Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

AMİNO ASİT OLUŞTURDUĞU ÜRÜNLER AÇIKLAMA

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "AMİNO ASİT OLUŞTURDUĞU ÜRÜNLER AÇIKLAMA"— Sunum transkripti:

1 Protein Metabolizması 4 -Amino Asitlerden Sentezlenen Özel Ürünler- TABLOLAR ÖNEMLİ

2 AMİNO ASİT OLUŞTURDUĞU ÜRÜNLER AÇIKLAMA
Glisin Hem Hem sentezi, glisin ve süksinil CoA’nın birleştirilmesi ile başlar. Kreatin Kreatin; kaslarda enerji temini için fosfat taşıyıcısı olarak işlev görür. Glisin ve arjininden sentezlenir. Pürinler Pürin halkasının atomları; aspartik asit, glisin ve glutamin amino asitleri ile CO2 ve N10-formil-tetrahidrofolattan gelir. Triptofan Serotonin (5-hidroksitriptamin; 5-HT), melatonin Serotonin “mutluluk hormonu” olarak bilinir. Melatoninin temel görevi uyku-uyanıklık döngüsünün düzenlenmesidir. Glutamat Gamma amino bütirik asit (GABA) Sinir sisteminde bulunan inhibitör etkili bir nörotransmitterdir.

3 AMİNO ASİT OLUŞTURDUĞU ÜRÜNLER AÇIKLAMA
Tirozin Katekolaminler (Dopamin, Nörepinefrin, Epinefrin) Çeşitli fonksiyonlar üstlenmiş olan nörotransmitterlerdir. Melanin Melanin; deri, kıl ve gözde bulunan pigmenttir. Melanin üretimindeki bir defekt albinizme yol açar. Arjinin Kreatin Kreatin; kaslarda enerji temini için fosfat taşıyıcısı olarak işlev görür. Glisin ve arjininden sentezlenir. Nitrik oksit (NO) NO, bir sinyal molekülüdür. Kan damarlarını genişletici etkisi vardır.

4 AMİNO ASİT OLUŞTURDUĞU ÜRÜNLER AÇIKLAMA
Histidin Histamin Histamin, allerjik ve inflamatuar olaylarda ve gastrik asit sekresyonunda etkilidir. Karnozin Karnozin; β-alanin ve histidinden sentezlenir. Güçlü bir antioksidandır. Lizin Piridinolin ve deoksipiridinolin Bu iki molekül; 3 adet lizil rezidüsünden oluşur ve kollajenin çapraz bağlarını oluşturur. Desmozin Desmozin; elastinde oluşan major çapraz bağdır ve 4 adet lizil rezidüsünden köken alır.


"AMİNO ASİT OLUŞTURDUĞU ÜRÜNLER AÇIKLAMA" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları