Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Bilgisayar Ve Cep Telefonunun Zararları. KONULAR Göz problemleri Okuldaki ders durumumuzu düşürme Sosyalleşme üzerinde etkisi Beyin hücrelerini öldürür.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Bilgisayar Ve Cep Telefonunun Zararları. KONULAR Göz problemleri Okuldaki ders durumumuzu düşürme Sosyalleşme üzerinde etkisi Beyin hücrelerini öldürür."— Sunum transkripti:

1 Bilgisayar Ve Cep Telefonunun Zararları

2 KONULAR Göz problemleri Okuldaki ders durumumuzu düşürme Sosyalleşme üzerinde etkisi Beyin hücrelerini öldürür Bağımlılık yapar Bel ağrısı yapar Yorgun hissederiz Baş ağrısı yapar Bilek ağrısı yapar Boyun ağrısı yapar Kilo almamıza neden olur Görüş alanında daralma Kulakta çınlama ve ısınma Zaman kaybı Uykuda azalma

3 Sizce bilgisayar ve cep telefonunun zararları nelerdir?

4 Telefon ve bilgisayar aletlerini çok oynarsak erken yaşta göz problemleri yaşarız.

5 Neden göz problemlerimiz olur? Çünkü bilgisayar ve telefon oynarken gözümüzü daha çok kırparız.Bu yüzden gözümüz daha çok ağrır ve kızarır.

6 Okuldaki Ders Durumumuzu Düşürmeye Sebep Olurlar.

7 Neden Okuldaki Ders Başarımız Düşer? Çünkü hep bilgisayar ve telefonla ilgileriniz, ders çalışmaya ve ödev yapmaya vakit kalmaz.

8 Bilgisayar Ve Telefon Kullanımının Sosyalleşme Üzerinde Kötü Etkisi Vardır

9 Neden Bilgisayar Ve Cep Telefonunun Sosyalleşmede Kötü Etkisi Vardır? İnternet ortamlarının Kötü alışkanlıklara Zemin hazırladığı İspat edilmiştir. Böylece çocuklar Aileleriyle sosyal- leşemez ve aile arasında sorun ya- ratır.

10 Cep Telefonu Ve Bilgisayar Beynimizdeki Hücreleri Öldürür

11 Cep Telefonu Ve Bilgisayar Neden Beyin Hücrelerini Öldürüyor? Çünkü cep telefonu ve bilgisayarın yaydığı radyasyon nedeniyle beyin hücrelerini öldürüyor.

12 Bağımlılık Yapar

13 Neden Bağımlılık Yapar? Böyle başlar: Sıkıldığınızda ya da boş zamanınız olduğunda bilgisayar oyunu oynayabilirsiniz.Ama bazı insanlar bunu bağımlılık haline getirirler.

14 Bilgisayarda Çok Oturursak Bel Ağrısı Yapar Keşke bilgisayar başında dik dursaydım!!!

15 Neden Bel Ağrısı Yapar? Çünkü insanlar genellikle bilgisayar başında bazı insanlar eğik duruyor.Bu sebeple bel ağrısı olur.

16 Yorgun Hissederiz

17 Neden Yorgun Hissederiz? Çünkü bilgisayarın yaydığı ışık bizi yorgun hissettirir.

18 Baş ağrısı Yapar

19 NEDEN BAŞ AĞRISI YAPAR? Çünkü bilgisayar yaydığı radyasyon ve yaydığı ışıkları bizim baş ağrımamıza neden olur.

20 Bilek Ağrısı Yapar

21 Neden Bilek Ağrısı Yapar? Bilgisayarda çok yazı yazarsak ve mause çok oynatırsak bileğimiz ağrır.

22 Kilo Almamıza Neden Olur

23 Neden Kilo Almamıza Neden Olur? Çünkü bilgisayar ve telefonla çok vakit geçirirsek ve 3 öğün yemeği bilgisayar ve telefon başında yersek kilo alırız.Bilgisayar başında ya da telefon başında oturup hiç kalkmazsak yediklerimizi eritemeyiz. Bu da bizim kilo almamıza neden olur.

24 Boyun Ağrısı Yapar

25 Neden Boyun Ağrısı Yapar? Boyu kısa olan insanlar boyunlarını zorlayarak yukarıya doğru bakmak isterler.Boyu uzun olanlar ise aşşağı doğru bakarlar. Bu durumda boyun ağrısına sebep olur.

26 Görüş Alanında Daralma

27 Neden Görüş alanında Daralırız? Cep telefonun ve bilgisayarın yaydığı ışık sayesinde gözlerimiz hafif hafif kaymaya başlar.Eğer bir insan hep bilgisayar başındaysa kör olma risk’i olabilir.

28 Kulak Çınlaması Ve Kulakta Isınma

29 Neden Kulakta Isınma Ve Kulak Çınlaması Olur? Çünkü bilgisayar başında durup ya da çok sesli müzik dinlersek kulak çınlaması ve kulakta ısınma olayını yaratır.

30 Vakit (Zaman) Kaybına Neden Olur

31 Neden Zaman Kaybına Neden Olur? Çünkü bilgisayar ve telefonda çok vakit geçirirsek zaman kaybına neden olur.

32 Uykuda Azalma

33 Neden Uykuda Azalır? Çünkü bilgisayar başında çok vakit geçirdiğimiz için.

34 KISACA Göz problemleri yaşarız Okuldaki ders durumumuzu düşürmeye sebep olur Sosyalleşme üzerinde kötü etkisi vardır Beyin hücrelerini öldürür Bağımlılık yapar Bel ağrısı yapar Yorgun hissederiz Baş ağrısı yapar Bilek ağrısı yapar Boyun ağrısı yapar Kilo almamıza neden olur Görüş alanında daralırız Kulakta çınlama ve ısınma olayını yaşatır Zaman kaybına neden olur Uykuda azalmaya neden olur

35 Size göre artık bilgisayar ve cep telefonu oynmak zararlımıdır???

36 Bunu hikaye yazarakta anlatabiliriz. ÖRNEK Ali’nin Bilgisayar İle Başı Dertte Ali annesinden bilgisayar oynamak için izin istiyor.Annesi Ali’ye bir saat oynamasına izin veriyor.Ali bilgisayarın başına geçip oyun oynamaya başlamıştır.Bir saati dolmuştur.Ama Ali bilgisayarı bırakmadı ve oyununa devam etti.Annesi Ali’yi bilgisayarın başından kalkmasını söyledi.Ali sert bir sesle annesine ‘hayır’ dedi annesi Ali’ye sinirlenip internet fişini çekti ve bilgisayarın şarj aletini sakladı Devamı öbür sayfada

37 Ali bilgisayarın şarj aletini ve internet fişini aramaya başladı.Ali bulamayınca çok sinirlendi.Annesinin yanına gitti ve internet fişi ve bilgisayarın şarj aleti nerede diye sordu.Annesi Ali’ye bilmiyorum koyduğum yeri unuttum dedi.Ali çok sinirlendi ve telefonun başına geçip müzik dinlemeye başladı.Annesi müzik dinlediğini görünce bilgisayarı artık çok oynamayacağını sandı. Devamı öbür sayfada

38 Annesi internet fişini taktı ve bilgisayarın şarj aletini Ali’ye verdi.Ali internetin fişini takıp hemen bilgisayarı kurmaya başladı.Annesi Ali’nin bilgisayar oynadığını görünce çok kızmış.Babası gelince annesi babasına Ali’nin çok bilgisayar oynadığını söylemiş.Babası Ali’yi yanına çağırmış ve bilgisayar oynamak çok zararlı demiş.Ali babasının dediğini bak aldırış etmemiş.Ali yemğini yedikten sonra bilgisayarın başına geçmiş.Bilgisayarda oyun oynamaya başlamış. Devamı öbür sayfada

39 Annesi Ali’nin uyku saati gelince uyumasını söylemiş.Ali annesinin sözünü dinlemeyip yatmış gibi yapmış.Ali annesi uyuyunca bilgisayarın başına geçmiş ve oyun oynamaya devam etmiş.Oyununu 4-5 saat oynamış.Sabah olunca kalkmış.Annesi Ali’nin gözünde kızarıklıklar olduğunu fark etmiş.Annesi Ali’ye bilgisayar başında çok mu oturdun? Demiş.Ali hayır demiş ve annesine yalan söylemiş.Annesi Ali’ye bugün kü sınavına çalıştın mı demiş.Ali evet demiş. Devamı öbür sayfada

40 Ali sınava girince çalışmadığı için boş bırakmış ve bazılarını sallamış.Eve geldiğinde sınavım iyi geçti anne demiş.Ali’nin sınav sonuçlarını annesi öğrenince Ali’ye çok kızmış.Babası Ali’yle gene konuşmuş Ali bu sefer zararlarını anlamış ve artık bilgisayar çok oynamamaya başlamış.

41 ŞİMDİDE BİR VİDEO İLE ANLATALIM.

42 ARKADAŞLAR BOŞ ZAMANLARINIZDA BİLGİSAYAR VE CEP TELEFONU OYNAMAK YERİNE NEDEN EĞLENCELİ YA DA YARARLI İŞLER YAPMIYORSUNUZ?

43 Futbol Oynayabilirsiniz.

44 Kitap Okuyabilirsiniz

45 Ailenizle zaman geçirebilirsiniz.

46  SAYGILARIMLA İZLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER

47 ÖĞRENCİNİN ADI:CEREN SOYADI:BORSÖKEN SINIFI:5/D


"Bilgisayar Ve Cep Telefonunun Zararları. KONULAR Göz problemleri Okuldaki ders durumumuzu düşürme Sosyalleşme üzerinde etkisi Beyin hücrelerini öldürür." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları