Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ"— Sunum transkripti:

1 İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ
ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ VE MATERYAL TASARIMI HAZIRLAYANLAR Meryem Yazıcı Esma Sucu Ayşenur Söğüt Dilek Topaktaş

2 ŞİŞİR KAZAN UYGULAMA VE KURALLARI
Öğretmen derse gelmeden önce sorular hazırlar ve her soru için 2 şık oluşturur. Oluşturulan şıklar balonlar üzerine yazılır. 2 öğrenci karşılıklı olarak öğretmenin masasına gelir ve ikisinin de önünde şıkların yazılı olduğu balonlar bulunur. Öğretmen soruyu sorar ve öğrencilerden soruya doğru cevap vererek balonu ilk şişiren kazanır. Oyun sonunda kazanan öğrencilere küçük hediyeler verilebilir. Bir kere oynayan öğrenci ders içerisinde bir daha oynayamaz. Yanlış cevap veren öğrencilerin motivasyonunu düşürmemek amaçlı sadece yanlış cevap veren öğrenci değil,doğru cevap verdiği halde balonu geç şişiren öğrenci de kaybeder. İlkokul öğrencileri için uygundur. Kalabalık olmayan sınıflar için daha uygundur. Ekonomik olması açısından uygulanabilirliği fazladır.

3 KAZANIMLAR Konunun daha iyi anlaşılmasını ve öğrenilenlerin pekiştirilmesini sağlar. Dersi eğlenceli hale getirerek güdülenmeyi sağlar. Bir sonraki derste aynı oyunun oynanacağını bilen öğrenci doğru cevap verebilmek için dersi daha dikkatli dinler. Dersi dinleyememiş veya anlayamamış öğrencinin cevaplar aracılığıyla konuyu öğrenmesini sağlar. Derse ilgisiz olan veya çekingen olan öğrencilerin derse katılımını sağlar. Cevaplar karşısında öğretmen geri dönüt alarak anlaşılmayan konuyu tekrar anlatır. Öğrencilerin bilişsel ve psikomotor gelişimine katkıda bulunur. Öğretmen ve öğrenciler arasında olumlu ilişkiler kurulmasını sağlar.

4 SORULAR ŞIKLAR a) Halime b)Amine a)Hamza b)Abdullah
a)Ebu Talip b)Abdulmuttalip a)Kasım b)İbrahim a)Şeyma, Abdullah b)Şeyma, Ahmet a) b)571 a) b)610 a)Yesrib bHabeşistan Peygamber Efendimizin annesinin adı nedir? Peygamber Efendimizin babasının adı nedir? Peygamber Efendimizin dedesinin adı nedir? Peygamber Efendimizin büyük oğlunun adı nedir? Peygamber Efendimizin süt kardeşlerinin adı nedir? Peygamber Efendimiz kaç yılında doğuştur? Peygamber Efendimize kaç yılında vahiy gelmiştir? Müslümanların ilk hicret ettiği yer neresidir?

5


"İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları