Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

* ZEDELENME : Bireylerin psikoloji fizyolojik ya da anatomik özelliklerinde geçici yada kalıcı işleyiş bozukluğudur. Vücudun bir parçasının olmayışı.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "* ZEDELENME : Bireylerin psikoloji fizyolojik ya da anatomik özelliklerinde geçici yada kalıcı işleyiş bozukluğudur. Vücudun bir parçasının olmayışı."— Sunum transkripti:

1

2

3

4

5 * ZEDELENME : Bireylerin psikoloji fizyolojik ya da anatomik özelliklerinde geçici yada kalıcı işleyiş bozukluğudur. Vücudun bir parçasının olmayışı eksik oluşu yada iyi işlememesi gibi durumlar zedelenmedir. * ÖRNEK: * Bacakların olmayışı,kolların felçli oluşu vb.

6 * YETERSİZLİK: Bireyin zedelenme sonucu normal durumlarda yapası gereken bir etkinliği yerine getirememesi,yeterli olmama, belirli bir şekilde davranmada sınırlı kapasite, zedelenmeye bağlı olarak bir organın işlevini yitirmesi.Bedensel yada zihinsel davranışların kısıtlanması durumuna yetersizlik denir. * ÖRNEK: * Zihinsel engelden dolayı algılayamama.

7 * ÖZGÜR/ENGEL: Birey yetersizlik nedeni ile yaş,cinsiyet,sosyal ve kültürel faktürle bağlı olarak oynaması gereken rolleri gerektiği gibi yerine getiremez. Oynaması gereken roller ona verilmez,yetersizliği karşısına engel olarak çıkar. * ÖRNEK:İşiteme yetersizliği olan bir bireye işitme cihazı takılarak duyması sağlandığı taktirde yetersizlik giderilir ve engele dönüşmez.

8 * RİSK TAŞIMA :Yetersizliği belirlenemeyen ama ileride yetersizlik göstereme olasılığı yüksek olan çocuklar RİSK grubundadır.

9 * RİSK TAŞIYANLAR: * Genetik faktörler, * Aileden gelen kalıtsal hastalıklar, * RİSİK TAŞIYAN ÇOCUKLARA * Erken eğitim programı * Okul öncesi hizmetleri


"* ZEDELENME : Bireylerin psikoloji fizyolojik ya da anatomik özelliklerinde geçici yada kalıcı işleyiş bozukluğudur. Vücudun bir parçasının olmayışı." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları