Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Kesit alma Kesme ya el ile veya mikrotom dediğimiz özel kesme aletleri ile yapılır. Onun için, kesitlerin altına, el kesidi veya mikrotom kesidi diye yazmak.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Kesit alma Kesme ya el ile veya mikrotom dediğimiz özel kesme aletleri ile yapılır. Onun için, kesitlerin altına, el kesidi veya mikrotom kesidi diye yazmak."— Sunum transkripti:

1 Kesit alma Kesme ya el ile veya mikrotom dediğimiz özel kesme aletleri ile yapılır. Onun için, kesitlerin altına, el kesidi veya mikrotom kesidi diye yazmak faydalı olur. Kesme söz konusu olunca, objenin hangi yönde kesileceği önemlidir. Alınmış kesitlerde de, kesit yönünün belirtilmesi kesinlikle gereklidir.

2 Kesit alma Temel olarak 3 çeşit kesit vardır:
1.Enine kesit: Örneğin uzun eksenine dikey düzlemde alınan kesittir. 2.Yüzeysel kesit: Materyalin üstünü örten dokunun ince bir zar halinde kesilmiş parçasıdır. 3.Boyuna Kesit: Örneğin uzun eksenine paralel olan düzlemlerden alınan kesittir. 3a.Boyuna teğetsel: Örneğin uzun eksenine paralel teğetsel yönde alınan kesittir. 3b.Boyuna ışınsal (radyal): Uzun eksene paralel, doğrultusu merkezden geçen düzlemlerden alınan kesittir.

3 Kesit alma Her tarafı aynı derecede düzgün ve özellikle çok ince kesitler ancak mikrotom denilen özel araçlar ile yapılabilir. Bir çok mikrotom çeşitleri vardır. Bunların başlıcaları : El mikrotomu Döner kollu mikrotom Kızaklı mikrotom Dondurmalı mikrotom


"Kesit alma Kesme ya el ile veya mikrotom dediğimiz özel kesme aletleri ile yapılır. Onun için, kesitlerin altına, el kesidi veya mikrotom kesidi diye yazmak." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları