Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Vergiden kaçınma ve vergi kaçakçılığı

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Vergiden kaçınma ve vergi kaçakçılığı"— Sunum transkripti:

1 Vergiden kaçınma ve vergi kaçakçılığı
Bir kimse vergi konusu olan bir malı almaz ise örneğin; araba kullanmazsa MTV vergisi vermez. Bu durumda, kişi vergiden kaçınmış olacaktır. Vergi borcu doğmuş ancak vergi kanunlarına aykırı hareket ederek verginin bir kısmının veya tamamının ödenmemesi haline vergi kaçakçılığı denir. Vergi suçu ise, vergi kanunlarına aykırı hareket ederek vergi ödememek için bilerek yapılan fiil ve hareketlere denir.

2 Vergi kaçakçılık halleri
KDV’de kaçakçılık Gümrük vergisinde kaçakçılık Gelir vergisinde kaçakçılık

3 Çifte vergi Aynı bir vergi konusunun birden fazla vergilendirilmesi veya aynı yetkinin bir kaç defa kullanılması sonucunda birden fazla defalar vergi alınması halinde ortaya çifte vergi durumu çıkar.

4 BÜTÇE ESASLARI Bütçe bilançodan farklıdır. Bilanço, geçmiş bir devrenin aktif ve pasiflerinin sonucunu ortaya çıkarır. Bütçe ise, gelecek bir yıl içinde elde edileceği tahmin edilen gelir ve o yıl içinde yapılması düşünülen giderleri içerir. Devlet bütçesi, devletin gelir ve giderlerinin karşılıklı olarak gösterildiği bir belge olarak tarif edilir.

5 Bütçenin temel unsurları
Devlete ait olacak, Belirli bir devreyi (muayyen) kapsayacak, Gelir-gider tahmini ve mukayesesi olacak, Yasama organı izni ya da müsaadesi olacak, Hukuki bir tasarruf olarak unsurları ortaya konur.


"Vergiden kaçınma ve vergi kaçakçılığı" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları