Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Öğr.Gör.İDİL YILDIRIM ARI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Öğr.Gör.İDİL YILDIRIM ARI"— Sunum transkripti:

1 Öğr.Gör.İDİL YILDIRIM ARI
MERKEZDEN YÖNETİM Öğr.Gör.İDİL YILDIRIM ARI

2 MERKEZDEN YÖNETİM NEDİR?
İdari görevlerinin merkez veya merkeze bağlı makam ve görevliler tarafından yerine getirilmesine merkezden yönetim denilmektedir. İdare hiyerarşi bağı ile merkeze bağlanmış görevlilerden oluşan bir örgüt niteliğindedir Kamu hizmetlerinin merkezin planlanması ve kararları doğrultusunda yürütülmesinin güçlüğü ve sakıncaları karşısında merkeze bağlı bazı makam veya görevlilere merkez adına karar alma ve uygulama yetkisi tanınmalıdır

3 YETKİ GENİŞLİĞİ Merkezden yönetimin uygulamada görülen sakıncalı yönlerinden birine çare olarak düşünülmüştür. Her iş merkezde yapıldığı için merkezle işin yapıldığı bölge arasında uzun yazışmalar gerekmektedir. Her iş için merkezin talimatının beklenmesi önemli zararlara yol açabilmektedir. Bu nedenle bir bölge veya hizmetin başında bulunan memura merkezin karar almak ve uygulamak gibi kamu kudretinden doğan yetkiler tanınabilmektedir. Bu durumda görev ve yetkisi sadece merkezin kararlarını, emir ve direktiflerini yerine getirmekten ibaret olan merkez memurunun yetkisi de genişletilmiş olacaktır.

4 YETKİ GENİŞLİĞİ Bir bölge veya hizmetin başında bulunan memura merkezin karar almak ve uygulamak gibi kamu kudretinden doğan yetkiler tanınabilir. Ancak yetki genişliği sisteminin uygulandığı alan çok sınırlıdır. SADECE VALİLERE BU YETKİ TANINMIŞTIR.

5 YETKİ GENİŞLİĞİ


"Öğr.Gör.İDİL YILDIRIM ARI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları