Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Bugün neler öğreneceğiz?

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Bugün neler öğreneceğiz?"— Sunum transkripti:

1 Bugün neler öğreneceğiz?
Ders : Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi Sınıf : 4 Öğrenme Alanı : İNANÇ Ünite : DİN VE AHLÂK HAKKINDA NELER BİLİYORUZ? Süre : = 80 dakika Konular : 1- Dersin işlenişi hakkında açıklama 2-Günlük konuşmalarımızda dine ilişkin ifadeeler Kazanımlar : Dini ifadelerin günlük konuşmalarımızda nerede ve nasıl kullanıldığını fark eder.

2 “Euzü billehimineş-şeytanir-racim, Bismillehir-rahmenir-rahim”
BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM Sevgili Öğrenciler! İlk üç sınıfta görmediğiniz, ilk defa bu öğretim yılında okuyacağınız yeni bir derse başlıyoruz. Bu derste öğreneceğiniz bazı konularda bilgi birikiminiz vardır. Örneğin, “Euzü-Besmeleyi” bugüne kadar çok duymuş ve söylemişsinizdir. Şimdi yine “Euzü billehimineş-şeytanir-racim, Bismillehir-rahmenir-rahim” diyerek derse başlayınız.

3 DERS’İN İŞLENİŞİ Günlük konuşmalarınızda kullandığınız söz ve sözcüklerden bazılarının dinle ilişkisi vardır. Örneğin, bir insanla karşılaştığınızda “selâm vermek”, bir işe başlarken “besmele çekmek” dini bir ifadedir. Günlük yaşamınızda sıkça kullandığınız ve içinde “Allah” lâfzı geçen söz, deyim ve atasözlerinden birkaç tane örnek verecek var mı?

4 Maşallah, inşallah, Allah korusun, Allah’tan umut kesilmez,
Maşallah, inşallah, Allah korusun, Allah’tan umut kesilmez, Allah’a emanet ol Allah bilir Allah razı olsun Allah bereket versin Allah sabır versin. Yukarıdaki ifadelerin anlamlarını düşününüz. Bunları hangi durumlarda kullandığımıza dair örnek veriniz.

5 1-Euzü-besmele her öğrenciye teker teker
okutulacak 2-Euzü-besmele’nin anlamları söylenecek.

6 BESMELENİN OKUNUŞU VE ANLAMI
Euzu – besmele: Eûzü billehi mineş – şeytanir - racim, Bismillehir – rahmenir - rahim Anlamı: Kovulmuş şeytanın şerrinden Allah’a sığınırım. Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla. 6

7 DEĞERLENDİRME 1-Bir insanı, Allah’ın “kazadan-belâdan”
koruması için nasıl bir ifade kullanırız? 2-Hasta olan bir insanın iyileşmesi için nasıl bir ifade kullanırız?

8 SONRAKİ DERSE HAZIRLIK
1-Besmele ne zaman söylenir? 2-Allah’a niçin şükretmeliyiz? Bu iki sorunun cevabını araştırınız ve defterinize yazarak geliniz. EV ÖDEVİMİZİ YAZALIM


"Bugün neler öğreneceğiz?" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları