Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Antipsikotik Tedaviye Yanıt

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Antipsikotik Tedaviye Yanıt"— Sunum transkripti:

1 Antipsikotik Tedaviye Yanıt
Sch Sch - Kış Kış – Antipsikotik Tedaviye Yanıt Şizotipal Kişilik Bozukluğu Ailede Şizofreni Kışın Doğmuş Uygunsuz Duygulanım Şizofreni Sanrı Gidiş Uygunsuz duygulanım Var Yok Sch + Sanrı Sch + Sanrı – Sch – Sanrı Sch – Sanrı – Sch Sch - Sanrı Sanrı – Var Yok Şizotipal Kişilik Bzk. Sch + Sch – Aile + Şizotipal KB Aile + Şizotipal KB – Aile – Şizotipal KB Aile – Şizotipal KB – Sch Sch – Yok Az Orta İyi DÜĞÜM OLASILIK TABLOSU Sürekli Episodik, kısmi düzelme Episodik, tam düzelme Tek epizod Epizod yok

2 Şekil 1. Şizofreni tanısı koyan “oyuncak” bir Bayes ağı

3 Şekil 2

4 Şekil 2. Model ağımızı gerçekleştiren bilgisayar programın kullanıcı ara yüzü.
Kullanılan yazılım Norsys Software’in Netica 5.12 programıdır. Henüz veri girişi yapılmamıştır ve tüm değişkenler bilinmiyor konumundadır.

5 Şekil 3

6 Şekil 3. Sanrı, Ailede Şizofreni ve Kışın Doğmuş değişkenleri var veya doğru olarak girildiğinde model ağımız hastada şizofreni olasılığını olarak vermektedir. Bundan başka tüm diğer değişkenlerin olasılıkları da değişmiştir. Örneğin, hastada premorbid şizotipal kişilik bozukluğu olma olasılığı ’e, uygunsuz duygulanım olasılığı da 0.363’e çıkmıştır. (Kullanılan yazılım olasılıkları yüzde olarak sunmaktadır.)

7 . . . Olasılık Mani Şizofreni OKB Major Depressif Nöbet 0.20 0.40 0.60
0.80 1 Olasılık . . .

8 Şekil 4. Bayes ağları ile tanısal değerlendirmesi yapılmış hipotetik bir hastada tanıyı alma olasılığı belli bir eşiğin üzerinde olan dört kategori saptanmış olsun. Sonuçlar MMPI profiline benzer bir şekilde sunulabilir. Burada eş tanılar hastamızın klinik tablosunun değişik boyutları olarak yorumlanabilir.


"Antipsikotik Tedaviye Yanıt" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları