Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

3 boyutlu sanat veya Hacim Sanatları, bir hacmi olan (eni-boyu-yüksekliği) tüm sanatlar; heykel, kabartmalar, asamblaj (üçboyutlu kolaj) vb dir. 3 boyutlu.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "3 boyutlu sanat veya Hacim Sanatları, bir hacmi olan (eni-boyu-yüksekliği) tüm sanatlar; heykel, kabartmalar, asamblaj (üçboyutlu kolaj) vb dir. 3 boyutlu."— Sunum transkripti:

1 3 boyutlu sanat veya Hacim Sanatları, bir hacmi olan (eni-boyu-yüksekliği) tüm sanatlar; heykel, kabartmalar, asamblaj (üçboyutlu kolaj) vb dir. 3 boyutlu sanatların “Hacim Sanatları” ve “Mekân Sanatları” olarak ikiye ayrıldığı ve hacim sanatlarının temelini heykelin oluşturduğu görülmektedir.

2 Üç boyutlu ve hacmi olan sanatlara örnekler 3 boyutlu sanat veya Hacim Sanatları, bir hacmi olan (eni-boyu-yüksekliği) tüm sanatlar; heykel, kabartmalar, asamblaj (üç boyutlu kolaj) vb dir. 3 boyutlu sanatların “Hacim Sanatları” ve “Mekân Sanatları” olarak ikiye ayrıldığı ve hacim sanatlarının temelini heykelin oluşturduğu görülmektedir.

3 Pitogram nedir? Günlük yaşamda oldukça fazla kullanılan, fakat adının ne olduğu veya daha önce hiç duyulmayan bazı kavramlar bulunmaktadır. Bu kavramlar, bir anlam ifade ederken aynı zamanda yaşamda üstlenmiş oldukları rolle dolaylı olarak yaşama şekil verebilme gücüne sahiptirler. Piktogram denilen kavram da, günlük yaşamın her anında karşılaşılan fakat ismi pek bilinmeyen bir kavram olarak bizlerin karşısına çıkmaktadır. Piktogram kavramı, bir sembolü ifade eder ve yaşamın her anında karşılaşılan her bir sembolün genel adıdır. Yani herhangi bir nesne, mekan, kavram, işaret ve işleyişin resmedilerek sembol haline getirilmesine piktogram adı verilmektedir. Sembollerle kullanılan bir yazı sistemi de mevcuttur. Bu türdeki yazı sistemine ise piktografi ismi verilmektedir. Pikrografiyle yapılan anlatım biçimleri grafik şeklinde kullanılmaktadır ve bu sistemin temeli çivi yazısına benzemektedir. Öyle ki, hiyeroglifler ve çivi yazılarında priktogramlar yer almaktadır.

4


"3 boyutlu sanat veya Hacim Sanatları, bir hacmi olan (eni-boyu-yüksekliği) tüm sanatlar; heykel, kabartmalar, asamblaj (üçboyutlu kolaj) vb dir. 3 boyutlu." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları