Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

QURBAN RANZOR İ YAR. Jitteriness; hızlı bir primer tremor(titreklik)dur. Yenido ğ an döneminde sa ğ lıklı bebeklerin yarısına yakınında(%40) çene, kol.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "QURBAN RANZOR İ YAR. Jitteriness; hızlı bir primer tremor(titreklik)dur. Yenido ğ an döneminde sa ğ lıklı bebeklerin yarısına yakınında(%40) çene, kol."— Sunum transkripti:

1 QURBAN RANZOR İ YAR

2 Jitteriness; hızlı bir primer tremor(titreklik)dur. Yenido ğ an döneminde sa ğ lıklı bebeklerin yarısına yakınında(%40) çene, kol ve bacakların proksimalinde veya tüm vücutta genellikle yüksek Frekanslı ve düşük amplitüdlü bir titreme fark edilmektedir.

3 Titreme stres halinde veya bebek havaya kaldırıldı ğ ında belirginleşir-.Jitteriness yenido ğ anda fizyolojik olarak görülmekte ve sa ğ lıklı bebeklerin ço ğ unda bu titreşim hali 7-9ay (3ay)içinde geçer. Patolojik olarak prematür do ğ um, hipoglisemi,

4 Sepsis,hipoksi ensefalopati ve intrakranial kanama ile ilişkili oldu ğ u gibi gebelik sırasında antipsikotik,antidepresan ve benzodiazepin kullanan anne- lerin bebeklerinde daha sık ortaya çıkarmaktadır.

5 Jitterinessin di ğ er nonproksismal olaylar gibi tanı koymasında için en önemli basamak ayrıntılı bir öykü almaktır. Uyarıları karşı aşırı yanıtı vardır. dokunma,ses ve özellikle hareket ettirilme gibi uyaranlar ekstremitlerin ve kalçanın düşük frekanslı ve yüksek amplitüdlü harekete yolaçabilir. Moro refleksin düşük eşik de ğ erlerde ortaya çıkışı gibidir

6 En çok myoklonik nöbetlerle karışabşlir. Jitterinesste periodik biçimde titreme hareketlerinden oluşan durumda, tekrarla- yan fleksiyon veekstansiyon fazlarında hareketin hızı birbirine eşit olurken nöbetlerde hareketin aktif fazı hızlı ve gevşeme fazı yavaş görülmektedir. Jitterinessin uyarı ile başlaması, pasif fleksiyonla durdurulması,uykuda ortaya çıkmaması,anormal göz hareketleri (nistagmus/ g. donmesi) ve otonom de ğ işikler(HT/apne) olmaması geçek nöbetlerden ayrılmakta yardımcı olur. Hastalardan evde çekilen videolar ve EEG da tanı koymakta yardımcı olabilir. Tedavi genellikle patoloji dışında gerekmez. Lopazepam ???????


"QURBAN RANZOR İ YAR. Jitteriness; hızlı bir primer tremor(titreklik)dur. Yenido ğ an döneminde sa ğ lıklı bebeklerin yarısına yakınında(%40) çene, kol." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları