Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

TEOG SONRASI YENİ SINAV SİSTEMİ LKS

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "TEOG SONRASI YENİ SINAV SİSTEMİ LKS"— Sunum transkripti:

1 TEOG SONRASI YENİ SINAV SİSTEMİ LKS

2 LKS ??? (LİSELERE KAYIT SİSTEMİ)

3 LKS ADS LGS (Adrese Dayalı Sistem) (Liseye Geçiş Sınavı)

4 ADS : ADRESE DAYALI SİSTEM
Adrese yakın 5 okul tercih edilecek. Tercih yaparken ortalama çok önemli olacak!!! Özellikle 8. sınıf yazılıları çok önemli.

5 Adrese göre ; ikamet ettiği bölgedeki okulları tercih edebilecek.
ÖR: Batıkentte oturuyor, Batıkentteki proje okulu olmayan 5 okulu tercih edebilecek. Bir öğrenci hem adrese dayalı tercih yapabilecek hem de sınava girip tercih yapabilecek. Yani bir öğrenci toplamda 10 tercih yapmış olacak.

6 Öğrenci adrese dayalı tercihini yaptı fakat 5 tercihe de giremedi o zaman ne olacak????
Bununla ilgili çalışmalar devam ediyor acıklamalar yapılacaktır. İsteyen öğrenciler sınava girebilecek. İstemeyen öğrenciler not ortalaması ile adrese dayalı olarak liselere yerleştirilecek.

7 LGS : LİSEYE GEÇİŞ SINAVI
Müfredatını kapsayacaktır sorular. 8. sınıf konuları ağırlıkta olacaktır. MEB kazanımlarından sorumlu olunacaktır. Baraj ya da ortalama yoktur. İsteyen herkes sınava girebilecektir. Sınav Haziran ayının ilk haftasonu yapılacaktır. 3 Haziran 2018

8 Sorular sayısal- sözel olacaktır
Sorular sayısal- sözel olacaktır. Türkçe ,Matematik, Fen, Sosyal dersleri. İngilizce ve Din kültürü dersleriyle ilgili açıklama daha yapılmamıştır. 60 soru 90 dk verilecektir. Sinav tek oturum olacaktir. Tamamı test olacaktır. Açık uçlu sorular cıkacaktır diye bir açıklama şuan yapılmamıştır. 5 tercih yapılacaktır.

9 Türkiye genelinde sınavla girilecek olan yaklaşık 600 lise olacaktır
Türkiye genelinde sınavla girilecek olan yaklaşık 600 lise olacaktır. Bu okulların isimleri Mayıs ayında açıklanacaktır. Sınava her öğrencikendi okulunda girecektir. Sınav MEB kazanımlarından çıkacaktır. Çocuklar zorlanmayacak kolay olacaktır denilmiştir.

10 İYİ OKULLAR LGS İLE ÖĞRENCİ ALACAKTIR...


"TEOG SONRASI YENİ SINAV SİSTEMİ LKS" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları