Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Çocuklarımızı internette ne gibi tehditler bekliyor?

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Çocuklarımızı internette ne gibi tehditler bekliyor?"— Sunum transkripti:

1 Çocuklarımızı internette ne gibi tehditler bekliyor?

2 Uygunsuz içerikler:  Pornografik içeriklerin  şiddet içerikli  madde bağımlılığına özendiren görsel ve videolar çocukların istemeden de olsa karşılaşabileceği içerikler olarak internette yoğun şekilde bulunuyor.

3 İstenmeyen iletişim:  Siber zorbalık  cinsel istismar olarak  iki çeşidi olan istenmeyen iletişim ile çocuklar mesajlar ve e-postalarla ya hakarete uğruyor ya da cinsel olarak istismar edilmeye çalışılıyor.

4 Siber zorbalık Siber zorbalık nedir? Kişinin elektronik iletişim araçlarını kullanarak belirli bir zaman içerisinde veya sürekli olarak, kendisini savunma gücüne sahip olmayan bir kişi ya da gruba yönelik olarak kasıtlı bir şekilde psikolojik, sosyal, sözel veya görsel saldırgan davranışlardır.

5 Siber zorbalık  Siber zorbalıkta; bilgisayar ve cep telefonu gibi iletişim vasıtaları kullanılarak gönderilen elektronik verilerle bireylerin tehdit edilmesi  küçük düşürülmesi,  gruptan dışlanması,  ayrımcılığa maruz kalması şeklinde olabilmektedir.

6 Siber zorbalık Amerika Birleşik Devletleri ve İngiltere gibi ülkelerde her beş gençten biri bu tür baskılara hedef oluyor. Baskıların sonu intihara dek varabiliyor.

7 Siber zorbalık  Bu davranışların başında zorbanın, kurbanı, elektronik iletişim araçları yoluyla tehdit etmesi ya da  kurbana yönelik kötü sözler içeren mesajlar göndermesi gelmektedir.  Bazen de mağdur hakkında internet ortamında dedikodu yaparak ya da mağduru rahatsız edecek özel resim ve bilgiler yayma yoluyla gerçekleştirilmektedir.

8 Siber zorbalık

9

10 Siber zorbalığa karşı alınacak önlemler:

11

12

13

14 Sosyal medyada çocuk istismarı  Çocuk istismarı nedir?  Dünya Sağlık Örgütü’nce, “çocuğun sağlığını, fiziksel gelişimini olumsuz yönde etkileyen, bir yetişkin, toplum veya ülkesi tarafından bilerek veya bilmeyerek yapılan davranışlar” çocuk istismarı olarak kabul edilmektedir.

15 sosyal medyada cinsel istismar nedir? -17 yaş arası çocuk ve gençlerin yaşadığı cinsel merak, cinsel tacizler için risk oluşturmaktadır. Bu yaş grubunu çeşitli şekillerde kandırabilen insanlar başlangıçta masumane başlayan yazışmaları daha sonra kamera görüntüleri ile sürdürebilmekte ve daha sonra da elde edilen kamera görüntüleri şantaj amaçlı kullanılarak cinsel istismara yönelebilmektedirler.

16 Siber taciz:  Türkiye’de internet üzerinden istismara uğrayan 862 çocuk üzerinde yapılan bir araştırma % 62,5’inin kendisini istismar eden kişiyle internet üzerinden, %73,3’ünün facebook, %16.7’sinin ise msn yoluyla tanıştığını ortaya koymuştur.

17

18


"Çocuklarımızı internette ne gibi tehditler bekliyor?" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları