Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Prof. Dr. Arif YAVUZ İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Prof. Dr. Arif YAVUZ İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi"— Sunum transkripti:

1 Prof. Dr. Arif YAVUZ İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi
2016 TEMMUZ AYI POLİTİK EKONOMİK RAPOR Haince Planlanan 15 Temmuz Darbe Girişimi 30 TEMMUZ 2016 Prof. Dr. Arif YAVUZ İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi

2 Kim yaptı? Kiminle beraber yaptı? Türk Devleti ve Hükümeti bu darbeden önceden haberi olmadı mı? Kimler kazandı, kimler kaybetti? Niçin başarısız oldular? Türkiye eksen kayması mı yaşıyor? Yoksa eski eksenine mi oturuyor? Eğer eski eksenine oturuyor ise Fetö niçin temizleniyor ve bitiriliyor? Bu darbe ortamında niçin İşid ve PKK eylem yapmadı ve yapmıyor? Suikast girişimleri ve iç kargaşa olacak mı? Devletimiz ve Hükümetimiz ne yapmalı? Bundan sonra ne olacak? Bu darbe girişiminin politik ve ekonomik etkileri nasıl olacak? Bundan sonra, Ekonomi, Dolar, Borsa, Faizler, Altın, Parite ne olacak?

3 KİMİN İLE BERABER YAPTI?
KİM YAPTI? Fethullahcı terör örgütünün Askerleri ve Generalleri yaptı. KİMİN İLE BERABER YAPTI? Küresel Güçler ile beraber planlandığını ve yapıldığını zannediyoruz. Ayrıca makam vaat edilen bazı subayların da katıldığını tahmin ediyoruz. En üst kademe generallerin ve kuvvet komutanlarının bu darbenin içinde olmadığını düşünüyoruz.

4 TÜRK DEVLETİ VE HÜKÜMETİNİN BU DARBEDEN ÖNCEDEN HABERİ OLMADI MI?
Senaryo 1 Türk Devleti ve Hükümeti darbeyi saatler öncesinden öğrendi. Senaryo 2 Türk Devleti ve Hükümeti darbeyi günler öncesinden öğrendi.

5 KİMLER KAZANDI? KİMLER KAYBETTİ?
Birinci kazanan en fazla kazanan; Sayın Cumhurbaşkanımız ve Hükümetimizdir. İkinci kazanan; Türk Milleti ve Polisidir. KİMLER KAYBETTİ? Birinci kaybeden en fazla kaybeden; Fethullah Gülen Terör örgütü ve Küresel Güçlerdir. İkinci kaybeden ve zarar gören; Çok üzülerek maalesef söylüyorum vatan sever ordumuzdur.

6 NİÇİN BAŞARISIZ OLDULAR
NİÇİN BAŞARISIZ OLDULAR? (6 SENARYO DÜŞÜNÜYORUZ) (Bunlar Birer Senaryodur. Gerçek Değildir.) Senaryo 1 (Milli Güç Teorisi) 1-Küresel güçler ile beraber Haince planlanan bu darbe girişiminin hedefi, Hükümeti düşürmekti. 2-Darbeyi planlayan ve yapanlar mağlup olmuşlardır. 3-Bu darbe girişimi,Türk Devletimiz, Türk Milletimiz, Türk Ordumuz, Türk Polisimiz, İstihbaratımızın ve Sayın Cumhurbaşkanımızın üstün gayretleri ile engellenmiştir. Senaryo 2 (Yeni Türkiye Üçgeni Teorisi) 1-Bu senaryoya göre, Darbe planlandığı gibi oldu ve Yeni Türkiye üçgeninin kurulması planlanıyor. 2-İkinci Cumhuriyetin kurulması planlanmaktadır. 3-Hedef, sadece Fethullahcı Terör örgütünü bitirmek ve Yeni Türkiye üçgenini ve 2. Cumhuriyetin kuruluşunu sağlamaktır.

7 Senaryo 3 (Fetö İftirası) (Bu Senaryo Kesinlikle Doğru Değildir
Senaryo 3 (Fetö İftirası) (Bu Senaryo Kesinlikle Doğru Değildir.) 1-Bu senaryoya göre, Darbeyi planlayan Küresel güçler, yeni bir anlaşma yapmayı planlıyor ve Fetö’yü tasfiye ediyor. 2-Maalesef üzülerek söylüyorum, bu durumda ordu da zayıflıyor. Yani, darbeyi planlayan hedefine ulaşmış oldu. Senaryo 4 (Küresel Güç + Ulusal Güç Teorisi) (2 Hedefli ve 2 Aşamalı Darbe Planı) 1-Bu planda, üst üste 2 darbe planlandığını düşünüyoruz. 2-Planlanan Birinci darbe girişiminin amacı kaos ve iç karışıklık yaratmak polis-asker çatışmasını sağlamak ve esas olan 2. darbenin alt yapısını hazırlamaktı ve 2. darbe ile hedef, Hükümeti devirmekti. 3-Ancak Cumhurbaşkanımız güçlü sağduyusu ile, halkı sokağa çıkararak polis-asker çatışmasını, kaosun ve 2. darbenin olmasını engellemiştir. 4-Cumhurbaşkanımızın halkı sokağa çıkarması, küresel güçlerin planını bozmuştur.

8 Senaryo 5 (Cumhurbaşkanını Kaçırma Teorisi) (A Planı Tutmadı – B Planı Uygulanacak) 1-Darbeyi planlayan Küresel Güçler, başarılı olamadılar ve hedeflerine varamadılar. 2-Hedefleri Cumhurbaşkanını öldürmek değildi. Hedefleri Cumhurbaşkanını kaçırmaktı ve yurtdışına götürmekti. Böylece Cumhurbaşkanını kaçtı ve montaj kaset yaparak hain ilan edeceklerdi. 3-A planı tutmadı. Sayın Cumhurbaşkanımız, Türk Milletimiz, Ordumuz ve Polisimiz bu darbeyi engellemiştir. Darbeyi planlayanlar şimdi B planına geçmeye çalışıyorlar. Senaryo 6 (İhtar Ve Tehdit Teorisi) 1-Darbeyi planlayan Küresel güç, gerçek darbe yapmak istemedi ve bugünkü ortamda, darbenin alt yapısının oluşturulmadığı ortamda hükümeti devirmek istemediler. 2-Hedefleri Cumhurbaşkanımızı öldürmek değildi. Ve ayrıca, hedefleri Cumhurbaşkanımızı kaçırmakta değildi. 3-Hedefleri, Millete ve Hükümete korku vermek, Cumhurbaşkanımızı ikaz ve tehdit etmekti. 4-Küresel güçlerin, bundan sonra yapmak istedikleri ve ulaşmak istedikleri başka hedefler bulunmaktadır. 5-Buna göre biz esas hedefin BOP olduğunu düşünüyoruz.

9 Milli Güç Teorisi Senaryo 1’i Doğrulayan olaylar
Darbeyi yapmaya çalışan generallerin Fethullahcı Terör örgütü elemanı olmaları. Fethullahcı Terör örgütünün Küresel güç ile ve ABD ile ilişkilerinin iyi olması. Sayın Cumhurbaşkanımız ile Küresel Gücün arasının kötü olması. Sayın Cumhurbaşkanımızın kaçırılmak istenmesi. Sayın Cumhurbaşkanımızın, Rusya ile ilişkilerini iyileştirmesi ve 9 Ağustosta Rusya’ya gidecek olması. Fetö lideri Fethullah Gülen’in iade edilmemesi. Cumhurbaşkanımızın halkı sokağa davet etmesi ve Türk Milletinin kahramanlık sergilemesi. İncirlik üssünde görevli bir Türk subayının darbenin komuta merkezindeki elektriği kesmesi ve daha sonra ise Ankara’nın İncirliğin bütün elektriğini kesmesi.

10 Yeni Türkiye Üçgeni Teorisi Senaryo 2’yi Doğrulayan olaylar
Darbe bilerek yanlış başlatıldı. Amaç darbe yapmak değildi. Kaos yaratmak için yanlış zamanda ve yanlış şekilde başlatıldı. Hedef, Fetö terör örgütünü bitirmekti. Sayın Cumhurbaşkanımız öldürülmek istenseydi öldürülürdü diye düşünüyoruz. Başarısız darbe girişiminden hemen sonra, Fetö elemanlarının tasfiyesi başladı. Darbe esnasında ve sonrasında İşid ve PKK eylem yapmıyor. Darbe girişiminden sonra, birçok Fetö itirafcısı açıklamalarda bulunuyor. Senaryo 3 (Fetö İftirası) Bu senaryo 3, Fetö’nün iftirası ve yalanıdır. Bu senaryo 3 kesinlikle doğru değildir.

11 Küresel Güç + Ulusal Güç Teorisi Senaryo 4’ü Doğrulayan olaylar
Sayın Cumhurbaşkanımız, halen milletimizi meydanlarda tutmaktadır. Sayın Cumhurbaşkanımız ile Küresel Gücün arasının kötü olması. Fetö lideri Fethullah Gülen’in iade edilmemesi. Kuzey Irak’ta ve Kırgızistan’da Fethullahcı terör örgütünün okullarının kapanmayacağının beyan edilmesi.

12 Cumhurbaşkanını Kaçırma Teorisi Senaryo 5’i Doğrulayan olaylar
Sayın Cumhurbaşkanımız, halen milletimizi meydanlarda tutmaktadır. Sayın Cumhurbaşkanımız ile Küresel Gücün arasının kötü olması. Fetö lideri Fethullah Gülen’in iade edilmemesi. Kuzey Irak’ta ve Kırgızistan’da Fethullahcı terör örgütünün okullarının kapanmayacağının beyan edilmesi. Sayın Cumhurbaşkanımızın, Rusya ile ilişkilerini iyileştirmesi ve 9 Ağustosta Rusya’ya gidecek olması. Cumhurbaşkanımızın halkı sokağa davet etmesi ve Türk Milletinin kahramanlık sergilemesi. İncirlik üssünde görevli bir Türk subayının darbenin komuta merkezindeki elektriği kesmesi ve daha sonra ise Ankara’nın İncirliğin bütün elektriğini kesmesi.

13 (İhtar Ve Tehdit Teorisi) Senaryo 6’yı Doğrulayan olaylar
Sayın Cumhurbaşkanımız, halen milletimizi meydanlarda tutmaktadır. Darbe bilerek yanlış zamanda ve yanlış biçimde başlatıldı. Amaç darbe değildi, Milleti ve Hükümeti korkutmak ve ikaz etmekti. Hedef, Sayın Cumhurbaşkanımızı kaçırmakta değildi. Sayın Cumhurbaşkanımız öldürülmek istenmedi, öldürmek istenseydi öldürülürdü diye düşünüyoruz. Hedefin, BOP olduğunu düşünüyoruz.

14 HANGİ SENARYO DOĞRU? VE TÜRKİYE EKSEN KAYMASI YAPACAK MI?
Görüldüğü gibi, Senaryo 3 hariç, her bir senaryo’yu doğrulayan olaylar bulunmaktadır. Şu anda hangi senaryo’nun doğru olduğunu söylemek çok zordur. Kanaatimize göre aşağıda belirteceğim olaylara bakmak ve izlemek gerekmektedir.

15 İZLENECEK OLAYLAR İşid ve PKK eylem yapmaya başlayacak mı? (Allah Korusun) Devletimizin büyüklerine suikast girişimi yapılacak mı? (Allah Korusun) Moody’s ve Fitch not düşürecek mi? Fetö lideri Fethullah Gülen iade edilecek mi? Küresel Güç, iç karışıklık olması için çalışacak mı? (Allah Korusun) Ülkemizde idam cezası yasalaşacak mı? Türkiye, Nato’dan çıkacak mı? AB ile yapılan mülteci anlaşması sona erecek mi? Türkiye İncirlik üssünü kapatacak mı? WikiLeaks dosyalarında yeni bilgiler ilan edilecek mi? Reza Zarrab olayı nasıl şekillenecek?

16 Türkiye – Rusya ilişkileri nasıl seyredecek?
Türkiye – İsrail ilişkileri nasıl seyredecek? Türkiye – ABD ilişkileri nasıl seyredecek? Türkiye – İran ilişkileri nasıl seyredecek? Türkiye – Çin ilişkileri nasıl seyredecek? Ulusalcıların Avrasya Grubu ile Hükümetimiz çatışacak mı? Ulusal sağ ve Ulusal merkez ile Hükümetimiz çatışacak mı? Dünya’da halen etkili olan Fetö örgütü tasfiye edilecek mi? Devlet dairelerinde ve Askeriye’de boşalan kadrolara kimler atanacak? Bundan sonra, Devletimiz ve Hükümetimiz bütün cemaatlerin ve tarikatların üzerine gidecek mi? MİT Başkanı darbeyi Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Sayın Başbakanımıza önceden haber verememesine rağmen niçin görevden alınmadı?

17 TÜRKİYE EKSEN KAYMASI MI YAŞIYOR? YOKSA ESKİ EKSENİNE Mİ OTURUYOR?
Eğer, Senaryo 1 veya 5 veya 6 gerçekleşiyor ise; Türkiye’nin eksen kayması yaşama ihtimali vardır. Türkiye’nin yüzünü batı’dan doğu’ya çevirebileceğini, Rusya, Çin ve İran ile ilişkilerini güçlendireceğini tahmin ediyoruz. Eğer, Senaryo 2 veya 4 gerçekleşiyor ise; Türkiye’nin eski eksenine oturacağını düşünüyoruz. Batı ülkeleri ile ABD ve AB ile ilişkilerinin iyi olacağını tahmin ediyoruz.

18 EĞER ESKİ EKSENİNE OTURUYOR İSE FETÖ NİÇİN TEMİZLENİYOR VE BİTİRİLİYOR?
Eğer, Senaryo 1 gerçekleşiyor ise; Fethullahcı terör örgütü Ulusal Devletimiz ve Ulusal Hükümetimiz tarafından temizleniyor. Ancak, kısa ve orta vadede % 100 oranında temizlenmesinin mümkün olmadığını düşünüyoruz. Eğer, Senaryo 2 veya 4 gerçekleşiyor ise; Fethullahcı terör örgütü, dış güçler ile beraber ulusal devletimiz ve hükümetimiz tarafından temizleniyor. Bu senaryo doğru ise, Ülkemizde Fetö’nün tamamen biteceğini düşünüyoruz. Eğer, Senaryo 5 ve 6 doğru ise;

19 BU DARBE ORTAMINDA NİÇİN İŞİD VE PKK EYLEM YAPMADI VE YAPMIYOR?
Kanaatimize göre, bu darbeyi planlayanlar ile İşid ve PKK’yı yönetenlerin aynı Küresel güçler olduğunu tahmin ediyoruz. Bu Küresel güçler, ülkemizde darbe girişimi yaparken, İşid ve PKK’ya eylem yapmamalarını söylediklerini düşünüyoruz. Ancak, eğer senaryo 1 gerçekleşiyor ise, bugünden sonra İşid’in ve PKK’nın eylem yapabileceğini düşünüyoruz ve Allah, Devletimizi, Milletimizi ve Vatanımızı korusun diyoruz.

20 SUİKAST GİRİŞİMLERİ VE İÇ KARGAŞA OLUR MU?
Eğer, Senaryo 1 gerçekleşiyor ise; Darbeyi planlayanların başta Sayın Cumhurbaşkanımıza olmak üzere, ülkemizdeki çok önemli şahıslara suikast girişimi yapabileceklerini tahmin ediyoruz. Allah, Sayın Cumhurbaşkanımızı, Sayın Başkanımızı ve Genel Kurmay başkanımızı ve ülkemizin büyük liderlerini korusun diyoruz. Eğer, Senaryo 2 veya 4 gerçekleşiyor ise; Suikast girişimlerinin olmayacağını tahmin ediyoruz. Eğer, Senaryo 5 ve 6 gerçekleşiyor ise; Suikast girişimlerinin olma ihtimali vardır.

21 İÇ KARIŞIKLIK OLUR MU? Eğer, Senaryo 2 gerçekleşiyor ise;
Eğer, Senaryo 1 veya 4 gerçekleşiyor ise; Allah Korusun iç karışıklık olabilir. Bu nedenle, Hükümetimiz ve Milletimiz bu hususla ilgili çok dikkatli olmalıdır. Eğer, Senaryo 2 gerçekleşiyor ise; İç karışıklığın olmayacağını düşünüyoruz. Eğer, Senaryo 5 ve 6 gerçekleşiyor ise; İç karışıklığın olma ihtimali vardır.

22 DEVLETİMİZ VE HÜKÜMETİMİZ NE YAPMALI?

23 SİYASİ AÇIDAN YAPILMASI GEREKENLER
Devletin bütün kademelerinde süratli bir şekilde Fetö elemanları tasfiye edilmelidir. Bu tasfiye yapılırken çok dikkatli olunmalı, masum insanlara zarar verilmemelidir. Masum insanlara zarar verilirse ve mağdurlar kitlesi oluşturulursa, bu durum, Hükümetimize ve Devletimize zarar verecektir. Fetö’cu olmayanların görevden alınması, Fethullahcı terör örgütüne yarayacaktır. Eğer darbe başarılı olsaydı (Allah korusun), bu durumda kurulacak hükümetin isimlerinin kim olduğunun tespit edilmesi gerekmektedir. Bugünkü hassas ortamda, Hükümetimiz CHP ve MHP’nin desteğini alarak, Anayasa değişikliğine gitmeli ve Devlet başkanlığını ve anayasa değişikliğini referanduruma götürmelidir.

24 Eğer, CHP ve MHP desteği alınmadan anayasa değişikliğine gidilirse Ülkemizde % 90 sağlanan birliğin bozulma riski ortaya çıkacaktır. Tahminimize göre, referandurumda Anayasa değişikliğine ve Devlet başkanlığı sistemine en az % 60 oy çıkacağını zannediyoruz. Hükümetimiz Fetö’den boşalan kadrolara atama yaparken, çok dikkatli olmalı, kripto Fetöculara dikkat etmelidir. Bu atamaları yaparken, Devletine ve Milletine bağlı ve liyakatlı insanların atanmasının yapılması gerekmektedir. Hükümetimizin hem batı ile hem de doğu ile ilişkileri iyi olmalı, ani olarak eksen kayması yaşamamalıdır. Türkiye ekonomisi ve siyasetinin, batı ile doğunun ortasında ve merkezinde olması gerektiğini düşünüyoruz. Bundan sonra, hiçbir şey eskisi gibi olmayabilir. Hükümetimiz, Türkiye’nin AB’ye girmesinin AB’ye ekonomik ve siyasi açıdan faydalı olacağını anlatmalıdır. Ve AB’ye girmek için çaba sarfetmelidir. Ancak, AB’den olumlu yanıt alamaz ise, tedrici olarak başta batı ve doğu birliklerine önem vermeli ve bu birlikler ile ilişkilerini güçlendirmelidir.

25 EKONOMİK AÇIDAN YAPILMASI GEREKENLER
Hükümetimiz, Dolar/TL kurunu kontrol altında tutmalı, çok yükselmesine ve 3,100 TL’yi geçmesine mani olmalıdır. Hükümetimiz ani olarak eksen kayması yapmamalı ve batı ile ilişkileri kesmemelidir. Yabancı batı sermayesinin yurtdışına gitmesine sebeb olmamalıdır. Hükümetimiz, Moody’s ve Fitch’in not düşürmesini engellemeye çalışmalıdır. OHAL’in 3 ay süre ile ilan edilmesinin çok doğru olduğunu düşünüyoruz. Ancak, OHAL’in tekrar uzatılmasının Ekonomiye zarar vereceğini zannediyoruz. Bu nedenle, 2. bir olağanüstü durum olmaz ise, OHAL’in tekrar uzatılmaması gerektiğini düşünüyoruz. Hükümetimiz süratli bir şekilde, Rusya, Çin, İran, Uzakdoğu, Latin Amerikan ve körfez ülkelerinin şirketlerini ve bankalarını Türkiye’ye getirmeye çalışmalıdır. Bu Ülkelerin Türkiye’ye yatırım yapmalarını teşvik etmelidir.

26 Ayrıca, diğer yandan Hükümetimiz, süratli bir şekilde Türkiye ekonomisinin yabancı bağımlılığını azaltmalı ve millileşmeyi artırmalıdır. Hükümetimiz, Ülkemiz ekonomisinde % 70 ağırlığa sahip olan batının ağırlığını azaltmalı % 30-40’lara düşürmelidir. Uluslararası arenada, Türkiye’nin imajı için çalışmalıyız, Ülkemizde siyasi ve ekonomik istikrarın olduğunu yabancı ülkelere anlatmalıyız. Darbe girişiminden sonra, ekonomi ve piyasa bozulduğundan dolayı, Hükümetimiz, ülke içinde Talebi ve Tüketimi arttırıcı faaliyetlerde bulunmalıdır. Hükümetimiz, ekonomide ve piyasada güven ortamını arttırmalı, korku ve endişeyi bertaraf etmelidir. Güven ortamı oluşmadan, korku ve endişe yok olmadan ekonominin toparlanması mümkün olmayacaktır.

27 BUNDAN SONRA, EKONOMİ, PİYASA, DOLAR, BORSA, FAİZLER NE OLACAK?

28 EKONOMİ VE PİYASA Eğer, Senaryo 1 veya 5 veya 6 gerçekleşiyor ise;
Eksen kaymasının yaşanacağını düşünüyoruz. Standart and Poors, Türkiye’nin kredi notunu düşürdüğü gibi, Fitch ve Moody’s’in de kredi notunu düşüreceğini tahmin ediyoruz. Yabancı sermayenin ülkemizi terk edeceğini öngörüyoruz. Ekonominin ve piyasanın maalesef bozulacağını düşünüyoruz. Eğer, Senaryo 2 gerçekleşiyor ise; Ekonomi ve piyasanın süratli olarak düzeleceğini ve yabancı sermayenin ülkemize geleceğini düşünüyoruz. Eğer, Senaryo 4 gerçekleşiyor ise; Kısa vadede, ekonomi ve piyasa bozulacaktır. Orta ve uzun vadede ise düzeleceğini tahmin ediyoruz.

29 DÖVİZ (DOLAR/TL KURU) Eğer, Senaryo 1 veya 5 veya 6 gerçekleşiyor ise; Ülkemizde ekonomi bozulacağı ve yabancı sermaye yurtdışına gideceği için Dolar/TL kurunun bu yıl içinde 3,500 TL’yi geçeceğini tahmin ediyoruz. Eğer, Senaryo 2 gerçekleşiyor ise; Ekonominin ve piyasanın düzeleceğini, yabancı sermayenin ülkemize geleceğini, bu nedenle Dolar/TL kurunun düşeceğini ve 2,800 TL’ye geleceğini öngörüyoruz. Eğer, Senaryo 4 gerçekleşiyor ise; Ekonominin ve piyasanın kısa vadede bozulacağını ve Dolar/TL kurunun kısa vadede 3,500 TL’yi geçeceğini düşünüyoruz. Daha sonra ise ekonomi düzelecek ve Dolar/TL kurunun geri geleceğini tahmin ediyoruz.

30 İSTANBUL BORSASI Eğer, Senaryo 1 veya 5 veya 6 gerçekleşiyor ise; Ülkemizde ekonomi bozulacağı ve yabancı sermaye yurtdışına gideceği için İstanbul borsasının düşeceğini ’in altına geleceğini tahmin ediyoruz. Eğer, Senaryo 2 gerçekleşiyor ise; Ekonominin ve piyasanın düzeleceğini, yabancı sermayenin ülkemize geleceğini, bu nedenle İstanbul borsasının yükseleceğini, ’i geçeceğini öngörüyoruz. Eğer, Senaryo 4 gerçekleşiyor ise; Ekonominin ve piyasanın kısa vadede bozulacağını ve İstanbul borsasının kısa vadede ’in altına ineceğini, daha sonra ise yükseleceğini ve ’i geçeceğini tahmin ediyoruz.

31 FAİZLER Eğer, Senaryo 1 veya 5 veya 6 gerçekleşiyor ise; Ülkemizde ekonominin bozulacağı ve Döviz/TL kurunun artacağından dolayı, faizlerin yükseliş trendine gireceğini ve işletme kredi faizlerinin tekrar % 17-18’lere çıkacağını tahmin ediyoruz. Eğer, Senaryo 2 veya 3 gerçekleşiyor ise; Ekonominin ve piyasanın düzeleceği, Dolar/TL kurunun düşeceğinden dolayı, faizlerinde düşeceğini % 8-9’lara geleceğini öngörüyoruz. Eğer, Senaryo 4 gerçekleşiyor ise; Faizlerin önce yükseleceğini ve sonra ise düşmeye başlayacağını düşünüyoruz.

32 TEŞEKKÜR EDERİZ.


"Prof. Dr. Arif YAVUZ İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları