Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Kamera Açıları.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Kamera Açıları."— Sunum transkripti:

1 Kamera Açıları

2 A) Kameranın konuya göre yüksekliği
Göz hizası Alt açı Üst açı

3 Göz hizası Konunun göz hizasından ya da ortalama boydaki birinin (yaklaşık 1.65 m.) göz hizasından yapılan çekimlerdir. Seyircide herhangi bir dramatik etki yaratmadan nesnel bir bakış açısı izlenimi uyandırır.

4 Alt Açı Kameranın konunun göz hizasına göre daha aşağıya yerleştirilerek yapılan çekimidir. Konuyu üstün, yüce, erişilmez göstermek amacını güdebilir. Anlatıma göre başka anlamlar da yüklenebilir.

5 Üst Açı Kameranın konudan daha yukarıya yerleştirilmesiyle elde edilen çekimdir. Bir mekanın tanıtılmasında kullanılır. Konunun olduğundan daha önemsiz, küçük gösterilmesine yol açabilir. Anlatıma göre başka anlamlar da yüklenebilir.

6 B) Konuya Açılı Bakmak Kamera üç boyutlu dünyayı iki boyutlu film üzerine kaydeder. Eğer kamerayı konunun tam karşısına değil de, hafif açılı biçimde yerleştirirsek konuya derinlik kazandırırız.

7 Tam karşıdan çekilmiş

8 Açı verilerek çekilmiş

9 Açı-Artı-Açı Her iki açılama da kullanılır. Kamera hem konuya göre açılanmış hem de yukarı ya da aşağı doğru hafifçe yatırılmışken elde edilen görüntüdür. Böylece: 1. Konunun en fazla sayıda yüzü gösterilir. 2. Üç boyut etkisi yaratılır.

10 Eğik Açı (“Dutch” Açı) Kameranın bir tarafa eğilmesiyle elde edilir. Tuhaf, dengesiz, izlenimci vb. yenilikçi etki yaratmak için kullanılır. Karakterin dengesini yitirmiş, sarhoş, çıldırmış ya da çok heyecanlanmış olduğunu göstermek amacıyla da kullanıldığı olur. Anlatıma göre başka anlamlar da yüklenebilir.


"Kamera Açıları." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları