Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Ameliyat sonrası bakım, ameliyattan hemen sonra başlar, hastanede kaldığınız süre boyunca sürer ve gerekli durumlarda taDoktorunuzdan veya diğer sağlık.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Ameliyat sonrası bakım, ameliyattan hemen sonra başlar, hastanede kaldığınız süre boyunca sürer ve gerekli durumlarda taDoktorunuzdan veya diğer sağlık."— Sunum transkripti:

1 Ameliyat sonrası bakım, ameliyattan hemen sonra başlar, hastanede kaldığınız süre boyunca sürer ve gerekli durumlarda taDoktorunuzdan veya diğer sağlık personellerinden, geçireceğiniz operasyonun potansiyel yan etkileri ve komplikasyonları hakkında ve ameliyat sonrası oluşabilecek baburcu olduktan sonra da devam eder. Ameliyat Sonrası Hasta Bakımı

2 Ameliyat Sonrası Dönem Küçük ya da büyük olsun bir ameliyat geçirmek, hem operasyon geçiren kişiyi, hem de yakınlarını etkiler. Bazı ameliyatlardan sonra bir iki gün içerisinde kişi günlük yaşamına dönerken, bazı operasyonların ertesinde kişinin ve yakınlarının tüm hayatı değişebilir.

3 Ameliyat Sonrası Evde Bakım Hastaneden eve taburcu olduktan sonra, nekahat süresi boyunca ihtiyaç duyacağınız hizmetlerin karşılanması konusunda ilk akla gelen yakAncak bazen yakınlarınız çocuk bakımına veya evin diğer işlerine odaklanmak zorunda kalırlar veya gün boyunca işte oldukları için sizinle yeteri kadar zaman geçiremeyebilirlerınlarınızdan destek almaktır.

4 Evde Bakım Hangi Hizmetleri Kapsar? İlaç hatırlatma ve ilaçların verilmesi Serum takma ve çıkarma Pansuman ve yara bakımı Hareket ve egzersiz rutini Hastane randevularına eşlik etme Bir sağlık sorunu yaşandığında ameliyatınızı yapan doktorla bilgi köprüsü oluşturma Refakat

5 Kalp Ameliyatı ve Bypass Sonrası Evde Hasta Bakımı Kalp ameliyatları, karmaşık ve kapsamlı ameliyatlardır. Açık kalp cerrahisi, kalp kapak replasmanı, koroner arter bypass grefting, kalp transplantasyonu vb. gibi değişik kalp ameliyat türleri vardır ve bu ameliyatlar, hastaların vücudunu birçok açıdan etkiler. Hastaların bu tür ameliyatlar sonrası yaşadığı bazı yan etkiler iştah kaybı, uyku sorunları, kabızlık, kas ağrısı, şişkinlik ve depresyondur.

6


"Ameliyat sonrası bakım, ameliyattan hemen sonra başlar, hastanede kaldığınız süre boyunca sürer ve gerekli durumlarda taDoktorunuzdan veya diğer sağlık." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları