Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

İSLAM HUKUK USULÜ ASLİ KAYNAKLAR: KİTAP/KUR’AN, SÜNNET, İCMA + KIYAS

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "İSLAM HUKUK USULÜ ASLİ KAYNAKLAR: KİTAP/KUR’AN, SÜNNET, İCMA + KIYAS"— Sunum transkripti:

1 İSLAM HUKUK USULÜ ASLİ KAYNAKLAR: KİTAP/KUR’AN, SÜNNET, İCMA + KIYAS
A. KİTAP Kitap Kavramı: Tanim Kitabın Tarihi: Vahy ve Mushaflasma Kitabın Hukuki içerik ve kapsamı

2 İSLAM HUKUK USULÜ ASLİ KAYNAKLAR: KİTAP/KUR’AN, SÜNNET, İCMA + KIYAS
A. KİTAP Kitap Kavramı: Kur'an, Fatiha süresi ile başlar. Nas süresi ile son bulur ve mushafm iki kapa ğı arasmda yazılı olup hiçbir değişikliğe uğramadan ve tebdil edilmeden nesilden nesile yazılı ve sözlü olarak Yüce Allah' ın şu: (Zikri), Biz indirdik ancak onun koruyucusu biziz" sözünü doğrulayarak tevatür yoluyla bize gelen kitaptır. (Abdulvehhab Khallaf, Islam Hukuk Felsefesi, Terc: Huseyin Atay, sayfa 165.

3 İSLAM HUKUK USULÜ ASLİ KAYNAKLAR: KİTAP/KUR’AN, SÜNNET, İCMA + KIYAS
A. KİTAP Kitap Kavramı Kitabın Tarihi: Hz. Osman, Hz. Ebu Bekr döneminde Kur’an’ın cem’inde komisyon başkanı olarak görevlendirdiği Zeyd Ibn Sabit, ve Abdullah Ibn Zübeyr, Said Ibn el-As, Abdurrahman Ibn el-Haris Ibn el-Hişam’den oluşan üç Kureyşli ile birlşikte oluşan dört kişilik bir ekibe Kur’an’ı mushaf formuna muvafık istinsah görevini vermişti. Zekiyyuddin Şaban, İslam Hukuk İlminin Esasları, Tercç İ. K. Dönmez, TDVY, 2014, Ankara, s.59.

4 İSLAM HUKUK USULÜ ASLİ KAYNAKLAR: KİTAP/KUR’AN, SÜNNET, İCMA + KIYAS
A. KİTAP Kitap Kavramı Kitabın Tarihi ve dil: Hz. Osman, yazım dili konusunda ihtilaf oluşması halinde, Kureyi Lehçesine göre çözümde uzlaşılmasını önermişti. Zekiyyuddin Şaban, İslam Hukuk İlminin Esasları, Tercç İ. K. Dönmez, TDVY, 2014, Ankara, s.59.

5 İSLAM HUKUK USULÜ ASLİ KAYNAKLAR: KİTAP/KUR’AN, SÜNNET, İCMA + KIYAS
A. KİTAP Kitap Kavramı: Tanim Kitabın Tarihi: Vahy ve Mushaflasma Kitabın Hukuki içerik ve kapsamı: Kur'an'daki ameli hükümler ikiye ayrılır: a) Ibadet hükümleri: Namaz, oruç, zekât, hac, adak, yemin gibi ibadetler ki, bunlarla insanın Rabbi ile olan ilişkisini düzenler. b) Muamele hükümleri: İbadetin dışında kalan akitler, yönetimler (tasarruflar), cezalar, cinayet vesairedir. Kaynak: Hallaf, İslam Hukuk Felsefesi, sayfa


"İSLAM HUKUK USULÜ ASLİ KAYNAKLAR: KİTAP/KUR’AN, SÜNNET, İCMA + KIYAS" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları