Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

•Damla Akdulum •Gizem Dertli •Burak Karadaş •Osman Kuzgun •İpek Özcan

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "•Damla Akdulum •Gizem Dertli •Burak Karadaş •Osman Kuzgun •İpek Özcan"— Sunum transkripti:

1 •Damla Akdulum •Gizem Dertli •Burak Karadaş •Osman Kuzgun •İpek Özcan
•Yakup Uludağ 2014 Bahar Dönemi Ankara

2 PlayStation PlayStation (PS, PS1, PS one), Sony firmasının PlayStation adı verdiği oyun konsoludur. 1994 yılında piyasaya çıkan konsolun 2004 yılında üretimi durmuştur. Nintendo'nun Sony'ye verdiği cdrom siparişini son anda geri çekmesiyle Sony ürettiği Cdrom'u geliştirerek PlayStation'ı tasarlamıştır.

3 Özellikleri Movie Card sayesinde VCD filmleri oynatma özelliği. (Sony'nin Lisanslı Aksesuarı değildir) Müzik CDlerini çalıştırma Kendi PSone oyunlarını çalıştırma ModChip sayesinde Back-Up oyunları çalıştırma (Sony'nin Lisanslı Aksesuarı değildir) Kendi Movie Card'ı haricinde; GameShark adlı kod makinesi bulnumaktadır, içindeki kayıtlı kodlar ile beraber yüklenen oyunlar şifreyle oynanabilmektedir, ayrıca bu eklentiyle CD, MP3 vb. çalınabilir.

4 PlayStation 2 PlayStation 2 (PS2), oyunu konsoludur. Yapımı 1998 senesinde duyurulan konsol, 4 Şubat 2000'de Japonya'da, 3 Ağustos 2000'de Kuzey Amerika'da, 10 Eylül 2000'de Avrupa'da satışa sunulmuş, kısa sürede herkes tarafından beğeni kazanmıştır. PlayStation 2 çıkışından itibaren şu ana kadar yaklaşık 150 milyon adet satılmıştır. Kalın ve ince olmak üzere iki ayrı boyutta satışa çıktı. Donanım olarak rakibi Xbox'dan düşük olmasına rağmen yüksek oyun bulunabilirliğiyle Xbox'ın önüne geçmiştir.

5 Özellikleri PSOne oyunlarını çalıştırma
Online oyun özelliği (Ayrıca satın almalısınız.) Müzik CD'lerini çalma DVD filmleri oynatma (DVD uzaktan kumandası da var, ayrıca satın almanız gerekiyor.) Optic dijital çıkıştan HI-FI bağlantısı yaparak Dolby Digital 5.1 ve DTS 5.1 ses desteği (Bu ses desteği MGS2, Gran Turismo 4 ve GTA: Vice City oyunları ile sınırlıdır daha çok DVD film izleyenler için düşünülmüştür.) Component kablo yardımıyla (oyunun ve tvnin desteklemesi şartıyla) Progressive tarama özelliği (Ayrıca satın almanız gerekir.) Kamera gerektiren oyunları oynayabilme (Ayrıca satın almalısınız.)

6 Playstation 3 İlk olarak 11 Kasım 2006'da, Japonya'da satışa sunulan konsolun ilk sürümlerinde sabit diskin kapasiteleri 20 ve 60 gigabaytlıktı. Birkaç ay sonra ise 40, 80 ve 160 gigabaytlık modeller üretildi. 2009'un Eylül ayından itibaren daha az yer kaplayan ve daha az eneji tüketen ince kasalı PlayStation 3 modeli piyasaya sürüldü. PS3 Slim ilk olarak 120GB'lık modeller ile, Ekim 2009'dan itibaren ayrıca 250GB'lık modeller ile raflardaki yerini almıştır. Bu modellerin içerdikleri yeni özelliklerin yanı sıra, PlayStation 2 oyunları ile uyumluluk özelliği ve üçüncü parti işletim sistemi kurulumu özelliği kaldırılmıştır.

7 Özellikleri Geliştirici Sony Computer Entertainment Üretici
Sony EMCS, Foxconn, ASUSTek Ürün Ailesi Playstation Nesil Yedinci Nesil Medya Blu-ray(Ps 3 oyun diski),DVD, Compact Disc, Ps oyun diski, Ps 2 oyun diski(sadece 1. ve 2. nesiller), Super Audio CD, Çevrimiçi dağıtım İşletim Sistemi XrossMediaBar Sistem yazılımı 3.73 sürümü CPU 3.2 GHz Cell Broadband Engine( PPE ve 7 SPE ile birlikte)

8 Özellikleri(2) Depolama Kapasitesi
2,5 inç SATA sabit disk (20,40,60,80,120,160,250,320 GB) Hafıza 256 MB sistem ve 256 MB video Grafik 550 MHZ NVIDIA/SCEI RSX Reality Synthesizer Kontrol Girişi Sixaxis, DualShock 3, Logitech Driving Force GT, Logitech Cordless Precision Controller, standart USB oyun kumandaları, GT Force, ritim oyunu oyun kumandaları, Playstation Move, Guncon 3, Playstation Protable, klavye ve fare En çok satış yapan oyun Call of Duty: Black ;Ops Geriye Uyumluluk Playstation tüm modeller, Playstation 2 (20,60,80 gb modeller)

9 Playstation 3 Bazı Oyunları
EA SPORTS™ 2014 FIFA World Cup Brazil™ Minecraft: PlayStation®3 Sürümü FINAL FANTASY® X|X-2 HD Remaster LEGO® The Hobbit™ Dark Souls II PES 2014 – Pro Evolution Soccer SHORT PEACE: Ranko Tsukigime's Longest Far Cry: The Wild Expedition Jetpack Joyride DRAGON BALL Z: BATTLE OF Z Doki-Doki Universe™ MLB 14 The Show The LEGO® Movie Videogame EA SPORTS™ FIFA 14 The Walking Dead: Season Two Grand Theft Auto V Backgammon Blitz Assassin's Creed® Liberation HD Dragon's Crown 3, 2, 1... SuperCrash! BreakQuest: Extra Evolution LEGO® Marvel Super Heroes™ FIFA 13 Batman: Arkham Origins

10 PlayStation 4 Sony firması Playstation 4'ün bazı özelliklerini New York'ta yapılan bir etkinlikle tanıttı. LED ışıklı göstergeye sahip yeni kumandada, hareket algılama sensörleri, dokunmatik yüzey, ikili analog çubuk ve oyun içinde kaydedilen görüntülerin anında sosyal medyada paylaşılmasına yarayan bir tuş bulunuyor. Playstation 4'te eski modellerinden farklı Xbox'larda kullanılana benzeyen "güçlendirilmiş bir bilgisayar" olacağı, bu nedenle oyun geliştirici firmaların işinin daha da kolaylaşacağı ifade ediliyor.

11

12 Özellikleri Ağırlıklı olarak siyah tonlarının kullanıldığı konsolun ebatları 275 x 53 x 305mm olarak belirlendi. Konsolda 8 Jaguar çekirdeğine sahip AMD işlemci ve 1.84TFLOPS işlem gücüne sahip yeni nesil Radeon grafik birimi yer alacak. 8GB GDDR5 bellek, 2 USB 3.0 girişi, HDMI ve optik çıkış, 1 AUX girişi bulunan cihaz 500GB HDD’ye sahip.

13 Artı ve Eksileri Artıları +Yenilenmiş tasarım
+Mükemmel oyun performansı +DualShock 4 +Grafik üstünlüğü +Remote Play özelliği Eksileri −Henüz yeterli oyun desteğine sahip değil. −Video oyun paylaşımı sınırlı −Henüz DLNA aktarımı gibi özellikler yok. −Bazen oyundan sizi atabiliyor.

14 Kimler Almalı? Tüm oyunseverler tarafından satın alınabilecek olan PlayStation 4, elbette daha çok sıkı oyuncular tarafından tercih edilmeli. Zamanla daha iyi bir konsol haline gelecek olan PlayStation 4, şimdilik oyun eksiği çekiyor. Oyunlarla birlikte zenginleşerek önümüzdeki dönemde hedef kitlesini genişletecektir.

15 Kullanım Alanları 8 kişiye kadar sesli konuşma
İnternetten canlı yayın yapın. Videolarınızı Facebook üzerinden paylaşabilirsiniz. Oyun içi görüntülerini Twitter veya Facebook'ta paylaşabilirsiniz. PlayStation App ile PS4'e erişim

16 Playstation Plus Nedir ve Nasıl Kullanılır?
Playstation Plus sistemi, Sony'nin oyun konsollarında kullandığı ayrıcalıklı bir sistemdir. Bu sistem tahmin edeceğiniz üzere ücretlidir. Playstation Plus'ı ilk 14 gün denemek ücretsizdir ve her Playstation kullanıcısını bir defaya mahsus 14 günlük Playstation Plus deneme hakkı bulunmaktadır. Bunun dışında Playstation Plus'ın 1 aylık üyelik ücreti 14 TL, 3 aylık üyelik ücreti TL ve 1 yıllık üyelik ücreti ise TL'dir. Kimi zaman Playstation Plus'ın üyelik ücretinde indirim yapılmaktadır. Ayrıca yine bölgelere göre fiyat farklılığı bulunmaktadır. Bu farklılık daha çok kur farkından dolayı ortaya çıkmaktadır.

17 Playstation Plus Satın Alınmalı Mı?
Özellikle birden fazla Sony konsoluna sahipseniz kesinlikle Playstation Plus üyeliği almalısınız. Her ay yeni oyunlara ücretsiz olarak sahip olma fırsatınız oluyor neticesinde. Üstelik bu oyunlar gerçekten çok kaliteli oyunlar oluyor. Yazımız içerisinde de bahsettiğim gibi Şubat ayı içerisinde Metro: Last Light ve BioShock: Infinite gibi üst düzey oyunlar Playstation Plus'ta bedavaydı. Ayrıca Mart ayı içerisinde Tomb Raider'ın son oyunu ücretsiz olacak. Yıllık olarak 99,00 TL vererek Playstation Plus üyeliği aldığınızda 50'den fazla oyun satın almış gibi oluyorsunuz.

18 Eğitimde PlayStation Son 5 yılda PlayStation eğitim ile ilgili çoklu ortam kullanımında önde gelmektedir. İngiltere’de birçok okul artık müfredat içinde PlayStation bulunmakta ve oyun tabanlı öğrenme (GBL) oradaki okullarda ve eğitim kurumlarında etkin şekilde kullanılmaktadır.

19 Videolar PS3 Move Trailerhttp:// playstation-3-move-trailer.html PS3 de en komik 5 oyun hatası komik-5-oyun-hatasi.html PS4 İncelemehttp:// PS4 İncelemehttp://

20 Videolar(2) http://www.chip.com.tr/video/sony-playstation- 4_3418.html
PS4 İnceleme 4_3418.html PS4 Donanımhaber'in Yorumu

21 Kaynakça http://www.chip.com.tr/inceleme/sony-playstation-4_4067.html
education-what-is-sony-playstation/


"•Damla Akdulum •Gizem Dertli •Burak Karadaş •Osman Kuzgun •İpek Özcan" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları