardin Süryani Katolik Kilisesi Başvurusu, Başvuru No. 2013/757)

5 Bireysel Başvuru Hakkına Sahip Olanlar - IV
Bireysel Başvuru Olağanüstü ve İstisnai Nitelikte Bir Hak Arama Yoludur Bireysel başvuru ancak ihlale yol açtığı ileri sürülen işlem, eylem ya da ihmal nedeniyle güncel ve kişisel bir hakkı doğrudan etkilenenler tarafından yapılabilir. Yalnızca Türk vatandaşlarına tanınan haklarla ilgili olarak yabancılar bireysel başvuru yapamaz. Örneğin; Seçme, Seçilme ve Siyasî Faaliyette Bulunma Hakları (AY. m. 67) Siyasî Parti Kurma, Siyasî Partilere Girme ve Siyasî Partilerden Ayrılma Hakları (AY. m. 68) Kamu Hizmetine Girme Hakkı (AY. m. 70)


"XII. Kimler Bireysel Başvuru Yapabilir?" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları