Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Zihin Haritası Bu sunumda yer alan ana başlıklar:

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Zihin Haritası Bu sunumda yer alan ana başlıklar:"— Sunum transkripti:

1 Zihin Haritası Bu sunumda yer alan ana başlıklar:
*Zihin Haritalarına temel bir giriş. *Zihin haritası nedir? *Zihin haritası nasıl çizilir? *Zihin haritalarının eğitim- öğretime katkıları nelerdir? *Zihin haritaları öğrencilerin öğrenmelerini nasıl geliştirir?

2 Giriş Zihin haritası nedir?
Beyindeki tüm alanları (sözcük, görüntü, sayılar, ritm, renk) devreye sokan güçlü bir tekniktir. Bu teknik sayesinde beyninizin sonsuz derinliklerinde özgürce dolaşır, yaratıcılığınızı arttırırsınız. Sayfalar dolusu bilgiyi tek bir kağıt üzerine aktarabilmekte ve bunu kalıcı hafızaya taşımaktadır.

3 Zihin haritası nasıl çizilir?
Zihin haritası tekniğiyle not alırken bilgileri bir ağaç gibi ayrıştırırız: Ağacın gövdesinde , temel fikir; dallarında, ana parçalar; yapraklarında ,detaylar… DETAYLAR ANA PARÇALAR TEMEL FİKİR

4 Kağıdı manzara pozisyonunda tut.
Ortaya bir daire çiz ve içine ana fikri yaz. Bu ana fikrin kaç alt parçaya ayrıldığını belirle. Ana fikrin çevresine alt parça sayısı kadar daire çiz. Ana fikirden alt parçalara çizgiler çiz. Alt parçaları 1-2 kelimeyle detaylandır. detay Alt Başlık ANA FİKİR detay detay Alt Başlık detay Alt Başlık detay detay

5 Zihin haritası nasıl çizilir?
örnek DEĞERLERİMİZ

6

7

8 Zihin haritası hazırlarken;
*Üç kelimeyi geçmeyin (kısa ve sade ifade) *Kendi ifadeniz olsun *Görselleştirin (Temel fikir ve kavramları renklerle ayrıştırabilir basit çizimlerle görselleştirebilirsiniz)

9 Zihin Haritası Tekniği,
*Beynin bilgi ile uyum içerisinde çalışmasını sağlar. *Kalıcı öğrenme ve %100 hatırlama sağlar.

10 Zihin Haritaları Eğitiminin Öğrenciye Faydaları Nedir ?
Zihin haritaları ile öğrenci öğrendiği bilgiyi uzun süreli hafızada tutar. Öğrenci bu eğitim ile aslında konu her ne olursa olsun (tarih, coğrafya, matematik, kimya, İngilizce…) nasıl öğreneceğini öğrenir. Ders çalıştırmaktan öte ÖĞRENMEYİ ÖĞRETİR!

11 birelifkadar.com


"Zihin Haritası Bu sunumda yer alan ana başlıklar:" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları