Sunuyu indir
Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz
1
SOĞUK ALKOLLÜ İÇECEKLER VE SERVİSİ
VİSKİ
2
VİSKİ SERVİS TÜRLERİ Poor (sek) viski, bardağa 4 cl viski konulur. İçerisinde buz yer almaz. On the rocks, buzlu viski anlamına gelir. 4 cl viski ve 3 parça buzla hazırlanır. Viski soda, uzun boylu viski bardağına iki parça buz, 4 cl viski ve yanında sodayla servis edilir.
3
VİSKİ SERVİSİ Uygun bir tepsi seçip üzerine örtü veya peçete örtmek gerekmektedir. Bardağına konmuş içeceği, buzu, varsa katkı maddesini (tonik, kola, meyve suyu vb.), bardak altlığını, tepsi üzerine uygun şekilde yerleştirmek gerekir.
4
VİSKİ SERVİSİ Tepsi sol ele alınarak masaya gidilir.
Servis edilecek ilk konuğun sağ tarafından uygun şekilde yanaşılır. Bardak altlığını ilk olarak yerleştirmek gerekir. Bardak altlığının üzerine konur.
5
VİSKİ SERVİSİ Varsa buz kabını ve maşasını koymak, konuk istiyorsa buz servisini yapmak gerekir. Varsa katkı maddesini, (soda, tonik vb.) bardağa konuğun isteğini göz önüne alarak servis etmek gerekmektedir.
6
VİSKİ SERVİSİ Şişede içecek kaldıysa, şişe masaya bırakılmalıdır.
Uygun şekilde geri çekilinir. Sıradaki diğer konuğa ve en son ev sahibine servis yapılarak servis işlemi tamamlanır.
Benzer bir sunumlar
© 2024 SlidePlayer.biz.tr Inc.
All rights reserved.