Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

PROJENİN AMACI Milli Eğitimin Temel Amaçlarında ifadesini bulan; beden, zihin, ahlâk, ruh ve duygu bakımlarından dengeli ve sağlıklı şekilde gelişmiş bir.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "PROJENİN AMACI Milli Eğitimin Temel Amaçlarında ifadesini bulan; beden, zihin, ahlâk, ruh ve duygu bakımlarından dengeli ve sağlıklı şekilde gelişmiş bir."— Sunum transkripti:

1

2 PROJENİN AMACI Milli Eğitimin Temel Amaçlarında ifadesini bulan; beden, zihin, ahlâk, ruh ve duygu bakımlarından dengeli ve sağlıklı şekilde gelişmiş bir kişiliğe ve karaktere sahip, insan haklarına saygılı, kişiliğe değer veren, topluma karşı sorumluluk duyan; pozitif düşünen, öğrencilerin iyilik yapma, yardım etme, karşılıklı iyi ilişkiler kurma becerilerini geliştirerek iyilikte ve yardımseverlikte yarışan öğrenciler yetiştirmek; öğrencilerin çevresiyle olumlu ilişkiler geliştirmesini sağlamak; okullarımızın, aile ortamlarımızın, ülkemizin ve dünyamızın daha yaşanabilir, daha huzurlu bir hale gelmesine katkıda bulunmak.

3 PROJENİN UYGULANIŞI

4 İlkokul – Ortaokul Ve Lise Öğrencileri
Uygulama Süresi Eğitim – Öğretim Yılı Hedef Kitle İlkokul – Ortaokul Ve Lise Öğrencileri

5 Okul Müdürü; okulda rehber öğretmenin de dahil olduğu bir proje yürütme ekibi oluşturmalıdır.

6 Okul Müdürü ve proje yürütme ekibi öncelikle okul öğretmenlerine , okul aile birliği başkanı olmak üzere velilere projeyi anlatmalıdır.

7 Okul müdürlerine proje kartları toplantı sonunda dağıtılacaktır.
Proje yürütme ekibi tarafından kartlar okul öğrenci sayısı kadar çoğaltılmalıdır. Proje öğrencilere anlatılmadan önce öğrencilere anket soruları sorularak ön bilgi ve düşünceleri alınmalıdır. Öğrencilere bir hafta boyunca farkındalık çalışmaları yaptırılmalıdır. Panoların oluşturulması, görsellerin hazırlanması, özdeyiş ve özlü sözlerin bulunması, hikayeleştirme, drama çalış-maları …vb.

8 Öğrencilerimize proje anlatılmadan önce sorulabilecek anket soru örnekleri ( bu sorular geliştirilebilir ve değiştirilebilir.): İyilik deyince ne anlıyorsunuz? Ne sıklıkta iyilikte bulunursunuz? En son kime ne şekilde iyilik yaptınız? İyilik yapan yardımsever insanların olmadığı bir toplumda ne tür sorunlarla karşılaşılır? Örnekler verebilir misiniz? İyilik/ yardım / yardımseverlik gibi başlıkların içinde yer aldığı değerler eğitimi nerede verilmelidir? Niçin? ( ev- okul-çevre) Bir önceki soruyla ilişkili olarak bu eğitim nasıl verilmelidir?

9 Yardım kurumları hakkında bilginiz var mı?
Eğer bu yardım kurumları, grupları olmasaydı toplumda yardımlaşma nasıl sağlanırdı? Dünyada bir şeyleri değiştirmek, geride bir iz bırakmak için ne yapardınız? Çok büyük şeyler düşünüp, çok önemli bir şey mi yapardınız? Yoksa hiç yılmadan her gün ufak bir şey mi yapardınız? Gibi Eğitim öğretim yılı sonunda öğrencilere tekrar bir anket çalışması uygulanarak projeye ilişkin geri dönütler alınmalıdır. İnsanlara iyilik yaptığınızda nasıl tepkiler aldınız? İnsanlara iyilik yaptığınızda siz neler hissettiniz? Ve ilk anket soruları tekrar sorulup öğrencilerin ilk cevapları ve son cevapları arasındaki farklılık karşılaştırılabilir.

10 Kartlar öğrencilere dağıtılır. Kartların işleyişi anlatılır.
Kartı alan öğrenci iyilik/ yardımı yaptıktan sonra karta işlemeli ve yardım ettiği kişiye kartı devretmelidir. Kart bu şekilde beşinci kişiye geldikten sonra iyilik/ yardımı yapan kişi kartı işlemeli ve kartın fotoğrafını çekmelidir. Fotoğraf çekildikten sonra İl Milli Eğitim mail adresine gönderilmelidir.

11 İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü
:

12 Öğrencilerimiz gördükleri , rastladıkları iyilikleri de fotoğraflayabilirler. Kendilerini de çekebilirler. İkinci dönem sonunda çekilen fotoğraflardan bir sergi oluşturulacaktır. Öğrencilerimiz yaptıkları iyilikleri yazılı olarak proje yürütme ekibine vereceklerdir. Bu yazılı metinleri okul proje yürütme ekibi değerlendirerek en iyi örnekleri bir araya getirecektir. Proje yürütme ekibi iyilik sayısını , ne tür iyiliklerin yapıldığını belirten raporlarıyla birlikte derledikleri iyi örnekleri grup sorumlularına teslim edeceklerdir. Yıl sonunda tüm gruplardan gelen ve derlenen iyilik örnekleri il yürütme komisyonu tarafından incelenerek kitaplaştırılacaktır.

13 PROJE TAKVİMİ İŞLEYİŞ TARİH 17 Ekim 2017
İl Milli Eğitim Müdürlüğünde bilgilendirme toplantısı 17 Ekim – 1 Kasım 2017 Okullarda öğretmen ve velileri bilgilendirme ve öğrencilerle farkındalık çalışması 1- 10 Kasım 2017 Okullarda öğrencilere projelerin anlatılması 13 Kasım 2017 Projenin uygulamaya başlaması 17 Kasım 2017 Okul görsellerinin ve panoların oluşturulması 1 -12 Ocak 2018 Yapılan etkinliklerin sergilenmesi 15-17 Ocak 2018 Dönem sonu raporun oluşturulması 5-9 Şubat 2018 İkinci Dönem Başlaması, okullarda panonun düzenlenmesi 12 Şubat 2018 Projenin uygulamaya başlaması ve etkinliklerin gerçekleştirilmesi 30 Nisan 2018 İkinci dönem raporlarının ve etkinlik örneklerinin il yürütme komisyonuna teslimi 1-4 Mayıs 2018 İl yürütme komisyonun değerlendirmesi 15 Mayıs 2018 Proje Finali ( Fotoğraf sergisi ve iyilik örneklerinin kitaplaştırılması

14 Projeye katılımınız ve desteginiz için tesekkür ederiz
Iyilik gönüllüleri ……


"PROJENİN AMACI Milli Eğitimin Temel Amaçlarında ifadesini bulan; beden, zihin, ahlâk, ruh ve duygu bakımlarından dengeli ve sağlıklı şekilde gelişmiş bir." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları