Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Toplumsal Gruplar. Toplum sınırları belli bir doğal çevrede ortak amaçlar için bir araya gelen, birbiri ile ilişki, iş birliği ve dayanışma içinde olan.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Toplumsal Gruplar. Toplum sınırları belli bir doğal çevrede ortak amaçlar için bir araya gelen, birbiri ile ilişki, iş birliği ve dayanışma içinde olan."— Sunum transkripti:

1 Toplumsal Gruplar

2 Toplum sınırları belli bir doğal çevrede ortak amaçlar için bir araya gelen, birbiri ile ilişki, iş birliği ve dayanışma içinde olan insanlardan oluşan kümedir.

3 Özellikleri Her grubun bir süreklilği vardır Grup üyeleri belirli ortak ilgi ve değerleri paylaşır

4 Aile grupları Aile; anne, baba ve çocuklardan oluşan toplumun en küçük yapı birimidir. Kurulan aile gruplarında aşağıdaki gibi farklı aile biçimleri sıralanabilir:

5 Üye sayısı bakımından aileler: Çekirdek ve geniş aile  Aile arasında otoritenin dağılımı bakımından aileler: Ataerkil aile (baba egemen), anaerkil aile (anne egemen), eşitlikçi aile  Evlenme biçimi bakımından ve eşlerin sayısına göre aileler: Tek eşli aile (monogami),çok eşli aile (poligami)  Soyun belirleniş biçimine göre aileler: Baba soyluluk (baba soyunda gelen soyluluk), anne soyluluk (anne soyundan gelen soyluluk), iki soyluluk  Evli çiftin oturma yerine göre aileler: Baba yerlilik (patrilokalite), anne yerlilik (matrilokalite), ev açma (neolokalite)  Eşlerin toplumsal üyeliği bakımından aileler: İçten evlenme (endogami), dıştan evlenme (exogami)

6 Komşular Türkiye toplum hayatında yeri, unsurları, işlevi ve ortaya çıkardığı neticeleri bakımından önemli yere sahip olan komşuluk, günlük hayatın vazgeçilmez bir toplumsal yaşam alanı ve kişiler arası iletişimidir

7 Arkadaş Grupları İnsan ilişkilerinin özellikle çocuk ve gençler için ilk dışa yönelme olduğu ortamlardan en önemlisi arkadaş gruplarıdır.

8


"Toplumsal Gruplar. Toplum sınırları belli bir doğal çevrede ortak amaçlar için bir araya gelen, birbiri ile ilişki, iş birliği ve dayanışma içinde olan." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları