Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

C SHARP UYGULAMA HAFTA -6 IF YAPISI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "C SHARP UYGULAMA HAFTA -6 IF YAPISI"— Sunum transkripti:

1 C SHARP UYGULAMA HAFTA -6 IF YAPISI
IF DEYİMİ

2 SORU - 1 2 yazılı, 1 sözlü ve devamsızlık klavyeden girilerek ortalaması 60 ve üzeri ve devamsızlığı 3 ve daha küçükse ekrana geçti, değilse kaldı mesajı veren programı yazınız.

3

4 SORU - 2 Erkeklerin emekli olması için en az 9000 gün prim yatırmış ve 60 yaşını tamamlamış, kadınların ise 8000 gün prim yatırmış ve 55 yaşını tamamlamış olması gerekmektedir. Kullanıcıdan cinsiyet, yaş ve prim gün sayısını isteyip, 1-) emekli olabilecekse 5*{prim gün sayısı}+100*{yaş} formülüne göre alacağı ikramiyeyi gösteren, 2 -) emekli olamayacaksa kaç gün prim yatırması ve ne kadar beklemesi gerektiğini ekrana yazan programı yazınız.

5

6 SORU - 3 Bir işyerinde parça başı prim uygulanmaktadır. Prim hesabı aşağıdaki gibidir. Kullanıcıdan ürettiği parça sayısı ve maaş bilgisini isteyip alacağı primi ekrana yazan programı yazınız. (Primler 0-9 parça için 0TL; parça için 0,05*maaş+5*parça; parça için 0,10*maaş+6*parça; 40 ve üzeri parça için 0,15*maaş+7*parça)

7

8 SORU - 4 Girilen bir sayının 4 ve daha büyük basamaklı mı, 3 basamaklı mı, 2 basamaklı mı yoksa 1 basamaklı mı olduğunu bulan programı yazınız.

9 SORU - 5 Kullanıcıya Almanca yada İngilizce ve ofis programları bilip bilmediğini soran, Almanca yada İngilizceden birini biliyorsa ve ofis programları biliyorsa “İşe başlayabilirsiniz”, değilse “üzgünüz” mesajı veren programı oluşturunuz.

10 SORU - 6 Şu anki saati sistemden okuyup, buna göre arası için “Günaydın”, arası için “Tünaydın”, diğer saatler için “iyi akşamlar” mesajını veren programı oluşturunuz.


"C SHARP UYGULAMA HAFTA -6 IF YAPISI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları