Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Çocuklara Yönelik Şiddetin Önlenmesi

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Çocuklara Yönelik Şiddetin Önlenmesi"— Sunum transkripti:

1 Çocuklara Yönelik Şiddetin Önlenmesi

2 ÇOCUĞA ŞİDDET, BİR İNSANLIK SUÇUDUR
Sosyal öğrenme teorisine göre çocuklar şiddet kullanmayı ve bunun normal bir davranış olduğunu anne-babalarının davranışlarını gözlemleyerek öğrenir. Fiziksel şiddetin çocuk ve ergenler üzerindeki etkileri birçok sosyal bilimcinin ilgi odağı olmuş ve bu konuda çok detaylı araştırmalar yapılmıştır.  

3 Yapılan bazı araştırma sonuçlarına göre;     Fiziksel ceza gören çocuk kaygı yaşamakta ve içine kapanmaktadır. Bu çocukların benlik kavramlarının da olumsuz etkilediği belirlenmiştir.

4 Fiziksel ceza ile öz saygının azalması ve psikolojik sorunlar arasında olumlu bir ilişki bulunmuştur. Fiziksel ceza çocukta saldırganlık ve şiddet davranışlarına yol açmaktadır.

5

6 Şiddetli bir fiziksel ceza ile karşı karşıya kalan çocuk korkmakta ve kendisini çaresiz ve değersiz hissetmektedir.

7 Çocukluklarında fiziksel ceza görmüş üniversite öğrencilerinin yoğun kaygı ve depresyon yaşadıkları, sosyal ilişkilerinin olumsuz olduğu belirlenmiştir.

8 Şiddetli fiziksel cezaya maruz kalan çocuk bunu ebeveynliğin normal bir parçası olduğunu öğrenmekte ve bir yetişkin olarak aynı davranış kalıplarını kendi çocukları üzerinde uygulamaktadır.

9 Aile içi şiddet araştırmaları, çocuk ve ergen yaşta dayağa maruz kalmanın yaşamın sonraki devirlerinde eşe yönelik şiddet olgusunun hazırlanmasında etken olduğunu göstermektedir. Çocuklukta şiddete maruz kalan çocuk ileriki yaşantısında bunu sadece kendi çocuğuna yönelik olarak değil başkalarına yönelik olarak da kullanmaktadır.

10 Babanın anneye saldırgan davranışını gören çocuklar, şiddet kendilerine yönelmese bile kurban durumundadır.

11 Ve bu liste daha uzar gider…

12 Uzun lafın özü şiddet uygulamak bir sorundur ve destek alarak, öfke kontrolü edinerek, şiddete karşı duyarlılık oluşturarak üstesinden gelinebilir. Çocukları davranışlarıyla ilgili suçlamadan önce şöyle bir kendimize bakıp değerlendirelim derim.         

13 Barış kültürüyle büyüyen nesiller dileğiyle…

14


"Çocuklara Yönelik Şiddetin Önlenmesi" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları