Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

HAYVANLARA ZARAR VERMEYİN

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "HAYVANLARA ZARAR VERMEYİN"— Sunum transkripti:

1 HAYVANLARA ZARAR VERMEYİN
HAZIRLAYAN METEHAN OTLUOĞLU

2 İÇİNDEKİLER HAYVANLARARIN ÖNEMİ HAYVANLARIN İNSAN HAYATINDAKİ YERİ
HAYVANLARA SAYGI

3 HAYVANLARIN ÖNEMİ Hayvanlardan besin ve giysi ham maddesi sağlanır. Kimi hayvanların gücünden yararlanılır. İnek, koyun ve keçinin sütünden yararlanırız. Tavuk , hindi , kaz ve ördeğin etinden ve yumurtasından yararlanırız. Uskumru , lüfer , palamut , hamsi , alabalık , sazan balığı gibi balıkların etinden yararlanırız. Arıların ürettiği bal da önemli bir besin kaynağıdır.  Beyaz ayı , tilki , sincap gibi hayvanların derilerinden kürk , manto ve ceket yapılır. Ancak yanlış avlanma nedeniyle bu hayvanların sayıları güç geçtikçe azalmaktadır. Sığır , yılan ve timsah derisinden ayakkabı , çanta ve kemer yapılır.  Hayvanların gücünden de yararlanırız. At , deve , katır , manda ve eşek gücünden yararlanılan hayvanlardandır. Bu hayvanlar yük taşımada ve tarım toprağını sürmede kullanılır.

4 HAYVANLARIN ÖNEMİ

5 HAYVANLARIN İNSAN HAYATINDAKİ YERİ
Hayvanların İnsan Hayatındaki Önemi Dünyada var olan canlı türlerinden birisi olan hayvanlar insanlar için besin kaynağı ve giysi ham maddesi olarak oldukça önemli olmaktadır.Bir kaç örnekleme verecek olursak tavuğun,hindinin,kazın ve ördeğin etinden yararlandığımız gibi aynı zamanda yumurtalarından da faydalanmaktayız. Özellikle balıklar yani lüfer,palamut,uskumru,alabalık,hamsi,sazan gibi balık türlerinin de etlerinin insanoğlu sık tükemekte sağlığımız açısından oldukça faydalı olmaktadırlar.Arıların üretmiş oldukları bal da sofralarımızda yenilmekte ve vücudun gereksinim duymuş olduğu besinler arasında yer almaktadır.Beyaz ayıların,tilkilerin ve sincap gibi hayvanların derilerinden yararlanılarak kürk,ceket ve manto yapılmaktadır.Fakat yapılan yanlış avlanmalar ile bu hayvanların nesilleri git gide azalmış durumdadır.Yılan ve timsah derilerinden ayakkabı,çanta ve kemer yapılmaktadır. İnsanoğluna eski dönemlerden beri güç olarak da destekçi olmaktadırlar.Bu güç ise at,deve,katır,manda ve eşek türü hayvanların yük ve insan taşımaları için kullanılmaktadır. 

6 HAYVANLARIN İNSAN HAYATINDAKİ YERİ

7 HAYVANLARA SAYGI   Çevremizde gördüğümüz bütün canlılara her zaman saygı göstermeliyiz. Bu canlılardan bir grubu ise hayvanlardır. Etrafımızda bir sürü hayvanlar var ve biz belki farkında bile olmadan onları rahatsız edebiliyoruz. İşte bundan sonra hayvanlarında aynı bizim gibi birer canlı olduklarını düşünmeliyiz. Onların yaşama alanlarını ve düzenlerini bozmamalıyız. Onları her zaman sevmeli ve hiç bir zaman onlara kötü davranmamalıyız. Çünkü en ufak diye düşündüğümüz hareketten belki ne kadar acı çektiklerini bilemeyiz. Her zaman korumaya çalışmalıyız. Örneğin arabada seyahat ederken yolda bir sincap gördük diyelim hemen orada durup onu kenara çekmeliyiz. Susamış veya acıkmış olan kuşları doyurmalıyız. Kısacası hayvanlarda bizim kullandığımız çevrede yaşıyorlar. Bu yüzden etrafta sadece biz varmışız gibi hareket etmemeliyiz. Etrafımızdaki hayvanlara da saygı duyup onların düzenlerini hiç bir zaman bozmamalıyız. 

8 HAYVANLARA SAYGI


"HAYVANLARA ZARAR VERMEYİN" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları