Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ"— Sunum transkripti:

1 NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
PROFESYONEL AŞÇILIK VE MUTFAK UYGULAMALARI II MARİNASYON VE FLAMBE NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ © Sanat Tasarım Fakültesi stf.nisantasi.edu.tr

2 NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ ©
MARİNASYON VE FLAMBE Marinasyon, etin belirli bir süre boyunca tadını güzelleştirmek ve eti kıvamına getirmek amacıyla gerçekleştirilen daha çok asidik malzemelerle hazırlanan bir yöntemdir. Sirke ya da limon suyunun başrolde olduğu marinasyon sürecinde baharatlar ve özel yağlar da devreye girer. NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ ©

3 NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ ©
MARİNASYON VE FLAMBE Fransızca kökenli olan Flambe’nin kelime anlamı aydınlatma, alev, alevlendirme anlamına gelmektedir. Restoranda Flambe ise, çeşitli sebze ve meyveleri, deniz ürünlerini (karides, ıstakoz vs), et ve kümes hayvanları etlerini salonda misafir önünde veya mutfakta çeşitli alkollü içeceklerin ilavesi ile alevlendirilerek hazırlanmasıdır. NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ ©

4 NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ ©
MARİNASYON VE FLAMBE Öğrenciler bu derste hem teorik hem uygulamali olarak Marinasyon nedir? Nasıl etler seçilmelidir? Nasıl marine edilir? En bilinen marinasyon sosları, nelerdir? Neler yapılmalı neler yapılmamalı? Flambe nasıl yapılır? Faydaları nelerdir? Hangi içecekler kullanılır? öğreneceklerdir. NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ ©

5 NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ ©
MARİNASYON VE FLAMBE Portakal Likörlü Midye, Elma Şaraplı Muz flambe, Çeşitli Marinasyonlar ile öğrenciler bu tekniği pekiştirmiş olacaklar. NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ ©


"NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları