Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Süs Irkları.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Süs Irkları."— Sunum transkripti:

1 Süs Irkları

2 BAĞIRAN ÖRDEK (CALL DUCK)
Görünümü Mallard ile çok benzerdir. Ama oldukça küçük ve kısa bir tiptir ve bantam ördek ırkı olarak bilinir. Gri,Beyaz, Devetüyü, Pastel, alacalı, çikolata gibi çeşitli renk tipleri vardır. Yumurta verimleri düşüktür. Yılda yumurta üretir. Hızlı büyür. Canlı ağırlık 750 g kadardır. Eti kalitelidir fakat canlı ağırlığı çok düşük olduğu için etinden yararlanılmaz. Ötüşü ve küçük görünümü nedeniyle süs amaçlı yetiştirilir.

3 TEPELİKLİ ÖRDEK (CRESTED DUCK)
Evcil ördeğe çok benzer ama diğer ördek ırklarıyla benzerliği azdır. Mallard’dan doğrudan geliştirilmiş, pekin ve Aylesbury melezidir. Kafasının üzerinde tüy demeti (tepelik-crest) bulunur. Bu nedenle süs hayvanı olarak üretilir. Tepelik büyüktür ve baş üzerine simetrik yerleşmiştir.

4 DEVETÜYÜ (BUFF) Orpington ördek ırkı olarak da bilinir.
İngiliz ırkıdır. Süs amaçlı üretilir. Temelde et ve yumurta amaçlı geliştirilmiştir. Et ve yumurta üretimi için melezlemelere uygundur. Canlı ağırlığı kg olup yılda 220 yumurta üretebilir. Başı koyu kahve, gövdesi kahverengi tüylüdür.

5 DOĞU HİNT ÖRDEĞİ (EAST INDİA)
Bu ırk yeşilimsi parıltılı, siyah tüylüdür. Yabani Mallard’dan köken alır. İyi bir yumurtacıdır. Yılda 2 kez tüy değiştirir.

6 MANDARİN Bu renkli küçük ördek en ünlü süs ırklarındandır. Diğer ördeklerle melezleme yapılmaz.

7 MALLARD En yaygın ördek ırkıdır. Özellikle havuzlar için üretilir. Küçüktür ve bantam kabul edilir. Et, yumurta ve tüy için yıllarca üretilmiştir. Otlamaya çok uygundur. Yeşilimsi renkli yumurta üretir. Canlı ağırlık 1 kg kadardır.


"Süs Irkları." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları